murat kurum
murat kurum

Gitti geldi olmadı: 73-76

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gitti geldi olmadı: 73-76
Basketbol Milli Takımımız, ev sahibi olduğumuz dev organizasyon EuroBasket'te Rusya ile kozlarını paylaştı. 12 Dev Adam 73-76 mağlup oldu.

A Milli Basketbol Takımı, 2017  D Grubu'ndaki ilk maçında 'ya 76-73 yenildi.

Karşılaşmaya Cedi Osman, Kenan Sipahi ve Barış Hersek'in basketleriyle başlayan milli takım, 6. dakikada 4 sayılık (11-7) fark yakaladı. Ardından özellikle Shved'in sayılarıyla etkili olan Rusya, 13-2'lik bir seri yakalayarak 9. dakikada 20-13 öne geçti. İlk periyot, 20-15 Rusya'nın üstünlüğünde geçildi.

İkinci yarıya Mozgov'un 5 sayısıyla başlayan Rusya, farkı 12. dakikada 10'a (25-15) yükseltti. Semih Erden ve Kenan Sipahi ile pota altını iyi kullanan A Milli Takım, 14. dakikada farkı 3 sayıya (24-27) kadar indirdi. Yaptığı tam saha pres ve adam adama savunmayla rakibinin kolay sayı bulmasının önüne geçen milliler, hücumda ise düşük bir şut yüzdesiyle oynayınca, fark bir türlü eritilemedi. Rusya, devreyi 36-33 önde kapattı.

İkinci yarıda iyi savunmasını sürdüren milliler, hızlı hücumlarla rakip potaya giderken, zaman zaman yapılan basit top kayıplarına karşın Erkan Veyseloğlu ve Furkan Korkmaz'ın basketleriyle 26. dakikada 46-46 eşitliği sağladı. Ardından 6-0'lık bir seri yakalayarak 28. dakikada skoru 52-46'ya getiren Rusya karşısında milliler, Cedi Osman'ın skorer oyunuyla farkı 29. dakikada 1 sayıya (52-51) indirdi. Bitime 2 saniye kala Shved'in serbest atışlardan bulduğu sayılar sonrası Rusya, son periyoda 55-51 avantajlı girdi.

Son çeyreğe hızlı başlayan milli takım, Semih Erden, Cedi Osman ve Sinan Güler'in basketleriyle 32. dakikada 58-57 öne geçti. Büyük mücadeleye sahne olan bu bölüm karşılıklı basketlerle geçerken, pota altında Mozgov ile etkili olan Rusya karşısında ay-yıldızlı ekip, Erkan Veyseloğlu, Furkan Korkmaz ve Cedi Osman'ın sayılarıyla son 3 dakikaya 68-66 önde girdi. Milliler, Mozgov'la skor üretmeye devam eden rakibi karşısında hücumlardan boş dönerken, bitime 25 saniye kala Shved'in bulduğu 3 sayılık basketle Rusya skoru 72-68 yaptı. Kalan sürede taktik faullere gidilmesine karşın fark kapanmadı ve Rusya karşılaşmadan 76-73 galip ayrıldı.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da müsabakayı salonda takip etti. Milli takım grubun ikinci maçında yarın saat 21.00'de Büyük Britanya ile karşılaşacak.

Salon: Ülker Sports Salonu

Hakemler: Michael Weiland (Kanada), Manuel Mazzoni (İtalya), Milan Nedovic (Slovenya)

rkiye: Sinan Güler 6, Kenan Sipahi 6, Cedi Osman 28, Barış Hersek 2, Semih Erden 11, Sertaç Şanlı, Göksenin Köksal, Melih Mahmutoğlu, Furkan Korkmaz 7, Erkan Veyseloğlu 11, Doğuş Balbay, Furkan Aldemir 2
Rusya: Khvostov 8, Dmitrii Kulagin 6, Shved 22, Vorontsevich, Ivlev 2, Mozgov 20, Kurbanov 2, Zubkov 8, Fridzon 8, Mikhail Kulagin, Antonov, Baburin

1. Periyot: 20-15
Devre: 33-36
3. Periyot: 51-55
5 Faulle Çıkan: 39.15 Semih Erden (Türkiye)



Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında Rusya'ya 76-73 yenilen A Milli Basketbol Takımı'nda başantrenör Ufuk Sarıca, sahadaki telaşlarından kaynaklanan basit hataların sonucu etkilediğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, hazırlık dönemindekinden daha farklı bir basketbol oynadıklarını belirterek, "Buna rağmen oyunun içindeydik. İkinci yarıda kazanabileceğimiz noktaya da geldik. Maçın içinde telaşlı olduğumuz, çabuk oynama ile telaşı karıştırdığımız anlar vardı." dedi.

Sarıca, ilk yarıda saha içinde yeterli paylaşımı yapamadıklarını vurgularken, şunları söyledi:

"İkinci yarıda oyuna dengeyi getirdik. Rakibe yaptırdığımız 24 top kaybı, bizim 15 top çalmamız çok önemli. Maç yakın gidiyordu ancak fırsatları değerlendiremedik. Semih Erden ve Sinan Güler dışında tecrübeli oyuncumuz az. Yetenekli genç arkadaşlarımız var ama heyecanlanmaları ve basit hatalar yapmalarını normal karşılayabiliriz. Sonuçta bir turnuva oynuyoruz. Bugün kazansak çok önemliydi ancak sonunda nerede olduğunuz daha önemli. Rusya karşısında bir iki topa maçı çevirebilirdik. Önümüzdeki maçlarda daha iyisini yapabiliriz."

Öte yandan, maçın İtalyan hakemi Manuel Mazzoni'nin yönetimine tepki gösteren Sarıca, "İtalyan hakemin çaldığı düdükleri abes karşılıyorum. Bugün Sırbistan-Letonya maçını izledim, çok daha sert geçti. Bizim maçta çalınan 40 faulü anlamsız buluyorum." ifadelerini kullandı.

Milli oyuncu Semih Erden ise ilk maçlarını kazanamamış olmaktan ötürü üzüldüklerini aktararak, "Biraz heyecan ve yaptığımız fazla top kaybı vardı, İyi oynadığmız bu maçı kazanmak istiyorduk ama olmadı. Şimdi bu maçı unutacağız. Yarınki Büyük Britanya karşılaşmasında daha iyi olacağımıza eminim." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA CEPHESİ

Rusya Milli Takımı Başantrenörü Sergey Bazarevich, Türkiye karşısında kazanmayı hak eden bir oyun ortaya koyduklarını kaydetti.

Türkiye'nin önemli oyuncularının artık milli takımda olmadığını ve yaş ortalaması genç bir takımla mücadele ettiklerini aktaran Bazarevich, "Sahada çok güzel bir mücadele vardı. İyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Aleksei Shved ve Timofey Mozgov, bize galibiyet için yeterli sayıyı üretti. Hızlı hücumlardan çok sayı yedik ama telafi etmesini bildik. Turnuvaya galibiyetle başlamak önemli." diye konuştu.

Rus oyuncu Aleksei Shved ise iki takımın da sonuna kadar mücadele ettiğini ve maçı bırakmadıklarını anlatırken, milli basketbolcu Cedi Osman'ın performansıyla ilgili yöneltilen soruya ise, "O çok önemli bir basketbolcu ve 3 farklı pozisyonda oynayabiliyor." yanıtını verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından BM'den flaş uyarı!Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardı...

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi kadrosu açıklandıSonraki Haber

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi kadrosu açı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar