15 Temmuz'da helikopterlere polis araçlarını vurduran Özcan Karacan'ın inkar taktiği .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında helikopter pilotlarına polis araçlarının vurulması talimatı veren darbeci yarbay Özcan Karacan, örgütle "gönül bağı" bulunduğu, darbenin FETÖ tarafından yapıldığı itiraflarına ve hakim karşısına ilk çıkarıldığı tarihteki, "Hakkımdaki bazı şeylerin doğru olduğunu zaten tespit etmişsiniz. Bunları inkar edecek değilim." sözlerine ve sabit delillere rağmen, cezaevine girdikten sonra örgütten aldığı talimatlar doğrultusunda inkar taktiğini sürdürdü..

15 TEMMUZ'DA HELİKOPTERLERE POLİS ARAÇLARINI VURDURAN ÖZCAN KARACAN'IN İNKAR TAKTİĞİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hanin darbe girişiminin ardından bağımsız mahkemeler önünde hesap sorulmaya başlanan terör örgütü üyeleri, inkar politikalarına devam ediyor.

Soruşturma aşamasında verdiği itiraf niteliğindeki ifadelerini yargılama aşamasında kabul etmeyen FETÖ'cülerden biri de 15 Temmuz'da Ankara'yı kana bulayan helikopterlerin kalkış yaptığı Kara Havacılık Komutanlığında taarruz helikopter tabur komutanı olarak görev yapan sözde yurtta sulh konseyi üyesi Özcan Karacan.

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sonrası firar eden Karacan, 16 Ağustos 2017'de Antalya'da yakalandı. İlk defa 25 Ağustos 2017'de Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan Karacan'ın tutuklamaya yönelik yakalama kararı yüzüne okundu ve tutuklandı.

Savunması için söz verilen Karacan, iddianameyi okuyup sonra savunma yapmak istediğini belirterek, "Hakkımdaki bazı şeylerin doğru olduğunu zaten tespit etmişsiniz. Bunları inkar edecek değilim." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik tarafından, Karacan'ın emniyette alınan ifadesi okundu.

Buna göre, Harp Okulunda 3'üncü sınıftan itibaren FETÖ evlerine gittiğini, geçmişte örgüt ile "gönül bağı" bulunduğunu dile getiren Karacan, buna rağmen ailesinin dahi "cemaat" ile bağlantılı olduğunu bilmediğini aktardı.

Karacan, "Abdullah" kod adlı FETÖ'cünün 15 Temmuz'dan kısa süre önce kendisini ankesörlü telefondan arayarak Ankara'ya çağırdığını, olay günü darbeye ilişkin emirleri de dönemin Kara Havacılık Okul Komutanı eski tuğgeneral Ünsal Coşkun'dan aldığını anlattı.

Dava dosyasına giren telsiz kayıtlarına da yansıyan polis araçlarının helikopterlerce vurulması yönündeki telsiz kayıtları hakkında Karacan, şu itiraflarda bulundu:

"Başlangıç noktasının ve emrinin nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde, helikopterlerin derhal kalkması gerektiği ve Akıncı'ya gitmesi emri karargahta yayıldı. Müteakiben başta Skorsky pilotları olmak üzere tüm pilotların helikopterlerin başına geçerek Akıncı'ya gittiklerini duydum. Planlar değiştiğinden veya yeterince helikopter olmadığından bana uçacak helikopter kalmadı. Havalanan helikopterlerin telsizle temaslarına kadar içinde kimlerin olduğunu bilmiyordum. Olası kargaşayı engellemek için ICOM telsizini izinsiz olarak aldım ve kurmay başkanının odasına gittim. Önce uçuşları pasif olarak dinlemeye başladım. Sonrasında etkin bir şekilde kule vazifesi yaptım.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Ünsal Paşa telefondan aldığı emirleri kuleye iletmek yerine direkt bana söyleyerek pilotlara iletilmesini sağladı. (Helikopter pilotları) Eğer gözleri dönmüş bir şekilde, kendi yeteneklerini helikopterin üzerinde bulunan mühimmatın tesiri ile birleştirme caniliğini gösterselerdi, bugün içinde bulunduğumuz durum çok daha vahim olabilirdi. Ben zalimce, hiç düşünmeden 'mavi lambalı kobraları vurun' emrini kesinlikle kendi bilgi kaynaklarımla değil, Ünsal Paşa'nın Genelkurmay'dan aranarak başkanımızın kobra araçlı polislerce sarıldığı, esaret altına alınmak istenildiği ve içeride en az 20 şehidin olduğunu bana aksettirmesi sonucu, bana iletilen talimatı aktardım. Gece boyunca da tüm helikopterlerle bir şekilde temas etmiş oldum."

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNİ BİLİYORDU

Karacan, emniyet ifadesinde darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını da itiraf etti.

Yargılama aşamasında ilk ifadelerini inkara devam etse de Karacan, emniyette, "Ben bu faaliyetin bir FETÖ refleksi ile başladığını düşünmeme rağmen geriye kalan tüm faaliyetlerin askeri hiyerarşi ve Genelkurmay Başkanı seviyesinde olduğunu düşünerek hareket ettim." şeklinde ifade verdi.

MAHKEMEDE İNKAR

Karacan, 12 Mart 2018'de Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde savunması için huzura alındığında ise emniyette baskı altında ifade verdiğini ileri sürerek, suçunu inkar etme yolunu seçti.

Savunmasında, ne FETÖ ne de darbeye ilişkin bilgisi olmadığını ileri süren Karacan, olay günü Genelkurmay'dan aranarak terör saldırısı olduğunun söylendiğini, kendisinin de FETÖ'cü eski tuğgeneral Coşkun'un talimatlarıyla güvenliğe yönelik tedbirler aldığını savundu.

İlk ifadelerinde polis araçlarının vurulması emrini verdiğini kabul eden Karacan, dava dosyasına da giren telsiz kayıtlarının "uydurma" olduğunu iddia etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazım Karabekir'in torununun 15 Temmuz rahatsızlığıÖnceki Haber

Kazım Karabekir'in torununun 15 Temmuz r...

F 16 savaş uçaklarını görünce dağıldılar! Kuzey Irak'taki provokasyondan yeni görüntüler .Sonraki Haber

F 16 savaş uçaklarını görünce dağıldılar...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar