murat kurum
murat kurum

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: Türkiye'nin yönü doğuda Batı'yla batmayacağız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulusal Kanal canlı yayınında gündemi değerlendiren Şen, ‘Yükselen Asya’ vurgusu yaptı, Atatürk'ü örnek gösterdi. Şen, ‘Batı batıyor, Doğu yeniden doğuyor. Biz konumumuzu doğru belirlemek zorundayız.’ dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: Türkiye'nin yönü doğuda Batı'yla batmayacağız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Sinem Fıstıkoğlu'nun sorularını yanıtladı. "Ben Biden'ın dostu değilim" diyerek Millet İttifakı'nı eleştiren Şen, dış politika konusunda ise "ABD'nin Yunanistan'daki yığınağı apaçık bir şekilde Türkiye'ye karşı." ifadelerini kullandı.

6'lı toplantı sonrası İYİ Parti'den açıklama: Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazımız yok - SİYASET Haberleri

'AMERİKA'NIN DOSTLARI HAREKETE GEÇTİ'

Şen, önceki akşam bir araya gelen 6 muhalefet partisi başkanı hakkında şunları söyledi:

“ABD'nin dümen suyundan çıkmaya başladığımızda, Amerika içerideki dostlarını harekete geçirdi. O dostların kim olduklarını biliyorsunuz, dün toplandılar ve açık açık söylediler zaten. Yönlerinin nereye doğru olduğunu, kimlerle iş birliği içinde olduklarını söylediler.

“Trump'ın söylediği 'Türk ekonomisine saldıracağım' sözü, Türkiye'ye karşı söylenmiş bir söz. Tehdit. Yani 'istediğimizi yaparsanız iyi gideriz, yapmazsanız çatışırız!' Çatış! Biz Amerika'nın, Avrupa'nın ya da başkasının dümen suyunda olmayacağız. Biz Türk Milletiyiz. Biz Türk Devletiyiz. Bizim kendi yolumuz var. Nasıl kendi tarihimiz varsa, kendi mazimiz varsa kendi istikbalimiz de var. Bunun kararını biz veririz. Bunun için bir bedel ödenecekse de öderiz.”

'LANETLİLERİN ÇEVİRDİĞİ DÜMEN'

“Hiçbir zaman ekonomi ve siyaseti birbirinden ayrı düşünmüyorum. Tam kavram ekonomi politiktir bence. Ekonomi varsa siyaseti vardır, siyaset varsa ekonomisi vardır ve aktörleri iç içedir. Mesai saatlerinde ayrı masalarda olsalar da iş sonrası aynı masadalardır. Aynı lokalde, aynı masada. Biz Türkiye'ye yeni bir ekonomik model önerdiğimizde ve yapmaya çalıştığımızda karşımızda 'lanetlilerin' çevirdiği bir dümen var. Biz bunları görüyoruz.

Sosyal medya bu fotoğrafı böyle alaya aldı

'AB'NİN NE FAYDASI OLDU?

“Dün bizim muhalefet partilerinin altısı bir araya geldiler. Herhalde yedincisi de fotoğraflarını çekti. Çünkü yedincisi yoktu masada. HDP'nin orada olması gerekmiyor mu? HDP bağıra bağıra demiyor mu 'artık birlikteliğimizi resmiyete dökelim, bir kağıda yazalım' diye... Türkiye'nin istikbaline dair, yeni bir dünyada Türkiye'nin yerine dair hiçbir şey söylemiyorlar. Direkt Avrupa Birliği'ni adresliyorlar. Avrupa Birliği'nin şimdiye kadar Türkiye'ye ne faydası oldu ki yeniden o dönemi istiyorsunuz!”

Joe Biden'ın ilk yılı: ABD Başkanı nasıl bir performans sergiledi? - BBC News Türkçe

'BEN BIDEN'IN TÜRKİYE'DEKİ DOSTU DEĞİLİM'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yabancı devletlerle işbirliği yaptığını söyledi. “Ben Biden'ın Türkiye'deki dostu değilim.” diyen Şen şöyle sürdürdü:

“Niye Biden 'Türkiye'deki dostlarımızla Tayyip Erdoğan'ı indireceğiz' dediğinde 'Arkadaş sen kim oluyorsun? Türkiye'nin iç işlerine karışıyorsun?' demiyorsun. Biden'ın Türkiye'deki dostları kim? Bunu da söylesin, öğrenelim. Neden bunu Biden'a sormuyorlar? Çünkü biliyorlar Biden'ın dostları kendileri. Ben Biden'ın Türkiye'deki dostu değilim. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Biden'ın dostu değilim. O beni düşman olarak bellemiş zaten. Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olduğum için. Türkiye'nin iç işlerine karışmak darbe değil mi! Türkiye'deki muhalefetin çıkıp 'Ya arkadaş sen kimsin' demesi gerekmez mi! Tam tersi onlar da Avrupa Birliği'ne gidip diyorlar ki 'bize destek verin biz Erdoğan'ı devirelim'. Avrupa Birliği'ne selam çakıyorlar. Yahu selam bu dünyada Türk Milletine çakılır, bu kadar net!”

Elektriğe 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 15 zam - 30.06.2021, Sputnik Türkiye

'FATURA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR'

Enflasyon ve halkın ekonomik durumu hakkında konuşan Şen "Vatandaş bu konuda haklı." dedi: “Vatandaşın haklı tutumuna karşı söylenecek hiçbir şey yok. Ama konuşmamız gereken konular var. Ben de fatura ödüyorum. Kılıçdaroğlu ödemiyor ama ben ödüyorum. Çok sorumsuzca bir söz. Faturalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta sayın bakanımız açıklamalar yapacaktır. Biraz enflasyonumuz devam edecek.

“Bu ay yine enflasyon hissedilir. Ardından Ramazan ayı gelecek, Ramazan'ın kendine has bir enflasyonu var. Ramazan Bayramı sonrasında enflasyonun düşmeye başlayacağını öngörüyoruz. Bu düşüşün sürekli olacağını öngörüyoruz. Yıl sonu enflasyon 20'ler civarında olacak.

“Türkiye'de model değişikliğinin gereği olarak ağır yatırımları yaptık. Artık acil değilse büyük yatırımlar yapmamıza gerek yok. Bireyin zenginleşmesi için yatırımları kanalize etmenin yollarını arıyoruz. Paranın vatandaşın cebine gideceği kanalları açacağız. Bizim yeni hikayemiz bireyin zengileşmesi. Bireyle birlikte toplumun zenginleşmesi söz konusu olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere sahur sürprizi

‘Z KUŞAĞI YOK TÜRK GENÇLİĞİ VAR’

Şen, neoliberal sistemin gençliği nesneleştirmeye çalıştığını söyledi: “'Z Kuşağı' kavramsallaştırmasına karşı çıkıyoruz. Z Kuşağı neoliberalizmin ve vahşi kapitalizmin gençleri tüketim nesnessine dönüştürmek için uydurdukları bir segmentasyondur. Biz gençlerin kategorize, segmente edilmesine karşıyız. Gençlerin nesneleştirilmesine karşıyız. Tüketim nesnesine dönüştürülmesine hepten karşıyız. Biz Türkiye'de onların 'Z kuşağı' dediği gençliğe Türk Gençliği diyoruz. Z Kuşağı yoktur. Türk Gençliği vardır.”

'BÜYÜK BURJUVAZİ YILLARCA ACENTELİK YAPTI'

Faizlerin düşürülmesinin üretime geçmek için zorunluluk olduğunu vurgulayan Şen, ithalat odaklı bakışa tepki gösterdi:

“Faiz yüksek olursa yatırım yapmayacağız. Yatırım yapmazsak işsizlik artacak. İşsizlik artınca yoksulluk artacak. Biz yatırım yapmadığımız için kendimiz üretip satmayacağız. Dışarıdan alacağız, Türkiye'ye satacağız. Yani başkalarının acentesi olacağız. Zaten Türkiye'de onlarca yıl büyük burjuvazi kendisi üretmedi. Başka küresel, uluslararası, o zamanki adıyla şirketlerin Türkiye'deki acenteliğini yaptı.

“Artık diyoruz ki bundan vazgeçelim. Bunun altyapısını hazırladık. Devlet, hükümet olarak yaptığımız yatırımların sebebi bu. Onca limanı, onca kara yolunu, demir yolunu, havalimanını niye yaptık? Şunun için yaptık: Ürettiniz nasıl satacaksınız? Büyük bir limanınız yoksa, malınız elinizde kalır. Büyük havalimanınız yoksa kargolarınız elde kalır. Üretseniz de satamazsınız.”

‘YÜKSELEN ASYA’DA BİZ DE MERKEZ OLACAĞIZ’

'Yükselen Asya' vurgusu yapan Mustafa Şen, Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek gösterdi. Atatürk'ün Batı ile iyi geçindiğini ancak onlarla hiçbir stratejik anlaşma yapmadığını vurgulayan Şen şunları söyledi:

“Yeni dünya şu; Avrupa artık eski Avrupa. Artık kendisini dahi yönetemiyor. Net. Avrupa'da çok ciddi bir yönetim krizi var. Hiçbir şeyi yönetemiyorlar. Onların bugünkü görünürdeki patronu olan Amerika güç kaybediyor. Sürekli güç kaybediyor. Hem jeopolitik ortamlarda hem ekonomik ortamlarda güç kaybediyor. Dünyanın birinci ekonomisi olmaktan çıktı zaten. İkinci ekonomi olma durumuna geldi.

“Türkiye'nin 'batısı' batıyor, Türkiye'nin 'doğusu' da yeniden doğuyor. Biz bunu görmek zorundayız. Görüp yerimizi doğru, konumumuzu doğru belirlemek zorundayız. Bu Batı'dan elini, ayağını çekmek değil... Orası dünyanın ikinci büyük ekonomik bloğu olarak varlığını devam ettirecek. Ama birinci bloğu olmaktan çıkıyor. Çıktı işte! Birinci blok doğumuz olacak. Doğumuzda, kuzeyimizde Rusya, Çin, Hindistan ve bu Türk Devletleri Teşkilatı ile birlikte merkezi Asya'da büyük bir Türk gücü yükseliyor olacak. Onların da başına gelenleri görüyoruz. O güç ile Türkiye'nin gücü birleşiyor ve daha entegre bir güç haline dönüşecek.

“Asya'ya baktığımızda dünya ekonomisine yön veren 5-6 tane büyük merkez göreceksiniz. Bu büyük merkezlerden biri Türkiye oldu. Oldu, olmadı, vaktiyle İnönü'nün Türkiye'yi sokmuş olduğu rayda gideceğiz. O ray bizi zaten Batı'ya köleleştirdi.

'ATATÜRK DOSTU DÜŞMANI BİLİYORDU'

“Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu, Batı ile iyi geçindi Kurtuluş Savaşı sonrası. Ama onlarla hiçbir stratejik anlaşma yapmadı. Çünkü biliyor asıl dost, asıl düşman kim. Paktlarını Avrupa ile Amerika ile yapmadı. Doğusuyla, güneyiyle, Balkanlar ile etrafı ile yaptı. Yani bugün yükselen coğrafya ile yaptı. Ama Avrupa ve Amerika ile iyi geçindi.

“ABD ile yapılan anlaşmalar bizi köleleştirdi. Atatürk zamanında Türkiye kendi uçağını yapıyordu. Füzelerimiz vardı. İhraç ediyorduk.

Dedeağaç'a askeri yığınak ABD'nin hedefinde Türkiye mi var Emekli albay yanıtladı - Son Dakika Dünya

ABD'NİN DEDEAĞAÇ YIĞINAĞI TÜRKİYE'YE KARŞI

ABD'nin Ege'deki tehditlerine işaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “ABD'nin Yunanistan'daki yığınağı apaçık bir şekilde Türkiye'ye karşı.” dedi. Şen “Karadeniz'deki doğal gaz operasyonumuz bütün Karadeniz jeopolitiğini değiştirecek. Beraberinde Doğu Karadeniz, Kafkasya ve Orta Asya'ya doğru bir koridor jeopolitikanın merkezi olacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:aydınlık gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bildiride Türkiye yok ABD ve AB’ye itaat varÖnceki Haber

Bildiride Türkiye yok ABD ve AB’ye itaat...

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: Disiplin sürecini başlatırımSonraki Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: Disiplin...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar