murat kurum
murat kurum

Abdullah Teber ; 'Başkanlık odasının kapısını söküp kenara koyacağım'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Ticareti Odası (İTO) başkanlığına adaylığını açıklayan tanınmış iş adamı Abdullah Teber, İTO üyelerinin yüzde 95’inin İTO’nun ne iş yaptığını bilmediğini iddia ederek, “Bu üyelerin değil, yönetimlerin suçu. İTO başkanlarına ulaşmak Başbakan’a ulaşmaktan zor oldu. Göreve geldiğimde Başkanlık odasının kapısını söküp kenara koyacağım. Her isteyen bize ulaşabilecek. İstanbul Ticaret Odası Üniversitesi’ni bir fabrika gibi üretim yapar hale getireceğim” dedi.

 

ABDULLAH TEBER

 

400 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) önümüzdeki 9 Nisan 2018 tarihinde yapılacak başkanlık seçimi için adaylar sahaya çıkmaya başladı. Kıran kırana geçmesi beklenen seçim için adaylığını açıklayan Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Eski BaşkanıTtanınmış iş adamı Abdullah Teber, hem geçmiş İTO yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu, hem de vaatlerini açıkladı.

 

abdullah teber ile ilgili görsel sonucu

 

“İTO BAŞKANLARI’NA ULAŞMAK BAŞBAKAN’A ULAŞMAKTAN ZOR OLDU”

Teber, son üç dönemde İTO yönetimlerinin tüzükte belirtilen görevlerini layığıyla yerine getiremediklerini iddia ederek, “Üyelerin sorunlarını kamuoyuna yeterince anlatamamışlardır ancak bulundukları konumun nimetlerinden yararlanmışlardır. Her şeyden önce İTO başkanlarına ulaşmak Başbakan’a ulaşmaktan zor olmuştur. Üyelerin yüzde 95’inin İTO’nun ne iş yaptığından haberi yok. Bir çoğu İTO’yu sadece faaliyet belgesi verir sanıyor. Bunun sonucunda oda seçimlerinde oy kullanan üyelerin oranı ancak yüzde 4.5’larda kalıyor. Bu üyelerin değil onlarla iletişim kurmayıp sorunlarıyla ilgilenmeyen yönetimlerin suçu. Seçilirsem cep telefonum bütün üyelerin ulaşabileceği bir telefon olacak. Her arayan bizi bulabilecek. Oda başkanlığının oda kapısını söküp kenara koymayı düşünüyorum. Herkese açık olacak” dedi. Teber sözlerini öyle sürdürdü:

 

“KOMİTELERİ AKTİF HALE GETİRECEĞİM”

“Olmazsa olmazım komiteleri aktif hale getireceğim, çalıştıracağım. Komitelerin çoğu şu an etkisiz durumda. Komite üyelerinin bir çoğu bile komitelerinin ne iş yaptığını bilmiyor. Dönemimde komite başkanları kendi alanlarının sorunlarıyla yakından ilgilenecek. İlgilenmeyenleri görevde tutmam. Üyelerin o kadar çok sorunu var ki. Ben üyelerin atölyelerine kadar gidip dertlerini dinleyeceğim, ürettiği malı satmaya yardımcı olacağım. Ben beş – 10 kişilik gruplara dünya turu yaptırmayacağım. Kimin parasını kime veriyorsunuz? Bu yapılan harcamaların gezilerin odaya katkısı nedir? Sıfır” diye konuştu.

 

“AİDATLAR DÜŞÜRÜLECEK VE ÜYELERE FAİZSİZ KREDİ VAADİ”

İTO üyelerinden farklı nedenlerle alınan aidatların yüksek olduğunu ve lüzumsuz aidat alındığını savunan Teber göreve gelmesi durumunda aidatları yasal olarak mümkün olan en alt düzeye çekeceğini ve şartları uygun olan üyelere faizsiz kredi sağlayarak üretimi ve istihdamı artırmaya yardımcı olacaklarını belirterek, “İTO’nun bunun için yeterli kaynakları var. Yeter ki doğru kullanılsın” diye konuştu.

 

“İSTANBUL TİCARET ODASI ÜNİVERSİTESİ ÜRETİME BAŞLAYACAK”

Teber, Başkanlığı döneminde İstanbul Ticaret Üniversitesi Odası’nın da tıpkı bir fabrika gibi üretime başlayacağını belirterek, “1930’larda Türkiye’de silah üreten üniversite olduğunu pek az kişi bilir. Bizim üniversitemizde sadece ders değil aynı zamanda bir fabrika gibi üretim merkezine dönüşerek burada okuyan öğrencilerimizin üretimi, iş yaşamını okurken öğrenmesini sağlayabiliriz. Bir eğitim seferberliği başlatacağız. Gerek oda içerisinde üyelerin kendi alanlarında yeni bilgiler öğrenmesi için hem de MEB’le işbirliği içinde ihtiyaç olan yerlerde mesleki eğitim veren okulların açılmasına öncülük yapacağız. Bu şekilde istihdama katkı sağlayacağız” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

 

Abdullah Teber Kimdir..?

1950 yılında Kayseri Pınarbaşı'nda doğan Abdullah Teber, İlkokul Ortaokul ve Lise tahsilini Kayseri'de tamamladı. 1973 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine-Motor bölümünden mezun oldu. İş hayatına özel sektörde sırasıyla Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başlayan Teber, Milli Eğitim Bakanlığı'na mecburi hizmet karşılığı burs borcunu ödedikten sonra, 1976 yılında İzmir'de Yedek Subay olarak Askerlik hizmetini tamamlamıştır.

1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayi A.Ş.'yi kurarak ticaret hayatına atılan Abdullah Teber, ürettiği ürünlerin %65'ini dünyanın 36 ülkesine ihraç etmektedir. Yıllar içerisinde Arat Araştırma A.Ş. Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara'yı kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığını ve üyeliğini sürdürmektedir.

Tebplast A.Ş.'yi dünyanın en büyük şirketlerinden İsveç-Rosti ile birleştiren Teber, halen Rosti-Tebplast'ın Onursal Başkanlığını yürütmektedir. Kafkas kökenli bir aileden gelen Teber, 30 yıldır İstanbul'da ikamet etmektedir.

2013 yılında İTO Başkan adayı da olan Abdullah Teber, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Üyesi ve 3 dönem de başkanlığını yapmıştır. Beylikdüzü Bakır ve Prinçciler Yönetim Kurulu Başkanlığı, BAKSAV (Bakır ve Prinçciler sanayi sitesi vakfı) mütevelli heyet başkanlığı, BEYSİAD (Beylikdüzü sanayici ve işadamları derneği) üyesi, İGEDER ( İstanbul geri dönüşümcüler derneği) Başkan yardımcısı, Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma derneği üyesi, Ankara Kuzey Kafkas kültür yardımlaşma derneği üyesi ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesi olan Abdullah Teber evli ve 2 çocuk babasıdır. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Led Ekran Ve ModelleriÖnceki Haber

Led Ekran Ve Modelleri

Rusya'da Türkiye'ye S-400 müjdesi geldiSonraki Haber

Rusya'da Türkiye'ye S-400 müjdesi geldi

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar