murat kurum
murat kurum

Yerli otomobil CEO'su: Otomobilden fazlasını yapacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli otomobil CEO'su: Otomobilden fazlasını yapacağız
12 yıldır otomotiv teknolojilerinin içinde aktif rol alan Mehmet Gürcan Karakaş, 1 Eylül’de göre-vine başlayacak. Karakaş “Emin olun Türkiye, küresel ortamda rekabet edebilen bir marka ve otomobilden daha fazlasını yapacak” dedi.

 

Yerli otomobil CEO'su: Otomobilden fazlasını yapacağız

 

Yerli otomobilin CEO koltuğuna oturacak isimin kim olacağı merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Mehmet Gürcan Karakaş’ın ismi de netleşti. Uzun zamandır kulislerde CEO’luk görevi için adı geçen Karakaş, otomobil sektörünün içerisinden gelen bir isim. En liyakatli atamalardan biri olarak görülen Karakaş ismi üzerinde otomotiv sektöründe tam bir konsensüs var. Almanya’da doğup büyüyen Karakaş bir Türkiye sevdalısı. İlk ve ortaokulu Almanya’da, liseyi Ankara’da tamamlayan Karakaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetten bir gün sonra Aselsan’da tasarım mühendisi olarak iş hayatına başlayan Karakaş, 1990 yılında Bosch Türkiye’ye geçti ve 1997’de Bosch Türkiye’nin satış direktörü oldu. Karakaş, iki yıl genel müdür yardımcılığı görevini sürdürdükten sonra 2004’te Bosch Türkiye’nin başına geçti ve bu süre zarfında 600 milyon avroluk yatırımla ürün geliştirme biriminin büyütülmesine ve satış ağının yeniden şekillendirilmesine liderlik etti. Karakaş yönetiminde 9 bin 600 çalışanlı Bosch Türkiye, senelik 1,5 milyar avroluk ciroya ulaştı. 2007 yılında Bosch Küresel’de grubun en karlı iş birimi Otomotiv Satış Sonrası Hizmetleri’nde tüm dünya için satış ve pazarlama sorumlusu olan Karakaş, Bosch Car Service’i yeniden yapılandırarak şirketin veriminin önemli derecede artırılmasına liderlik etti.

Karakaş, son 5 senedir Bosch’un stratejik önemli kollarından 18 bin çalışanlı ve 4 milyar avro cirolu Elektrikli Tahrik Sistemleri’nde icra kurulu üyeliği, satış ve pazarlama iş birimi sorumluluğunu üstleniyor.Asya’daki zorlu projeler için de ilk akla gelen isimlerden biri olan Karakaş, kendisine bağlı çalışan Kore’de bir ve Çin’de iki ortak girişimin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Karakaş, 2011 yılında Alman ekonomi gazetelerinden Handelsblatt’ın yaptığı araştırmada, Almanya’nın en büyük 30 şirketini yönetmeye aday 100 yöneticiden biri olarak seçildi.

TECRÜBEMİ ÜLKEME AKTARACAĞIM

1 Eylül itibarıyla Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin CEO’luk koltuğuna oturmaya hazırlanan Karakaş projenin Türkiye için makroekonomik gerekliliğin yanında ileri teknoloji alanında olmasından dolayı stratejik olarak çok büyük önem teşkil ettiğini ve doğru bir proje olduğunu söyledi. Karakaş, son 12 yıldır otomotiv teknolojilerinin içinde aktif rol aldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Teknolojideki gelişim klasik otomobili bir mobilite ekosistemine dönüştürecek. Projemizdeki yüksek motivasyon ve kararlılığı, ülkedeki büyük potansiyelin kullanımıyla birleştirdiğimizde küresel pazarda söz sahibi olunacağına kesin gözüyle bakıyorum. Türkiye’de doğdum, büyüdüm, bu ülkede okudum. İş hayatına Türkiye’de adım attım. Bu projeyle küresel pazarlarda edindiğim bilgi birikimimi ve tecrübemi ülkeme aktarabilme fırsatım olduğu için çok mutluyum. Emin olun Türkiye, küresel ortamda rekabet edebilen bir marka ve otomobilden daha fazlasını yapacak.”

BMC ile otomotivin hizmetindeyiz

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak: Milli Otomobil Ortak Girişim Grubu olarak yola çıktıkları günden bu yana hem 10 yıllık detaylı yol haritasını hem iş planını hem de finansal fizibiliteyi tamamladık. BMC de, 54 yıllık otomotiv deneyimi ve 2 bin 300 çalışanıyla projenin hizmetinde olacak.

Otomotiv sektörü kendini ispatladı

Kök Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç: Otomotiv ve yan sanayi gerek üretim gücü gerekse ihracatıyla örnek gösterilen bir noktaya geldi. Türkiye’nin kendi markasıyla da küresel arenada yer alabilmesini gönülden diliyor ve bunun için var gücümüzle çalışacağımızı söylemek istiyorum.

Dönüm noktası tarihî bir adım 

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça: Bu proje ‘dönüm noktası’ denebilecek tarihi bir adım. Turkcell olarak, Türkiye’yi teknolojide tüketen değil, üreten ülke konumuna taşıyacak işler yapmak en büyük hedefimizdir. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak otomotiv sektöründe katma değerli ürünler üreteceğiz.

Dünyaya örnek gösterilecek 

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: Yerli otomobil, Türkiye’nin sanayisinin gücünün ve geleceğin teknolojilerinde söz sahibi olma idealindeki kararlılığının bir göstergesi. Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin dünyada da örnek gösterileceğine inanıyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP mitinginde yine PKK propagandası yaptılar!Önceki Haber

HDP mitinginde yine PKK propagandası yap...

Gineli gençlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destekSonraki Haber

Gineli gençlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar