murat kurum
murat kurum

Başkan da gider hoca da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan da gider hoca da
RIDVAN DİLMEN 'in köşe yazısı

İki ihtimal var… Ya dediğim gibi yıldız isimler gelecek ya da Türk futbol tarihinin bana göre en büyük başkanı Aziz Yıldırım ve F.Bahçe tarihinin en önemli oyuncusu ve teknik direktörü olan Aykut Kocaman ayrılmak zorunda kalacak

 

Fenerbahçe çok hassas bir yıla girdi... Geçen sene aynı tabloda olan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "% 100 Futbol"a konuk olduğunda "Transferleri Mayıs'ta bitirmiş miydiniz?" diye sorduğumda "Çok daha önce" dedi. Fenerbahçe ise resmi olarak oynadığı 6 maçta yeni santrforunu ilk 11'deoynatamadı. Niye? Hazır olmadığı için... Finansal Fair Play'dan dolayı da koskoca Fenerbahçe takımı, en önemli oyuncusu olan Kjaer'i satıp, transfer yapabilmesevinci yaşadı. Ligde ikinci hafta bitmesine rağmen Valbuena dışında,seyircinin alkışladığı bir tek oyuncu yok. Yarısından fazlasını da ıslıklıyorlar. Tribünler ve ülkedeki tüm Fenerbahçeliler barut gibi… Birkaç tane oyuncu yaptıkları pozitif hareket olsa da negatif hareketler çoğunlukta olduğu için tepki alıyorlar. Fenerbahçe taraftarı takımına bağlı ancak sildiği zaman datamamen silen bir taraftardır.



ŞANS İÇİN RİSK GEREKİR
Aykut Kocaman, hayatı boyunca hep sabırla hareket eden bir insandır. Antrenörlüğünde de öyle. Hedef gösterdiği Ekim ayıydı ama o da beklemiyordu Avrupa'da Vardar gibi bir takıma elenmeyi- ki ben de fena yanıldım.Fenerbahçe 4-5 atar rövanşı alır diye düşünüyordum. 20 bin kombine satılmış taraftar maça gelecek derken yine kararsız bir taraftar grubu oluştu. Bu taraftarı geri getirmek, camianın tekrar ayağa kalkması için çok kritik cümleler kullanmak, "4 maç kazanılır, takım toparlar" demek istemiyorum. Kötü ve şanssız başlangıcı biraz daha şansa çevirmek için belki uzun vadede eksi olarak dönebilir ama risk gerekir. Avrupa'dan elenince Finansal Fair Play kalktı. Aldıkları oyunculara bonservis ödeyebilecekler. Yani Başakşehir'le oynanacak 4. hafta maçına 4 ya da 5 yeni yıldız oyuncu ile çıkması gerek. Bu taraftarın yenidenheyecanlanması, Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman'ın bu riski alıp taraftarınyeniden gönlüne girmesi gerek. herkes baskı altında İki ihtimal var… Ya dediğim gibi yıldız isimler gelecek ya da Türk futbol tarihinin bana göre en büyük başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe tarihinin en önemli oyuncusu ve teknik direktörü olan Aykut Kocaman ayrılmak zorunda kalacak. Takımı yöneten ve kulübü yönetenler üzerinde büyük baskı var. Fenerbahçe sadece basketbol takımı ile -ki o da güzel bir olay ama- yetinmeyecektir. 4-5 tane gelip bekleyecek değil, oynayacak oyuncu şart. Düzelme ihtimalinin zor görünmesinin en büyük sebebi, sadece rakiplerine göre oyuncu yetersizliği değil. Fenerbahçeli oyuncuların maçlara büyük baskı altında çıkmaları, başarı getirme ihtimalini zayıflatıyor. Muhtemelen 9. haftaya kadar maçlar güç geçecek. Kadro yenilenmezse geçen sene Nisan'ı göremeyen Fenerbahçe bu sene Ocak'ı da göremeyebilir. Benim bu söylediklerim Fenerbahçelilerin, belki yönetimin ve teknik direktörün moralini bozabilir ancak gerçek olan bu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatan’dan Hasdal’a yeni emniyet külliyesiÖnceki Haber

Vatan’dan Hasdal’a yeni emniyet külliyes...

ABD'de alarm! İnsanlar sığınaklara kaçıyorSonraki Haber

ABD'de alarm! İnsanlar sığınaklara kaçıy...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar