murat kurum
murat kurum

Süleyman Soylu, İstanbul'daki Suriyeli sayısını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da toplamda 500 bin kayıtlı Suriyeli olduğunu söyledi. Soylu ayrıca 1.3 milyonluk mülteci sayısının içinde çeşitli milletlerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Süleyman Soylu, İstanbul daki Suriyeli sayısını açıkladı #2

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT ekranlarında Ercan Gürses'in sunduğu Ankara Gündemi programına konuk oldu.

Soylu, son dönemde mültecilere yönelik yapılan çeşitli provokasyonlara değindi.

Mülteciler üzerinden vatandaşların kışkırtılmaya çalıştığını söyleyen Soylu, İstanbul'daki Suriyeli sayısını da açıkladı.

"İstanbul'da 500 bin kayıtlı Suriyeli var"

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'da toplamda 500 bin kayıtlı Suriyelinin olduğunu belirtti.

Bu 500 binlik sayı içerisinde öğrencilerin ve yabancı firmalarda çalışanların da olduğunu sözlerine ekleyen Soylu, "Çok az bir miktarda, mülteci olarak uluslararası konumda olanlar var." dedi.

"1.3 milyonun içinde Alman da var İrlandalı da"

Soylu son olarak, geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği tarafından açıklanan mülteci sayısıyla ilgili de konuştu.

1.3 milyonluk sayının içinde farklı milletlerden insanlar olduğunu ifade eden Soylu, "1.3 milyon rakamının içinde, evinizde çalıştırdığınız Özbekistanlı da var, Alman da var, İrlandalı da var." şeklinde konuştu.

 

Süleyman Soylu, İstanbul daki Suriyeli sayısını açıkladı #1

"Çok az bir miktarda mülteci konumunda olanlar var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. İstanbul'da diğer rakam, ikametli ve yabancı.. Bunda öğrenciler de var, bunlarda yabancı firmalarda çalışanlar da var. Çok az bir miktarda, mülteci olarak uluslararası konumda olanlar var. 1.3 milyon rakamının içinde, evinizde çalıştırdığınız Özbekistanlı da var, Alman da var, İrlandalı da var."

 

''PROVOKASYONLARIN SEBEBİ 2023 SEÇİMLERİ''

Dünya tarihinin en önemli göç meselesini yaşıyoruz. Burada Türkiye'ye karşı kimlerin davrandığını konuşacağız. Bugün tükürdüklerini yalayanları, provokasyonları hepsini konuşacağız. Türkiye üzerinde oynanan oyunları konuşacağız. Paralı askerlerle insanları öldürüyorlar. Irak ve Suriye'yi sömürüyorlar. İç savaş varsa, yoksulluk varsa, eğitime, gıdaya, sağlığa erişemiyorlarsa bu insanlar ne yapacak? El altından buradaki büyükelçiliklerinden operasyon hazırlayanlar var. Kim kimin adamı hepsini çözdük. Provokasyonların sebebi 2023 seçimleri. Kim kimin adamı hepsini çözdük. Suriye'de büyük bir kıyım var. Terör örgütü PKK/PYD ve DEAŞ hala Suriye'de. Afganistan'daki göçün sebebi biz miyiz? Suriye'deki savaşı biz mi başlattık? Irak'a girip biz burayı özgürleştireceğiz diyen ABD dediğini yaptı mı? Yoksa insanların orada yarınlarını mı aldı?  Peki Yemen, Lübnan ya Orta Asya. Eğer iç savaş varsa eğer yoksukluk varsa, bir taraftan eğitim, suya gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar? İnsanları vekalet savaşının içerisine düşürmüşsünüz.  Çekilmişsiniz yetmemiş afyon tarlaları kurarak bunu dünyada satışa sunuyorsunuz. Bunu biz yapmadık pafyon takan Batılılar yaptı. Bugün bu operasyonların içinde de onlar var.

"BÜYÜKELÇİLER ÜZERİNDEN OPERASYON YAPANLAR VAR"

Bir taraftan aman aman sakın göndermeyin diyeceksiniz el altından Büyükelçi üzerinden operasyon yapanlar var. Dışarıdan ve içeriden saldırı var. Bunun sebepleri var. 2023 yılında seçim var. 2019 yılında bu durumu kullanan siyasi partiler bazı belediyeleri kazandı. Göçmenler konusunda ne yaptılar? Şimdi unuttular. 2023 seçimleri geldi. AK Parti ve Cumhur İttifakı zora düşürecek şeyler söyleyerek  bir pozitif katkı kullanmadan 'Göndereceğiz' diye söylemlerde bulunuyor. Hadi Halep'e gönderde göreyim.

''KILIÇDAROĞLU'NUN ARKADAŞLARI İSTİLA ETMEYE ÇALIŞIYOR''

Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK'ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Belediye Başkanlarının terörist olarak işe aldıkları yapmaya çalıştı, yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz. Türk turizminin önünü kesmek istiyorlar. Turizmin önünü kesmek isteyenlere fırsat verilmeyecek. Rejim İdlib'i bombalamadı. Bizim evlatlarımız orada şehit olmuyor mu. Biz neredeyiz. İnsanlar neden çadırda dursun neden gıda paketlerine ihtiyaç duysun. Vallahi giydiklerime üzülüyorum. Oturduğumuz masada yetim çocukları var. Elimizi tutup bırakmıyor. Çadırda yaşıyorlar. Kılıçdaroğlu bilmez. Atme Kampı'nı. 1 milyon 700 bin insan oralarda yaşıyor. Bizim orada onları tutmak için nasıl çabaladığımızı biliyorlar mı? Biz Afrinden çıkarsak Afrin terörist dolar. Hataylılara, Anteplilere, Osmaniyelilere, Kilislilere, Adıyamanlılara söylüyorum: Şu anda Amanoslar'da tek bir terörist ya var ya yok! Onu da arıyoruz, bulacağız. İkinci sebep Türkiye'nin ihracatı arttı. 300 milyar seviyesine Türkiye'nin geleceğinin göstergesi. Bu üretim ile oluyor. Üretim ekonomisi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Üçüncüsü ise ortadoğu arap turizmi. Bakın geçen yıl 4 milyon civarında orta doğu coğrafyasından insan geldi. Türkiye içerisinde etrafındaki gelebilecek olan misafirlere algı oluşturup, turizmin önünü kesmek isteyenlere fırsat tanıyacak bir anlayışı serbest bırakmamızı istiyorlar. 

"AVRUPA'DAKİ AŞIRI SAĞ YÜKSELİŞİ TÜRKİYE'DE İŞLEMEZ"

Biz Türk düşmanlığı yapıyormuşuz. Bunu kim söylüyor? Bunu her partiden kovulan isim söylüyor. Avrupa'da yükselen aşırı sağcı söylemleri burada yapmaya çalışıyor. Burası Müslüman bir ülke. Bizim inancımız ve geleneğimizde bu yok. Bizim iskandinav ülkesi olduğumuzu düşünenlere söylüyorum. İstanbul'daki ve diğer illerde çıkan yalan videolar ve bot hesapların organizayonu anlatıyorum. Hükümet hedef alındı. Yüzde 58.46'sı bot ve sahte hesap.

''3 MİLYONUN ÜZERİNDE SURİYELİ KESİNLİKLE YOK''

Türkiye'de 3 milyon 762 bin 686 Suriyeli var. Geçici koruma statüsünde. İkamet izni ile kalan yabancı ise 1 milyon 417 bin. Artı uluslararası koruma. Yani Türkiye'ye gelip kendini atmış. Hangi bölgelerden bu savaş bölgelerden. Bu da 320 bindir. Bunun aşağı yukarı 4 milyon 100 bini mülteci diyebileceğimiz statüde. 1 milyon 417 bin ise ikametli yabancı var. İstanbul'da şu an toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. Türkiye'de 1 milyon 417 bin yabancı var. 122 bin kişiyi pasife aldık. Biz onlara Türkiye'nin hiçbir yerinde rastlamadık. 3 milyonun üzerinde Suriyeli keslinlikle yok. İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigortada yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler' ne olacak de. Önce iş insanları isyan edecek. Ben Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi. 

''SESSİZ İSTİLA BİR EDEPSİZLİKTİR''

Sessiz İstila belgeseli edepsizliktir. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir. Lübnan'da çekilen görüntüler Türkiye'de servis edildi. Hepsi bir merkezden yönetiliyor. Bunlar operasyon çocuklarının paylaşımları. Bunlar bu ülkenin çocukları değiller, açık ve net söylüyorum bunlar birilerinin çocukları olmuşlar. Bu vatandaşımızı korkutmaya yönelik bir süreci tetiklemeye çalıştılar. Bunların insanlık ile alakası yok. Bunlar için İslam'ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye'de Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. 

Süleyman Soylu: Ümit Özdağ SOROS çocuğudur !!

''ÜMİT ÖZDAĞ FONLANDIYSA NEREDEN BU BU PARAYI''

Yargının yapması gereken şu. Bu film kin, nefretlik ve düşmanlık üzerine yapıldı. Eğer bu filmi Ümit Özdağ fonladıysa nereden buldu parayı. Bu parayı Özdağ, Ruhşen Çakır gibi sende ABD'deki birtakım Türkiye'yi karıştırmaya yönelik vakıflardan mı aldın onlardan mı fonlandın. Ruhşen Çakır ile oturup sohbet edip, eziyet çeken insanların üzerinden başkalarının para ile keyif yapmak bu ülkenin yargısı tarafından cezasız bırakılmayacaktır. Tamamen ajan-provokasyon işi. AB Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istiyor. Suriye'deki iç savaşa sırtımızı dönemezdik. Biriket evler bağışlarla yapılıyor. Suriye'den çıkarsak göç daha da artar. Sayın Ertuğrul Özkök bu milletin cebinden çıkmıyor bu paralar. Televizyona çıkarak bunları söylemek doğru değil. İdeolojik olarak farklı olabiliriz ama insanlığı ezip geçmeyelim. Dünyanın birçok noktasına iyilik trenini gönderiyoruz. Hiç kabul etmem, adam yerine koymam. İnsan yerine koymam, hayvandan aşağıya bir adamdır Ümit Özdağ.

Kulis: 6'lı masa ilk defa cumhurbaşkanı adayının ismini konuşacak

6'LI MASAYA TEPKİ: REZİL RÜSVA OLACAKLAR

Önümüzdeki günlerde söyleyeceğim. Rezil rüsva olacaklar. O büyükelçiyi de, ona gideni de, neler konuştuklarını da, öncesinde de neler konuşulduğunu açıklayacağım. Bu ülke bedava bir ülke değil. Belki Kılıçdaroğlu çıkar söyler, şu arkadaşımı gönderdim. Ama bunlarda böyle bir hassasiyet yok. Onlar İngiltere Büyükelçisi ile kalkan yerler. Burası birilerinin peşkeş çekeceği ülke değil. Onlar eski Türkiye.

''İSTANBUL'A SIĞINMACILARA KAPATTIK''

1 milyon Suriyeliye briket evler hazırlıyoruz. 750 bin Suriyeli çocuk Türkiye'de doğdu. 200 bin 950 kişi Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 113 bin 654 Suriyeli vatandaş oldu. (reşit olanlar) 17 bin Afganistan Türkmeni vatandaş oldu. Son 10 yılda TC vatandaşı yapılan Türk sayısı Arap-Kürt diğer unsurdan fazla. 172 bin Ahıska, Suriye, Uygur Türk'ü vatandaş olmuş. Arap-Kürt vs sayısı 150 bin. 1 milyon Suriyeliye konut imkanı sağlayacağız. İstanbul'a geçici statü konumunda kimseyi almıyoruz. Esenyurt'u Fatih'i kapattık. Türkiye'de 800 mahalle kapattık. Fatih'te yabancı sayısı düşmeye başladı. Sığınmacıya İstanbul'u kapattık. 1 milyon 423 bin kaçak mülteci yakaladık. 2017'den bu yana Suriyeli sayısı artmadı. Gönüllü olanları ve kaçakları zaten gönderiyoruz. Her yüz Suriyeli'den yüzde 1,3'ü suça karışmış.

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleyman Soylu: Ümit Özdağ SOROS çocuğudur !!Önceki Haber

Süleyman Soylu: Ümit Özdağ SOROS çocuğud...

Ümit Özdağ mahalle kabadayısı gibi konuştu: İçişleri Bakanlığı'nın önünde olacağım, beni bekleSonraki Haber

Ümit Özdağ mahalle kabadayısı gibi konuş...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar