murat kurum
murat kurum

Şehitler artık TEKBİRLERLE uğurlanacak..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanlığı, şehit cenazelerinde ihtiram yürüyüşünün Itri’nin “Segah Tekbiri” ile yapılması konusunda 81 il valiliğine yazı gönderdi.

Şehitler tekbirlerle uğurlanacak

 

Şehit cenazelerinde uygulanan Chopin zulmüne son verildi. İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği talimat yazısında, şehit cenazelerinde ihtiram yürüyüşü sırasında kiliselerde çalınan Chopin müziğinin değil, Buhurizade Mustafa Itrî’nin bestelediği “Segâh Tekbiri”nin çalınması talimatını verdi. Alınan karar, şehit yakınları ve toplumda memnuniyetle karşılandı.

 

ALPHAN: SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Konuyla ilgili görüştüğümüz İzmir Şehit Aileleri Dernekleri Onursal Başkanı Yavuz Alphan, alınan kararın doğru olduğunu vurgulayarak, “Musalla taşına gelen kişi, bizim değerlerimizi yansıtmayan müziklerle değil, Allah’ın ismini anarak defnedilmeli. O uygulamalar bize ait uygulamalar değildi. Onlar materyalist sistemin bize dayattığı uygulamalardı. Ben şehitlerimizin tekbirlerle uğurlanması kararını son derece memnuniyet verici bir gelişme olarak yorumluyorum. Şehitlerimizin ne uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürüdüğü düşünüldüğünde bunun doğru bir karar olduğu anlaşılacaktır. Geç kalınmış bir karar, sonuna kadar arkasındayız” dedi

 

ŞEBİK: ALINAN KARARI DESTEKLİYORUZ

15 Temmuz Derneği Genel Başkanı Tarık Şebik, alınan karardan son derece memnun olduklarını ifade ederek, “Öncelikle bu konunun iki önemli boyutu var. Bir tanesi yerli olması, milli olması, diğeri ise manevi yönünün olması. Buhurizade Mustafa Itrî’nin bestelediği tekbir ile şehitlerimizin uğurlanması, “biz Türküz, Müslümanız yeryüzünde İslam’ın sancaktarlığını yapan bir milletiz” demek olacaktır. Bu noktada ben hükümetimize teşekkür ediyorum” dedi. Şehit cenazelerinde milli ve manevi atmosferin yoğun olduğunu belirten Şebik, “Çünkü şehit cenazesi diyoruz. Şehitlik makamı, kevser kapısından cennete girecek olan peygamberlerden sonra cennetle müjdelenen makam sahipleri. Bu manada şehitlerimizin tekbirlerle uğurlanıyor olmasını biz memnuniyetle karşılıyoruz. Hatta geç kalınmış bir karar olduğunu ifade edebiliriz. Ancak şöyle bir durum da var, şehit cenazelerinde özellikle Anadolu’da her ne kadar Chopin’in müziği çalıyor olsa da millet orada tekbirlerle uğurluyordu zaten. Bu noktada devlet ile millet bir kere fikir birliğine vardı diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.  

BULUT: BU BİR UYANIŞTIR

15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut alınan kararın memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, “Ben bunu bir milat olarak, bir uyanış olarak yorumluyorum, çünkü resmî ideolojinin dayatmalarından biriydi bu. Bu topraklarda İslâm’a dair ne varsa ortadan kaldırılmasını hedefleyen zihniyetin bir tabusu daha yıkıldı demek mümkün. Kutsal değerlerimizi dejenere etmeye, aşağılamaya çalışan iktidarlardan bize kalan bu uygulamanın ortadan kaldırılmış olması sevindirici bir gelişmedir. Şehitlerimiz gözünü kırpmadan canını veriyor, vefat ettikten sonra da görev bu sefer bize düşüyor. Çünkü onları layığıyla ebediyete uğurlamak, dualarla tekbirlerle anmak önemli” ifadelerini kullandı. Erol, “Bu noktada, aziz şehitlerimizin tekbirlerle uğurlanmasının devletimiz tarafından talimat olarak verilmesi çok kıymetli bir gelişmedir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyeler ‘Pop ajansı’na döndü!Önceki Haber

Belediyeler ‘Pop ajansı’na döndü!

Meteoroloji uyardı! Çöl sıcakları geliyorSonraki Haber

Meteoroloji uyardı! Çöl sıcakları geliyo...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar