murat kurum
murat kurum

Maç Sonucu | Galatasaray 0-0 Schalke 04

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maç Sonucu | Galatasaray 0-0 Schalke 04
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Galatasaray, Alman temsilcisi Schalke 04'ü konuk etti. Önemli oyuncularından yoksun çıktığı mücadelede pozisyon üretmekte zorlanan Cimbom, 1 puanı almayı bildi. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Galatasaray, taraftarının da desteğiyle mücadeleye hızlı başlamak istedi. Ancak 10. dakikadan itibaren Schalke oyunda dengeyi sağladı ve pozisyonlar da üretti. Muslera birçok pozisyonda rakip hücumculara izin vermedi.


Galatasaray - Schalke 04
İkinci yarı konuk ekip daha çok sarı-kırmızılı takımın yarı sahasında göründü. Galatasaray topa hakim olamadı ve kaptığı toplarla hızlı çıkmayı da başaramayınca pozisyon üretmekte çok zorlandı. Schalke etkili bir oyun ortaya koysa da Galatasaraysavunması ve Fernando Muslera gole izin vermedi.

OZAN KABAK GÜVEN VERDİ

Mücadelenin Galatasaray adına en önemli artısı Ozan Kabak oldu. Genç futbolcu ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi arenasında futbolseverlerden tam not aldı. Ozan maç boyunca kritik müdahalelerde bulundu. Schalke'nin yakaladığı net pozisyonda önce Muslera topu çıkardı ardından çekilen şutu Ozan Kabak, son anda çizgiden çıkardı.

Mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından temsilcimiz puanını 4 yaptı ve 3. sırada kaldı. Schalke ise puanını 5 yaparak 2. sırada yer aldı.

Grubun diğer maçında ise Porto, deplasmanda Lokomotiv 3-1 mağlup etti. Rus temsilcisi 0 puanla grubun sonunda yer alırken, Porto puanını 7 yaptı ve liderliğe yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Ozan Kabak'ın ilk maçı
Galatasaray'ın genç futbolcusu Ozan Kabak, kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Teknik direktör Fatih Terim, Serdar Aziz'in yokluğunda Schalke 04 karşısında 18 yaşındaki Ozan Kabak'ı, stoperde Maicon ile birlikte görevlendirdi. Genç futbolcu, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 4'ü ilk 11 olmak üzere 5 karşılaşmada oynadı.

Muslera'dan yeni bir rekor
Uruguaylı kaleci Fernando MusleraSchalke 04 maçında ilk 11'de başlayarak Galatasaray'da yeni bir rekora imza attı. Galatasaray'da 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki kaleci, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30. kez kalesini koruyan Muslera, sarı-kırmızılıların eski oyuncuları Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu'nun rekoruna ortak oldu. Fernando Muslera, Galatasaray'da en çok resmi maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekorlarına sahip.

Schalke 04'te 3 eksik
Schalke 04'te 3 futbolcu, sakatlık ve rahatsızlıkları nedeniyle müsabakada forma giyemedi. Alman ekibinde kaleci Ralf Fahrmann ve forvet Cedric Teuchert sakatlık, savunma oyuncusu Naldo da hastalığı nedeniyle maçın kadrosunda yer almadı.

Taraftarlardan yoğun ilgi
Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Türk Telekom Stadı'nı dolduran taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Schalke 04'ün bin kadar taraftarı da kendilerine ayrılan yerde maçı takip etti. Bu arada karşılaşma öncesinde iki takımın oyuncuları UEFA'nın Eşit Oyun kampanyası kapsamında birlikte poz verdi. Öte yandan maç öncesinde Schalke 04 Teknik Direktörü Domenico Tedesco'nun selamlaştığı Fatih Terim'e "İmparator" diye hitap etmesi dikkati çekti.

Bakan Kasapoğlu da takip etti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı statta izledi. Bakan Kasapoğlu, müsabakayı protokol tribününde takip etti.

Galatasaray, UEFA Gençlik Ligi'ndeki maçı kazandı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların 19 yaş altı ekiplerinin karşı karşıya geldiği UEFA Gençlik Ligi'nde Galatasaray, Schalke 04'ü 3-0 mağlup etti. Esenyurt Necmi KadıoğluStadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın gollerini Atalay Babacan (2) ve Mutlu Aksu Doğan kaydetti. Grupta puanını 4'e yükselten Galatasaray, aynı puana sahip Porto'nun ardından averajla 3. sıraya yerleşti. Lokomotiv Moskova'nın 7 puanla lider olduğu grupta 1 puanı bulunan Schalke 04 ise son sırada yer aldı.

Maç öncesinde dostluk yemeği
Karşılaşma öncesinde iki takımın yöneticileri dostluk yemeğinde bir araya geldi. Yemek organizasyonuna Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay, yönetim kurulu üyeleri İlber Aydemir, Ömer Cansever, Dorukhan Acar, Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Özgür Savaş Özüdoğru, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg ve yönetim kurulu üyeleri ile UEFA delegeleri katıldı.

245 medya mensubu takip etti
Galatasaray-Schalke 04 maçına medya mensuplarının ilgisi büyük oldu. Karşılaşmayı, muhabir, foto muhabiri, radyo yayıncısı ve yazar olarak toplam 245 kişinin takip ettiği açıklanırken, bunun 37'sinin yabancı olduğu aktarıldı. Müsabakayı Almanya'dan 30, Japonya ve Azerbaycan'dan ikişer, Fransa, Yunanistan ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden de birer basın mensubunun takip ettiği bildirildi.

MAÇTAN DAKİKALAR(İLK YARI)
9. dakikada Garry Rodrigues'in ceza yayı dışında sol çapraza yakın noktadan çektiği sert şutta kaleci Nübel, meşin yuvarlağı yumruklayarak güçlükle kornere çeldi.

13. dakikada Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Konoplyanka, ceza sahasına girer girmez kaleci Muslera'nın üzerinden aşırtma vuruşunu yaptı. Boş kaleye doğru yönelen topa Martin Linnes, altıpas içinde müdahale ederek tehlikeyi savuşturdu.

17. dakikada Rudy'nin soldan kullandığı kornerde takım arkadaşının aşırttığı topa Embolo altıpasta kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak sağ direğin yanından dışarı çıktı.

34. dakikada Maicon'un ceza yayı dışında kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45. dakikada Linnes'in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Rodrigues, pasını Eren Derdiyok'a çıkardı. Eren'in altıpasın içinde gelişine çektiği şutta, meşin yuvarlak kaleci Nübel'den döndü.

45+1. dakikada Maicon'dan sıyrılan Konoplyanka'nın ceza alanına girerek yaptığı vuruşta, kaleci Muslera topu kornere çeldi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TBMM'de CHP Ve MHP Milletvekilleri Arasında ArbedeÖnceki Haber

TBMM'de CHP Ve MHP Milletvekilleri Arası...

İstanbul'da büyük yangın! Diğer fabrikalara da sıçradıSonraki Haber

İstanbul'da büyük yangın! Diğer fabrikal...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar