İşte organize hile

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte organize hile
Yeni Şafak, Maltepe seçimlerindeki organize hile ve usulsüzlüğün detaylarına ulaştı. “Bu kadarı da olmaz” dedirten sahtekarlıkta tam 962 sandık görevlisi usule aykırı belirlenmiş. Bunların 116’sı akraba. Görevliler arasında CHP’li Maltepe Belediyesi çalışanı, anketör, berber, temizlik görevlisi ve şoför de var.

Fotoğraf: Arşiv

Maltepe’deki organize sandık oyunu seçimler öncesinde başladı. Her seçim öncesinde olduğu gibi Maltepe Kaymakamlığı ilçedeki 1093 sandıkta görev yapabilecek 3 bin 100 devlet memurunu ilçe seçim kuruluna bildirdi. Ancak seçim kurulu, ilçede görev yapan bu kamu görevlilerinin ismini çizerek ilçe, hatta il dışından 962 kişi atadı. Bu atamalar yapılırken bir başka hukuksuzluk daha yapıldı. Yasada ilçe belediyesinde çalışan personel ve askeri personelin sandık kurullarında görev yapamayacağı bildirilmesine rağmen bu kural da çiğnendi.

HAKKARİ’DE GÖREVLİ ASKER

Samsun’un Canik ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Müdür H.İ., Ankara’nın Altındağ ilçesinden S.A., Bolu’da görevli üniversite öğretim görevlisi A.Ö., Bursa’da özel şirkette çalışan müşteri temsilcisi B.Ö., Maltepe Belediyesi’nde görevli şoför M.Ö. ve Hakkari’de görevli asker A.O., sandık kurullarında görev yaptı. İlçede kamu görevlisi yokmuş gibi İzmit, Fatih, Ümraniye, Beyoğlu, Tuzla gibi birçok yerden isim görevli listesinde yer aldı. Skandal bununla da bitmedi. Aralarında karı kocaların dahi bulunduğu birinci dereceden akraba çok sayıda kişi sandıklarda görev yaptı.

KARI-KOCA SANDIK BAŞKANI

Örneğin 1173 numaralı sandıkta K.D., 1175 numaralı sandıkta karısı G.D., 1174 numaralı sandıkta ise çiftin oğlu C.D. sandık başkanı olarak görev yaptı. 1163 numaralı sandıkta görev yapan D.D. ile 1114 numaralı sandıkta görev yapan E.D. de karı-koca. Toplamda 116 sandık başkanı ve görevlisi birbiriyle birinci dereden akraba. Ayrıca yasalara aykırı şekilde asıl ve yedek üyeler arasında Maltepe Belediyesi çalışanı, anketör, berber, temizlik görevlisi, şoför güvenlik görevlisi, hastanede görevli aşçı da bulunuyor. AK Parti Maltepe ilçe teşkilatı, yapılan usulsüzler karşısında savcılığa başvurdu.

Belediye işin içinde

Erol Kaya

Seçim süresince AK Parti’nin Maltepe Seçim İşlerinden Sorumlu Milletvekili Erol Kaya, skandalı “Karanlık ve kirli bir organizasyonla karşı karşıyayız. Bu karanlık organizasyon FETÖ’yü bile aşar” diye yorumladı. Maltepe’de hukuken, idareten ve ahlaken izah edilemeyecek bir hile ile karşı karşıya olunduğunu belirten Kaya, “Kamu görevlilerinin dışında ilçe dışından, hatta il dışından sandıklara görevli atanmış. Bu personel arasında onlarca yakın akraba, il dışında görevli tespit edebildiğimiz askeri personel, hatta sandık başkanı karı-koca bile var. Aldığımız bilgiler ve bazı itiraflara göre bu 962 kişi Maltepe Belediyesi tarafından tek tek aranmış. Bu kişilere ‘Belediye bizi yönlendirdi’ demeyin. ‘Kendimiz başvuru yaparak görev aldık’ deyin diye telkinde bulunulmuş. Belediye bu işten sıyrılmak istiyor ancak hukuktan kaçamayacaklar” diye konuştu.

Seçmenden fazla oy

Maltepe’deki usulsüzlük sadece sandık kurulları ile sınırlı değil. Bazı sandıklardan seçmen sayısının üzerinde oy çıktı. Gülsuyu’ndaki 2348 nolu sandıkta toplam seçmen sayısı 340, ancak çıkan zarf 346. 1516 nolu sandıkta ise 350 seçmen buluyor. Ancak bu sandıktan çıkan zarf sayısı 355. AK Parti teşkilatı şimdi diğer sandıklarda da benzer hileler yapılıp yapılmadığını araştırıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükçekmece'de sahte seçmen kaydı operasyonu .Önceki Haber

Büyükçekmece'de sahte seçmen kaydı opera...

Dirar'dan Galatasaray'a küfür! .Sonraki Haber

Dirar'dan Galatasaray'a küfür! .

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar