‘Yeni Bolt’u parçaladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ne Niekerk ne Makwala... 200 metrede Bolt yoksa Ramil Guliyev var. Usain Bolt'tan sonra sprintin yeni kralı olarak görülen Niekerk'i geçen Ramil Guliyev, spor dünyasında düne adeta damgasını vurdu. Avrupa basını, milli atletimiz için, "Niekerk'in 'Yeni Bolt' olabilmesi için rakipleri var" ve "Uçan Türk Ramil Guliyev" yorumlarını yaptı.

Londra'da düzenlenen Dünya  Şampiyonası'nın en prestijli yarışlarından biri olarak görülen 200 metrede şampiyon olan , dünya basınının övgüsünü topladı. İngiltere merkezli BBC, favori yarışçılar Güney Afrikalı Wayde van Niekerk ve Botsvanalı Isaac Makwala'yı geçerek zirveye yerleşen Türk sporcunun başarısını, "Guliyev, 'Yeni Bolt olabilir' denen Niekerk'i geride bırakarak 200 metreyi şok bir zaferle kazandı" başlığıyla verdi. Eurosport ise, "Wayde van Niekerk'i geçen Guliyev, 200 metrede çarpıcı bir sona imza attı. Türkiye'nin Azerbaycan'dan devşirdiği Guliyev, 20.09'luk derecesiyle elde ettiği zaferle iki ülkeye de büyük gurur yaşattı" ifadelerini kullandı. Marca ise internet sitesinde "Uçan Türk Ramil Guliyev" ifadesine yer verdi.



KAAN TERZİOĞLU: TARİFSİZ MUTLULUK
Türkiye Atletizm Federasyonu'nun resmi sponsoru Turkcell'in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da gururluydu: "İşbirliğimizin getirdiği başarıları izlemek, bize tarifsiz birmutluluk yaşatıyor. Atletizmde Ramil'in zaferinin yanı sıra hem altyapı seviyesinde hem de en üst kademede ülkemiz adına elde edilen dereceler bize gurur veriyor."



RAMİL GULİYEV'E TEBRİK YAĞIYOR
Tarihi bir başarı yakalayarak zirveye çıkan Guliyev yarış sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat aranarak tebrik edildi. Ramil'i yarış sonrası henüz stattayken arayan Erdoğan, milli atlete, "Bizlere yaşattığın mutluluk için seni tebrik ediyorum" dedi. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Ramil'i kutladı.





FENER'DEN ÖZEL TİŞÖRT
Guliyev için Fenerbahçe özel tişört bastırdı ve Fenerium mağazalarında satışa sundu.


Türkiye'ye tarifsiz bir mutluluk yaşatan Ramil Guliyev altın madalyasını dün akşam düzenlenen törenle aldı. Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihinde ilk kez İstiklal Marşı okunurken, gözyaşlarını tutamayan Ramil, törende asker selamı verdi.



İŞTE O ZAFER ANI
Oldukça çekişmeli bir yarışın sonrasında Güney Afrikalı Wayde van Niekerk'i iki saliseyle geçtiği an, hem Ramil hem de Türk atletizmi adına tarihi bir an olarak kayıtlara geçti. O tarihi anın fotoğrafını ise yetkililer altının belgesi olarak yayınladı.




2016 Rio olimpiyatlarında 400 metre dünya rekorunu kıran Niekerk, Ramil'in arkasında kaldı.



İLHAM ALİYEV'DEN RAMİL'E KUTLAMA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16. 'nda erkekler 200 metrede altın madalya kazanan Azerbaycan asıllı milli sporcu Ramil Guliyev'i tebrik etti.

580
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nden 60 bin dolar alan (212 bin lira) Guliyev, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ödül yönetmeliğine göre ise 375 Cumhuriyet altınının (368 bin lira) sahibi oldu ve yaklaşık 580 bin lira kazandı.

RAMİL: BU YIL 20'NİN ALTINA İNECEĞİM!
Şampiyonumuz Ramil Guliyev, "Yarışın sonunda madalya kazandığıma emindim ama hangi madalya olduğunu bilmiyordum. Finiş çizgisini geçerken sağıma, soluma bakmadım. Yarış bitince, hemen ekrana baktım. Ekranda adım ilk sırada çıkınca 'oldu' dedim. Sağıma soluma baksam, zaman kaybedebilirdim, hata olabilirdi. Kazanmak için her şeyi yaptım" diye konuştu. Finalde başarılı olmak için seçmeler ve yarı final derecesinin de önemine değinen milli atlet, "Yarı finalde iyi bir kulvar almak içinseçmelerde 20.17 koşmak gerekiyor. Finaldeki kulvar için de yarı finalde iyi bir derece yakalamak gerekiyor. Üç yarışta da başarılı olmak lazım... Bu sezon 2-3 yarışımdaha var, inşallah onlarda 20 saniyenin altını görürüz" ifadelerini kullandı. Ramil en son 2015 yılında Zagreb'te 19.88 koşarak 20 saniyenin altını görmüştü.




200 metrenin 2008 Olimpiyatı'ndan bu yana tek hakimi olan Bolt, kendisinden sonra ilk şampiyon olan Ramil'i tebrik etti.



200 METRE DÜNYA ŞAMPİYONLARI:
2007 Gay
2009 Bolt
2011 Bolt
2013 Bolt
2015 Bolt
2017 Ramil


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sohbetimiz bölünmesin diye mezarlığa gece gidiyorumÖnceki Haber

Sohbetimiz bölünmesin diye mezarlığa gec...

Şehit Eren'den duygulandıran paylaşım!Sonraki Haber

Şehit Eren'den duygulandıran paylaşım!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar