Cumhuriyet 2013’ten sonra FETÖ’ye çalıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet 2013’ten sonra FETÖ’ye çalıştı
Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarları hakkındaki mütaalada, gazetenin 2013’ten sonra devleti hedef aldığı, FETÖ’yü masum gösterdiği, MİT TIR’ları olayında aracı olarak kullanıldığı belirtildi.

 

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, “PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’ye müzahir oldukları” iddiasına ilişkin, firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır ile aralarında Akın Atalay, Ahmet Şık’ın da bulunduğu 2’si tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile Ahmet Şık ve Akın Atalay’ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada Savcı Hasan Bölükbaşı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. 

 

      

TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK

Sanık Ahmet Kemal Aydoğdu’nun “silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, sanık Yusuf Emre Hiper’in de “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, sanıklar Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Özaltay’ın ise beraatini öngördü. Mütalaada, bazı sanıklar hakkında “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan da beraat isteyen savcı, Can Dündar ve İlhan Tanır’ın dosyalarının da ayrılmasını talep etti. Mütalaasında, Cumhuriyet gazetesinin “devletçi” ve “ulusalcı” çizgisinin 2013’ten sonra birden değiştirilip devleti hedef aldığı belirtildi. Mütalaada, Cumhuriyet Vakfı’nda hukuka aykırı işlemlerle Cumhuriyet gazetesinin yayın politikasının değiştirilmesi sürecinde ilk adım atıldığı belirtildi. Akın Atalay’ın etkin rol oynayarak, Orhan Erinç ve Hikmet Çetinkaya’nın birlikte hareket etmesini sağlayacak şekilde gazete politikasını değiştirerek PKK/KCK/DHKP-C eylemlerine yardım niteliğinde ortam sağladığı aktarılan mütalaada, Mustafa Balbay, Alev Coşkun gibi Atatürk ilkelerine bağlı kişilerin tasfiye edildiği kaydedildi.    

90 YILLIK GAZETE DEĞİŞTİ

Mütalaada, gazetede etkin söz sahibi olan vakıf yönetiminin dizayn edildiği, Can Dündar ile birlikte Aydın Engin, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Ahmet Şık, İlhan Tanır gibi yayıncı ve muhabirlerin görevlendirmesiyle, belli amaçlara bağlı yayın politikası sürdüren, okurlarıyla kuvvetli etkileşimi olan gazetenin 90 yıllık geçmişi ve kuruluş felsefesinin değişime uğradığı anlatıldı. FETÖ’nün, MİT tırları haberi gibi kamuoyunu yanlış yönlendirici bir haberle, Türkiye’nin terörü destekleyen bir devlet olduğu yönünde algı yaratıldığı, Zaman, Taraf, Bugün gazetelerinin taraftarları dışında kamuoyundaki itibarı kaybolduğu için Cumhuriyet gazetesini bir araç olarak kullandığı belirtildi. Aydın Engin’in terör örgütlerini desteklediği, “Fakirhaneme malikane dediler” haberiyle terör örgütünün başının masum gösterilmesinin de değişikliğin göstergesi olduğu aktarıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekliye 2 farklı ikramiye .Önceki Haber

Emekliye 2 farklı ikramiye .

BBP'den MHP kurultayına üst düzey katılımSonraki Haber

BBP'den MHP kurultayına üst düzey katılı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar