murat kurum
murat kurum

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Millet bahçelerini Dünya Çevre Günü’nde açıyor! .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Millet bahçelerini Dünya Çevre Günü’nde açıyor! .
Son dakika haberine göre; Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak için yapımına başlanan millet bahçelerinden bazılarının açılışı bugün Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleşecek. Millet Bahçelerinin açılışını Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, Türkiye'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak için yapımına başlanan millet bahçelerinden bazılarının açılışı 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yapılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda 81 ilde yapılan millet bahçelerinin yer seçimi ve projelendirmesi, 20 Mayıs 2020 tarih ve 2020/16 sayılı genelgenin ekinde yer alan Millet Bahçesi Rehberi çerçevesinde yürütülüyor. Bakanlık, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut ve belediyeler aracılığıyla 2023 yılına kadar 81 ilde en az bir millet bahçesi yapılmasını hedefliyor. Ülke genelinde toplam 81 milyon metrekare millet bahçesi yapılmasına yönelik projelendirme ve uygulama çalışmaları ise devam ediyor.

Gelecek nesillerin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlamak, ülke genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak için yapımına başlanan millet bahçelerinde yürüyüş, bisiklet ve gezinti yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları olacak. Tema ve meyve bahçelerinin bulunacağı millet bahçeleri, bitki ve peyzajı ile şehirlere yeni soluk getirecek.

35 BAHÇE AÇILDI
Ülke genelinde 55 milyon 975 bin 336.91 metrekarelik alanda 321 millet bahçesinin projelendirme ve yapım aşamasını yürüten bakanlık, bugüne kadar 22 ilde yapımı tamamlanan 6 milyon 383 bin 643 metrekarelik, 35 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. 19 ilde 2 milyon 900 bin 477 metrekarelik alanda yapılan 26 millet bahçesi açılışa hazır hale getirildi.

47 ilde 11 milyon 387 bin 557 metrekarelik alanda 84 millet bahçesinin yapım faaliyetleri devam ediyor, 176 millet bahçesinin de projelendirme ve yer seçimi çalışması sürüyor. Yapımı tamamlanan millet bahçeleri arasında, İstanbul Ayazma Millet Bahçesi, İstanbul Hekimbaşı Millet Bahçesi, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi, Balıkesir Çamlık (Kızpınarı) Millet Bahçesi, Balıkesir İvrindi Millet Bahçesi, Ağrı Hamur Millet Bahçesi de yer alıyor.

YAĞMUR SULARI TOPLANARAK AKILLI SULAMA YAPILIYOR
YILDIZ Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü'nde 250 dönüm alana yapılan akıllı millet bahçesi de farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. İçerisinde Mehmet Ali Paşa Köşkü, Otağ-ı Hümayun, Fil Ahırları, Su Deposu gibi tarihi binaları barındıran tarihi YTÜ kampüsü, doğa, tarih ve bilimle buluştu. Bahçenin yapımı, YTÜ Akıllı Şehirler Araştırma Merkezi'nin çalışmalarıyla tamamlandı.

Bahçede akıllı sulama, sıfır atıktan elde edilen akıllı gübreleme ve akıllı aydınlatma sistemleri kullanılıyor. Millet bahçesinin sulaması akıllı sulama yöntemiyle yapılıyor. Yağmur suları toplanarak depolanıyor, akıllı sistemlerle sulama gerçekleştiriliyor.



COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ
TRABZON'UN Vakfıkebir ilçesi girişi deniz kenarındaki 32 bin 721 metrekare alanda oluşan coğrafi işaret tescilli Vakfıkebir ekmeği temalı millet bahçesi tamamlandı. Yapımı tamamlanan 11 millet bahçesinden birisi olan Vakfıkebir Millet Bahçesi'nde oluşturulacak müzede ziyaretçilere coğrafi işaret tescilli Vakfıkebir ekmeğinin yapımı anlatılacak.

 

 

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkinci Baro binasına Şehit Savcı Kiraz'ın posteri asıldı!Önceki Haber

İkinci Baro binasına Şehit Savcı Kiraz'ı...

Videoları erken seçim ayarlıSonraki Haber

Videoları erken seçim ayarlı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar