murat kurum
murat kurum

Haydi Türkiye sandığa! Oy verme işlemi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haydi Türkiye sandığa! Oy verme işlemi başladı
Türkiye’de kayıtlı 56 milyon seçmen cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri için bugün sandığa gidiyor. Vatandaş güçlü Türkiye, istikrar ve huzur için oyunu sandıkta kullanacak

 

Türkiye, cumhurbaşkanını ve 27. dönem parlamentosunu ilk kez bir arada seçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün unsurlarıyla uygulanmasının önünü açacak seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak.

YENİ SİSTEM, YENİ TÜRKİYE
59 milyon seçmen bugün sandık başına giderek ülkeyi 5 yıl yönetecek cumhurbaşkanı ve parlamentoyu seçecek. 24 Haziran seçimleri ile birlikte Türkiye, bugüne kadar darbeler, ekonomik ve siyasi krizler üreten parlamenter sisteme veda edip güçlü Türkiye'nin temellerini atacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecek. Vatandaş, sadece yöneticilerini belirlemek değil güçlü Türkiye, istikrar ve huzur için oy verecek.





GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN...
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasama ve yürütme birbirinden ayrılıp ikisi de güçlü birer yapı haline gelecek. TBMM sadece yasama faaliyetlerine odaklanırken Cumhurbaşkanı kendi kabinesini ve ülkeyi yöneteceği bürokratlarını atayabilecek. Böylece güçlü bir yönetim ile güçlü bir Türkiye kurulması sağlanacak.



İSTİKRAR VE GÜVEN
Yeni sistemde iktidar ülkenin geleceği ile ilgili zaman kaybetmeden hızlı kararlar alabilecek. Bu da ekonomik istikrar, huzur ve güvenlik anlamına da gelecek. İstikrar ve güven ülkede refahı arttıracak. Sistemin sağlıklı bir şekilde yürümesi, aksama olmaması için cumhurbaşkanının yanında güçlü bir parlamentoya da ihtiyaç olacak. Bunun için de cumhurbaşkanı ve parlamentodaki çoğunluğun aynı partiden olması süreci kolaylaştıracak.





TÜM ÖNLEMLER ALINDI
Öte yandan seçime ilişkin tüm önlem ve hazırlıklar alındı. Seçmen için herşey düşünüldü. Buna göre:
***Seçimlerin güvenli bir ortamda geçmesi için polis, jandarma ve güvenlik güçleri bütün önlemlerini aldı. Güvenlik güçleri, seçimlerin demokrasi şöleni şeklinde geçmesi için, helikopter, deniz botu, TOMA, zırhlı araç ve dronlardan da yaralanacak.
***YSK, ilk kez ittifakla gidilen seçimlerde, milletin iradesinin sandığa en doğru şekilde yansıması için sandık başkanlarını yoğun bir eğitime tabi tuttu. Zarfların ve pusulalara sandık kurulu mührü vurulması gerektiği, sandık başkanlarına, hangi oyların geçerli, hangilerinin geçersiz olduğu, anlatıldı.
***YSK'nin başkanlık binasında bulunan jeneratöre ek olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekiplerince yeni jeneratör kuruldu. Öte yandan, BTK seçim sonuçlarının manipüle edilmesini engellemek için sosyal medyadaki paylaşımları da kontrol altında tutacak.



SABAHTAN İTİBAREN SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN
Bugün gerçekleşecek seçimlerle ilgili tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "sandıklara sahip çıkın" mesajı verdi. "Milletime sesleniyorum. Sakın ha rehavete kapılmak yok. Bütün arkadaşlarınızı, akrabalarınızı alıp sandığa götürün. Sabahtan itibaren sandığa sahip çıkacağız" diyen Erdoğan, seçim güvenliğine dair tüm önlemlerin de alındığını söyledi. Başbakan Yıldırım da "Seçim güvenliğine ilişkin en ufak bir tereddüt yok, diğer adaylar ve muhalefet partileri rahat olsun" şeklinde konuştu.





TÜM DÜNYA BUGÜN SEÇİMLERİ İZLEYECEK
Türkiye bugün yapılacak seçimlerde geleceğini belirlerken, tüm dünyanın gözü de Türkiye'de olacak. Berlin, Brüksel ve Washington gibi birçok ülkenin başkenti Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Diplomatik kaynaklar, çeşitli ülkelerin geçtiğimiz senelerde gerçekleşen seçimlerde daha net bir tahminde bulunduklarını fakat bu seçimde ise net bir tavır sergilemekten kaçındıklarını belirtti. Ankara'da görev yapan birçok diplomat ise birinci turda seçimlerin tamamlanacağına kesin gözüyle bakıyor.





BİR ARAYA GELECEKLER
Seçimleri izlemek için Avrupa İşbirliği ve Güvenlik Teşkilatı (AGİT) 400'e yakın gözlemci gönderdi. Edinilen bilgiye göre, 400 gözlemciden 12'si çekirdek ekipte yer alırken, geri kalanı seçime ilişkin kurumlarının yanı sıra illerde oy kullanma ve sonuçların açıklanma süreçlerini takip edecek. Geçtiğimiz sene 16 Nisan anayasa referandumunda görev yapan terör örgütü PKK sempatizanı Alman Sol Parti Milletvekili Andrej Hunko ile İsveç Yeşiller Partisi'nden Jabar Amin'nin bu sene tekrardan gözlemci olmak için Türkiye'ye gelişi Ankara tarafından engellendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amerika'nın en büyük kalkınma projesi'ne Necati Bulak imzası..Önceki Haber

Amerika'nın en büyük kalkınma projesi'n...

Erdoğan'dan Eyüp Sultan'da Kur'an-ı Kerim okuduSonraki Haber

Erdoğan'dan Eyüp Sultan'da Kur'an-ı Keri...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar