murat kurum
murat kurum

28 Şubat'ın yargı ayağı atağa geçti! Nuh Mete Yüksel'den küstah çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'den yargılanmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
28 Şubat'ın yargı ayağı atağa geçti! Nuh Mete Yüksel'den küstah çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'den yargılanmalı
"Yargılamazsan yargılatmaya kalkışırlar" dedirtecek cinsten ifadelerde bulunan 28 Şubat post modern darbesinin yargı ayağı olan Nuh Mete Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün siyasi ayağından yargılanmasını istedi. Müslümanları 28 Şubat'ta DGM'lerde yargılayan ancak bugünlerde Gülen hakkında yakalama kararı çıkartan başsavcı şeklinde parlatılan Yüksel'in bu utanmazlığı pes dedirtti.

28 Şubat'ın yargı ayağı atağa geçti! Nuh Mete Yüksel'den küstah çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'den yargılanmalı

CHP'nin sürekli FETÖ'nün siyasi ayağı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi hedef göstermesinin ardından 28 Şubatçı isimler de kendilerini göstermeye başladı.

28 Şubat'ın yargı ayağını temsil eden Yüksel, daha önce DGM'de idamla yargılamaya çalıştığı ancak muvaffak olamadığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün siyasi ayağından yargılanmasını istedi. Yüksel, 28 Şubat döneminde eski Başbakan Necmettin Erdoğan'ın evini jandarma ile sararak tutuklatmaya çalışmıştı. Merhum Genel Yayın Yönetmenimiz Hasan Karakaya'yı da tutuklatmak için 7 gün gözaltına almıştı.

"Erdoğan'ı yargılayın" çağrısı yaptı

28 Şubat sürecinde çok sayıda Müslüman hakkında dava açan eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili küstah bir çağrıda bulundu.

FETÖ'nün iktidardan indirmek için 15 Temmuz'da suikast girişiminde bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili konuşan 28 Şubatçı Nuh Mete Yüksel, "Yargılanması gerekiyor. Özeleştiri yetmez" ifadelerinde bulundu.

"Ecevit Gülen'in adamıydı" itirafı

"Ecevit onların adamıydı. Fethullah Gülen’in adamıydı." ifadeleriyle itirafta bulunan Yüksel, "Siyasi ayak şüphesiz var tabii. İlker Başbuğ, yaptığı çıkışta haklı." dedi.

"Kabahati üzerinden atmaya çalışıyor"muş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili tartışmalarını da yorumlayan Yüksel, "Herkes kabahati üzerinden atmaya çalışıyor. Bunlar içinde samimi olmayanlar var. Vaktinde FETÖ’yü destekleyenler, büyütenler var. Özellikle 15 Temmuz’da FETÖ’nün gerçek yüzü ortaya çıkınca korkanlar var. Ama şunu söylemek isterim; FETÖ’cülük hâlâ yürüyor." ifadelerinde bulundu.

Yüksel, "Benim dava açtığım dönemde siyasi ayak söylentisi yoktu ama daha sonra siyasi ayağı olduğu ortaya çıktı." ifadelerinde bulundu.

Erdoğan için DGM'de 'idam' talebinde bulunmuştu

FETÖ karşıtı gibi duran aslen dindarlara düşmanlık sergileyen eski DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisi için idam talebinde bulunulduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Şubat süreci sonrası yargılanmasıyla ilgili olarak "Benim de idama mahkûm edilmem istendi ama son anda yırttım. Bizi de apar topar götürüyorlardı. Niye şu yatırımı yaptık diye idamımızı istediler. O meşhur savcı vardı, Nuh Mete Yüksel. Baktık bizim idamımızı istedi, Allah’tan adil bir hâkime rastladık da, bir de nöbetçi mahkeme çıkardılar. Dedim tezgâhı kurdular herhalde" ifadelerinde bulunmuştu.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı tutuklatmaya kalkışmıştı

Şeref Malkoç 28 Şubat'la ilgili verdiği bir röportajında, dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın Nuh Mete Yüksel tarafından tutuklatılmak istendiğini belirtmişti.

Malkoç, ikinci tutuklama girişiminin de Eylül 1999’da Erbakan’ın Altınoluk’taki yazlığında gerçekleştiğini şu sözlerle anlatıyor:

Hocanın bir davadan cezası kesinleşmiş, infazı için tebligat yapılmıştı. Ancak 7 günlük süre vardı. Biz de infazın ertelenmesi için yargıya müracaat etmiştik. Bir sabah hoca telefonla aradı. ‘Jandarmalar evi sarmış, beni almaya gelmişler’ deyince ‘Hocam nasıl olur? Süre daha dolmadı’ dedim ve hemen savcıyı aradım. Savcı bana Erbakan hocayı alıp hapse koyacağını belirtince ‘Kanun hükmü açık, yapamazsın’ diye itiraz ettim. O savcı bana ‘Kanunu senden öğrenecek değilim’ cevabını verdi.

Hasan Karakaya'yı da 7 gün gözaltında tuttu

Merhum Genel Yayın Yönetmenimiz Hasan Karakaya'ya da DGM'de yargılamak üzere tutuklatmaya çalışan ancak muvaffak olamayan Nuh Mete Yüksel, o dönem Karakaya'yı 7 gün gözaltında tuttmuştu.

Nuh Mete Yüksel'in 28 Şubat'taki derdi FETÖ değil Müslümanlardı

Şimdilerde FETÖ'yü ilk ortaya çıkaran savcı diye pazarlanan, aslında 2000 yılında Fetullah Gülen ve FETÖ'yü İslami bir cemaat olarak gördüğü için hakkında yakalama kararı çıkaran Nuh Mete Yüksel, Merhum Genel Yayın Yönetmenimiz Hasan Karakaya gibi çok sayıda Müslümana dava açarak sindirmeye çalışması asıl niyetinin FETÖ olmadığını göstermişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya'dan Türkiye'ye üstü kapalı uyarı! Bu kez mesele Suriye değilÖnceki Haber

Rusya'dan Türkiye'ye üstü kapalı uyarı!...

Osman Kavala hakkında tutuklama talebiSonraki Haber

Osman Kavala hakkında tutuklama talebi

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar