FETÖ'den

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ'den
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen bir itirafçı, örgütün darbe girişiminin ardından örgüt bağlantısının deşifre olmaması için Gülen'e küfredilmesi talimatı verdiğini savundu.

fethullah gülen ile ilgili görsel sonucu

 

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması'na (/PDY) yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen ve örgütün deşifresini sağlayan bir itirafçı, örgütte "Abi" olarak nitelendirilen kişinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yanına gelerek FETÖ bağlantısının deşifre olmaması için Fetullah Gülen'e küfredilmesi yönünde talimat verdiğini savundu.

 

15 YILA KADAR HAPİS

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 25'i tutuklu 48 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, itirafçı olarak ifadelerine yer verilen astsubay E.S, FETÖ ile ortaokul yıllarında tanıştığını, "Ömer" kod adını kullandığını belirterek, liseyi bitirmesinin ardından 2006'da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunu kazandığını ancak bunda örgütün bir katkısının olmadığını savundu.

 

"MESUL ÖRGÜTÇÜLERLE GÖRÜŞTÜM"

İzmir'den önce görev yaptığı Balıkesir ve Hakkari'de örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu, kendisinden sorumlu olan "mesul abilerle" görüştüğünü kabul eden E.S, örgütün karşı çıkmasına rağmen 2013'te görev yaptığı İzmir'de halen evli olduğu eşiyle hayatını birleştirdiğini ifade etti.

FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u bir süre kullandığını, bu programın deşifre olmasının ardından "Kakao" adlı programın telefonuna yüklendiğini itiraf eden E.S, kendisinden "Çağrı" kod adlı tutuklu sanık Uğur Topçular'ın sorumlu olduğunu anlattı.

İl Jandarma Komutanlığında kritik bir görevde olması nedeniyle Topçular'ın kendisinden "Mu¨du¨ru¨n kim, ne operasyonları yapıyorsunuz, operasyonları ne u¨zerine yapıyorsunuz, yapacağınız operasyonlar ne?" şeklinde sorular sorarak devlete ait bilgiler istediğini ancak bu bilgileri ona vermediğini ileri süren E.S, 15 Temmuz darbe girişiminden iki ay öncesine kadar da örgütle irtibatlı olduğunu ancak daha sonra irtibatını kopardığını belirtti.

 

E.S, ifadesini şöyle sürdürdü:

KÜFRET, KENDİNİ SAKLA

"Çağrı kod, 15 Temmuz darbe girişiminden 2-3 ay kadar sonra tek başına Buca ilçesindeki evime geldi. Onu eve aldım. Bana, 'Sen bize olan bağlılığını yitirme. İl Jandarma Komutanlığında Fetullah Gülen konusu açılırsa, Fetullah Gülen'e ku¨fret, kendini sakla.' dedi. Kendisinin yanında Gülen'e ku¨frettim ve 'Çağrı' kodu yaka paça evden attım. 'Çağrı' kod, bir ay sonra evimin üst tarafındaki caminin oraya çağırdı ancak gitmedim. En son göru¨şmemizde, 'Çağrı' kod, 'Açığa alınırsan veya atılırsan bizimle ilgili bilgi verme' dedi ve beni tehdit etti."

Son görüşmesinin bu olduğunu, bir daha örgütten kimseyle görüşmediğini iddia eden E.S, gözaltına alınmasının ardından FETÖ ile ilgili verdiği bilgiler teyit edilince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, farklı operasyonlarda 48 şüpheliyi gözaltına almıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her şey o gün başladı: 11 Eylül! Dünyanın balansını bozan saldırıÖnceki Haber

Her şey o gün başladı: 11 Eylül! Dünyanı...

Bombalama emirlerini verdiği konuşmaları reddettiSonraki Haber

Bombalama emirlerini verdiği konuşmaları...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar