Google yeni Gmail'i kullanıma sundu: İşte tüm yeni özellikler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Google yeni Gmail'i kullanıma sundu: İşte tüm yeni özellikler
Arama devi Google, sonunda yenilenmiş arayüz ve işlevsel özelliklerle donattığı yeni Gmail'i kullanıma sundu. İşte revizyondan geçen e-posta hizmetinin beraberinde getirdiği tüm yenilikler...

 

 

Gmail uzun bir sürenin ardından nihayet yeni bir arayüze kavuştu. Google bir blog yazısı yayınlayarak, tasarım değişikliğinin bugün itibariyle kullanıcılara sunulmaya başladığını duyurdu. Arama devinin elden geçirdiği Gmail yaklaşık 1.2 milyar kullanıcıya gelişmiş görünümün yanı sıra çevrimdışı çalışma ve gizli modda e-posta gönderebilme gibi birçok ekstra özellik sunacak.

 

Google önümüzdeki haftalarda değişikliklerin herkese yansıyacağını söyledi. İşte popüler e-posta hizmetinin sahip olduğu yeni özellikler:

 

 

GELİŞMİŞ GÜVENLİK

Arama devi kullanıcıların hassas bilgilerini ele geçirmeye yönelik kimlik avı e-postalarındaki artışın farkında. İşte bu nedenle Gmail artık kullanıcıların sahte iletilere tıklamalarını önlemek için daha iyi güvenlik uyarıları sunuyor.

Gmail tehlikeli bir durum sezdiğinde bunun bir tehdit olduğunu düşünerek kullanıcılara oldukça dikkat çeken kırmızı bir uyarı gösterecek. Bu uyarılar artık sadece fark edilebilir olmakla kalmayacak aynı zamanda ilgili bağlantının neden açılmaması gerektiğine dair açık ve anlaşılır bilgiler de içerecek.

 

GİZLİ MOD

Gönderdiği e-postanın içeriği konusunda endişelenen kullanıcılar artık Google'ın Gizli Mod (Confidential Mode) olarak adlandırdığı özelliği kullanarak ileti gönderebilecekler. Bu yeni özellik gönderilen e-postanın başkalarına iletilmesini, kopyalanıp-yapıştırılmasını, indirilmesini veya yazdırılmasını engelleyebiliyor.

En önemlisi de bu özelliği kullanarak hassas e-postalara fazladan bir güvenlik katmanı ekleyebilecek olmanız. Böylece içeriği görüntülemeden önce alıcının kimliğini bir şifre ile (telefonuna gönderilecek) onaylamasını veya ikinci kez oturum açmasını isteyebileceksiniz.

 

Ayrıca Gizli Mod'u kullanarak kendi kendini imha eden iletiler gönderebileceğinizi de belirtelim. Yani gönderdiğiniz e-postalar için "geçerlilik süresi" belirleyebileceksiniz. Bu süre dolduğunda ise ilgili e-posta okunamaz hale gelecek.

 

 

HATIRLATICI, AKILLI YANIT VE ERTELEME

Gelen kutularımız mesajlarla dolup taşarken arada önemli şeyleri kaçırdığımız da oluyor. Google'ın yapay zeka tabanlı algoritması  belirli bir süre yanıt vermediğiniz e-postaları üst sıralara taşıyarak tekrar hatırlamanızı sağlayacak. Aynı şey yanıt alamadığınız e-postaları takip edebilmeniz için de geçerli olacak.

Öte yandan iPhone veya Android kullanıcılarına sunulan akıllı yanıt özelliği artık Gmail'in web arayüzünde de geçerli olacak. Yani aldığınız e-postanın içeriğine göre önerilen yanıtları kullanarak iletileri cevaplayabileceksiniz.

Bundan böyle e-postaları erteleyerek belirli bir süreye kadar gelen kutunuzdan kaybolmasını sağlamanız da mümkün olacak. Böylece o an vakit ayıramadığınız iletiler belirlediğiniz süre dolduktan sonra yeniden gelen kutunuzda görünmeye devam edecek.

 

E-POSTA ABONELİKLERİNDEN KOLAYCA KURTULMA

Gmail'in mobil uygulamaları da önemli özelliklere sahip oluyor. Yüksek öncelikli bildirimler ile artık sadece önemli mesajlar hakkında push bildirimler alacaksınız.

 

 

Ayrıca yapay zeka size gereksiz e-posta aboneliklerinden çıkmanız için öneriler de sunacak. Bunlar gönderenden kaç tane e-posta aldığınız ve kaçını okuduğunuz gibi ipuçlarına göre belirlenecek. Gelecek haftalarda bu bildirimlerin gelen kutunuzda görmeye başlayacaksınız.

 

YENİ BİR GÖRÜNÜM

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Gmail yeni bir görünüme de sahip oluyor. Daha anlaşılabilir ve işlevsel hale getirilen arayüz aynı zamanda diğer G Suite uygulamalarıyla daha iyi bir entegrasyon sağlayacak.

Google, Gmail'in yeni sürümü aşamalı olarak kullanıma sunuyor. Dolayısıyla hemen erişemeyebilirsiniz. Yeni tasarımı gelen kutunuzun sağ üst kısmındaki Ayarlar menüsünde bulunan "Yeni Gmail ürününü dene" seçeneğine tıklayarak etkinleştirebilirsiniz. Beğenmezseniz "Klasik Gmail ürününe geri dön" seçeneğini kullanarak eski tasarıma dönüş yapabilirsiniz.

 

Kaynak.. donanimhaber.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Aydoğdu'dan çirkin sözler: Allah'ın oğlu gelse alamaz!Önceki Haber

CHP'li Aydoğdu'dan çirkin sözler: Allah'...

5 yıldızlı otelde 3 saat milletvekili pazarlığı...Sonraki Haber

5 yıldızlı otelde 3 saat milletvekili pa...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar