murat kurum
murat kurum

Fatih Portakal, Yılmaz Özdil ve Can Dündar'dan kaçak yapı vurgunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Portakal, Yılmaz Özdil ve Can Dündar'dan kaçak yapı vurgunu
Biri Bodrum’da ofisi villaya çevirip kaçak malikane yaptı, diğeri orman ve hazine arazisini işgal etti. Bir diğeri ise imar barışını eleştirirken Seferihisar’daki kaçak yapılaşması için imar barışına başvurdu. Her fırsatta çevrecilikten, hukuktan, adaletten bahseden ve geçim sıkıntısından dem vuran Fatih Portakal, Yılmaz Özdil ve Can Dündar'ın milyon dolarlık kaçak yapı saltanatı ortaya çıktı.

Fatih Portakal, Yılmaz Özdil ve Can Dündar'dan kaçak yapı vurgunu

Türkiye'nin en lüks tatil beldelerinde kaçak inşaatların arkasından solcu yazar, sunucu ve siyasetçilerin çıkması manidar karşılanıyor. Vatandaşın sırtından kazandıklarıyla kaçak yapılarda lüks hayat süren sözde hak arayıcıları ifşa olmaya devam ediyor. Halkçı geçinen sözde solcuların servet değerindeki bedellerle satın aldıkları lüks villalarda kaçak yapılaşmaya gittikleri tek tek ortaya çıkıyor. Yeri geldiğinde vatandaşa hakaret edip, milletin adamlarına yönelik yalan üstüne yalan üreten gazeteci ve siyasetçiler, Türkiye'nin en ballı arazilerine konarak kaçak inşaat yapmaktan çekinmiyor.

Bodrum'da üzerine çöktüğü muhteşem manzaralı villasına 167,5 metrekarelik kaçak inşaat çıkan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in Bitez'de 4,6 milyon liraya satın aldığı muhteşem manzaralı villasının bir bölümü kaçak çıktı. Özdil'in 142,5 metrekare ofis olarak satın aldığı yapıyı ek kaçak inşaatlarla 310 metrekarelik bir villaya çevirdiği tespit edildi. İmar affına başvuran Özdil'in yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle aldığı Yapı Kayıt Belgesi de iptal edilmiş ve villanın üzerine kayıtlı olduğu eşi Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Köşesinde hak savunucusu kaçak villasına rant vurguncusu

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in, Bodrum Bitez'de eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villaya, ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yaptığı belirlenmişti. Yılmaz Özdil, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki villayı 2 Mayıs 2017'de eşi Hülya Özdil adına Aktur A.Ş.'den 4.6 milyon liraya satın aldı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve işyeri- iki bağımsız bölüm-142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim etti ve bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. Böylece imar planlarında ticari alan vasfı olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.

Eleştirdiği imar affı da kaçağı durdurmadı

Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142.5 metrekare iskânlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. Böylece 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı'na başvurdu.

Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildi. 2018 yılında 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, villanın bulunduğu bölgenin uydu fotoğraflarından, Özdil'in villasına yapılan "teras ve müştemilatın" İmar Barışı sonrasında kaçak olarak yapıldığını belirledi.

Portakal'dan 3 kaçak yapı

Amerika sermayeli Fox TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal'ın da İzmir Seferihisar'daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı diktiği ortaya çıktı. Portakal'ın, lüks çiftlik evindeki kaçak yapıları için İmar Barışı'ndan faydalanan isimlerden olduğu kaydedildi. Eşi Armağan Portakal ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi. Portakal, Yılmaz Özdil'in villası için yaptığı gibi çiftliğin tapusunu eşi Armağan Portakal'ın üzerine çıkarttırmış.

Ekranda vatandaşı kandır İzmir'de kaçak yapı dik

Çiftin 'Torlak Çiftliği' adını verdikleri ve 2015 yılında yerleştikleri araziyi telle çevirdiği, sonrasında da açık mutfak ve oturma alanlarında yasalara uygun olmayan şekilde yapılaşmaya gittiği kaydedildi. İmar Barışı Yasası için 2019 yılında sosyal medya hesabından "Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler" ifadelerini kullanan Portakal'ın, çiftlik evindeki kaçak yapılar için 2018 yılında zaman kaybetmeden harekete geçtiği de belirlendi.

Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.

Tarla üzerine bina yaptırdı

İmar Kanunu gereğince imarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor ancak belli sınırlamalar dâhilinde tarlalara inşaat yapılabiliyor. Mevzuata göre; inşaat alanı katsayısının yüzde 5'den fazla olmaması, yapı inşaat alanları toplamının hiçbir koşulda 250 metrekareyi geçmemesi, saçak seviyelerinin zeminden yüksekliğinin 6.5 metreyi ve 2 katını aşmaması gerekiyor. Yola ve parsel sınırlarına 5 metreden fazla yaklaşmamak şartı ile tarlaya ev inşaatı yapılabiliyor.

Ormanı ve hazine arazisini işgal edip kaçak villa dikti

MİT TIR'ları ile ilgili ihanet gibi haberi ardından hakkında başlatılan yargılama sonrasında yurt dışına kaçan firari Can Dündar'ın Bodrum'daki muhteşem villasının ormanı ve hazine arazini işgal ettiği, bu bölüme havuz yaptırıldığı tespit edilmişti. Ormanı işgal eden Can Dündar'ın her fırsatta Türkiye karşıtlığı yaptığı için harekete geçmesi, sözde çevrecilik adına da Kaz Dağları ile ilgili sosyal medyadan duyarlılık kastığı söylemleri unutulmadı.

Kendi villası için çevre duyarlılığı göstermeyen Dündar'ın sözde Kaz Dağları'ndaki ağaç katliamıyla ilgili çok sayıda tweet attığı anlaşıldı. Orman işgalcisi Can'a sosyal medyadan tepkide gecikmedi. MİT TIR'ları ile ilgili ihanet gibi haberi ardından hakkında başlatılan yargılama sonrasında yurt dışına kaçan firari Can Dündar'ın Muğla Bodrum'da deniz manzaralı villasının havuz bölümünün devlet orman alanını 27 metre işgal ettiği tespit edildi.

Kaz Dağlarında çevreci, Bodrum'da parselci

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan kontrollerde tespit edilen işgal sonrası akıllara Can Dündar'ın çevre duyarlılığı kastığı ve sözde Kaz Dağları'ndaki ağaç katliamını eleştirdiği paylaşımları geldi. Almanya'dan attığı tweetlerle çevreci olduğunu iddia eden Dündar, Kaz Dağları'nda ağaçların katledildiğine dair birçok ileti paylaşmıştı. #KazDağlarıHepimizin etiketiyle yaptığı paylaşımlarda altın madenciliği hakkında da çeşitli tweetler atmış, birçok haberin linkini paylaşmıştı. Dündar'ın 27 Temmuz 2019 tarihli bir paylaşımında, "Beddua yetmez. Bir şeyler yap! #KazdağlarıHepimizin" demesi dikkat çekti. Bir başka paylaşımda ise, çevreci örgütlerden tartışmalı bir örgüt olan Greenpeace gibi kurumlara İngilizce seslenmişti. Hatta Kaz Dağları'ndaki ağaçların katledildiği iddiası üzerine Kanada'daki şirkete de "Türkiye'deki biyolojik çeşitlilik sıcak noktalarından birine altın madeni inşa etmek için 195K ağaçlarını yasadışı olarak keserek ormanları katlediyor. Lütfen protesto kampanyamıza katılın" demişti.

Tatil beldesi parselcileri

Oda TV'nin sahibi ve Sözcü yazarı Soner Yalçın'ın ise, gözde tatil beldelerinden İzmir Çeşme'de tarım arazisine kaçak villa yaptırdığı için ceza yediği ortaya çıktı. Çeşme Belediyesi, Musalla Mahallesi'nde yer alan ve tapu kayıtlarında Soner Yalçın adına kayıtlı olan kaçak villa mühürlenip 46 bin 189 lira 56 kuruş ceza kesilmiş ve yıkım kararı çıkarılmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zabıtaya hitabıyla duygulandıran Burhan amca 30 yıl önce boşandığı eşiyle yeniden evlendiÖnceki Haber

Zabıtaya hitabıyla duygulandıran Burhan...

Bakan Soylu'dan terörle mücadelede kararlılık mesajıSonraki Haber

Bakan Soylu'dan terörle mücadelede karar...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar