murat kurum
murat kurum

FETÖ, telefon numaralarını formülle gizlemiş .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ, telefon numaralarını formülle gizlemiş .
Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK'deki kripto yapılanmasına yönelik yargılamada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski astsubay hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt üyelerinin telefon numaralarını şifreleme yöntemlerine ilişkin ifadeler yer aldı..

FETÖ, TELEFON NUMARALARINI FORMÜLLE GİZLEMİŞ

 

Aydın Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan ve Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla salıverilen H.K, iddianamedeki ifadelerinde örgütün gizlilik yöntemlerine ilişkin detayları anlattı.

FETÖ ile 2007 yılında çocukluk arkadaşı aracılığıyla tanıştığını, İstanbul'da yaklaşık bir yıl örgütün ışık evlerinde kalarak üniversite sınavlarına hazırlandığını belirten H.K, burada kod adı "Asım" olan örgüt üyesinin kendileriyle ilgilendiğini söyledi.

 

FETÖ, TELEFON NUMARALARINI FORMÜLLE GİZLEMİŞ

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü'nü kazandığı zaman "Asım" kod adlı örgüt mensubunun yönlendirmesiyle Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığına girdiğini aktaran H.K, "Daha sonra beni Ankara'da bir başkasıyla tanıştırdı. Bu kişi kendisine ait cep telefonu numarasının son dört rakamını 10'a tamamlayarak aramasını istediğini söyledi. Mesela bana verilen numaranın sonundaki 2416'nın her rakamını 10'a tamamlayarak 8694 şeklinde arıyordum" diye konuştu.

İfadesinde, mezun olduktan sonra Diyarbakır'da görevlendirildiğini, burada Asım'ın yönlendirmesiyle adını hatırlamadığı kişinin kendisiyle birkaç kez ankesörlü telefonla iletişime geçtiğini aktaran H.K, 2 yıl sonra da tayininin Aydın'a çıktığını anlattı.

 

FETÖ, TELEFON NUMARALARINI FORMÜLLE GİZLEMİŞ

 

Aydın'a geldiğinde yine Asım'ın yönlendirmesiyle "mahrem imam" olarak bilinen "Taha" kod adlı Yahya Koç ile tanıştırıldığını ifade eden H.K, şunları anlattı:

"Taha'nın tanıştırdığı bir kişi bana boş olan bir örgüt evini verdi ve buraya yerleştim. Bir müddet annem ve kız kardeşimle kaldıktan sonra onlar memlekete geri döndü. Taha bana, 'Askerlerin birbirlerini tanımamaları gerekiyor. Yan yana bu nedenle getirmiyoruz.' demişti. Ben de kendisine sıkıldığımı söylemiştim."

İddianamede, sanık ve diğer şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda örgütün mahrem yapısı tarafından ele geçirilen "askeri liselere giriş" ve "polis koleji giriş" sorularının "talebe imamlar" aracılığıyla bu okullar için hazırlanan öğrencilere ezberletildiği belirtildi.

 

FETÖ, TELEFON NUMARALARINI FORMÜLLE GİZLEMİŞ

 

Talebe imamlarıyla sorumlu oldukları öğrencilerin 15 günde bir görüştüğü, kesinlikle cep telefonunun kullanılmadığı, sabit hatlardan mesai saatleri dışında konuşma yapıldığının belirtildiği iddianamede H.K'nin ifadesinde yer bulan son 4 rakamı 10'a tamamlayan rakamların yanı sıra son 2 rakamı 99'a tamamlama, sondan 4'üncü rakamı 4 artırma, sondan 2'inci ve 4'üncü rakamı yer değiştirme gibi yöntemlerin de tespit edildiği ifade edildi.

 

İddianamede, mahrem imamların, kendileriyle irtibatta olan askerlere internete giren telefonlar verdikleri, bu telefonlar içerisinde sim kartın bulunmadığı, iletişim kurmak için telefona sahip şahsın halka açık alışveriş merkezi, kafe ve restoran gibi yerlerde internete bağlandığı, bu sayede önceden telefona yüklenen ByLock, Cover-me, Tic-Toc, Kakao ve Talk gibi programlar üzerinden iletişimin sağlandığı aktarıldı.

 

Sanık H.K'nin örgüt tarafından askeriyeye yerleştirildiği, kod adı kullandığı, ByLock ve benzeri programları kullanmadığı, sabit hatlar üzerinden FETÖ mensubu şahıslar tarafından arandığı, mahrem imamların ankesörlü telefonlardan kendisini aradığı, şüphelinin örgütün askeri yapı içerisinde FETÖ silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısı içerisinde hareket ettiği ve örgüt üyesi olduğuna dikkat çekilen iddianamede sanık hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar ceza istendi..


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkü Ocakları'ndan Bahçeli'ye destek: Fırtınalar gibi eseceğizÖnceki Haber

Ülkü Ocakları'ndan Bahçeli'ye destek: Fı...

İdlib'de karanlık gelişmeler! .Sonraki Haber

İdlib'de karanlık gelişmeler! .

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar