Avrupa şampiyonu antrenör Zafer Ertürk, İBB'deki işinden çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa şampiyonu antrenör Zafer Ertürk, İBB'deki işinden çıkarıldı
"Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız" naraları koparıp göreve geldikten sonra binlerce kişiyi işten çıkaran CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şimdi de Avrupa boks şampiyonu Zafer Ertürk'ün 14 yıllık görevine son verdi. Ertürk, "Seçim sonrasında zaten artık öyle bir şey oldu ki gerçekten çalıştığımız kurumda herkes sanki bekliyor. Kurbanlık koyun gibi herkes sırasının ne zamana geleceğini bekler durumdaydı." dedi.

Avrupa şampiyonu antrenör Zafer Ertürk, İBB'deki işinden çıkarıldı

Başakşehir'de yaşayan 41 yaşındaki Zafer Ertürk, 2003 yılı Avrupa Kick boks Şampiyonluğu ve birçok kez yaşadığı Türkiye şampiyonluğunun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) antrenörlük yapmaya başladı. Antrenörlük ve çeşitli görevlerde yer alarak İBB'de geçirdiği 14 yılın ardından Ertürk, geçtiğimiz hafta bir şok yaşadı. İnsan kaynaklarına çağrılan ve işten çıkarıldığını öğrenen 2 çocuk babası Ertürk'e iddiaya göre hiçbir açıklama yapılmadı.

Yıllarca emek verdiği kurumdan açıklama yapılmadan çıkarıldığını söyleyen Ertürk, yaşadıklarını anlattı. Seçim sonrası çalışanların adeta kurbanlık koyun gibi çıkarılacağı zamanı beklediğini belirten Ertürk, işten çıkarılmaların kendileriyle sınırlı kalmadığını da söyledi.

"Herkes kurbanlık koyun gibi..."

Kariyerindeki başarıların yanı sıra birçok öğrenciye de spor hayatında faydalı olan 41 yaşındaki Zafer Ertürk, "2003 yılında Avrupa Şampiyonu, 8 kez Türkiye şampiyonu olmuş milli bir sporcuyum. Uzun yıllar antrenörlük yaptım, halen de yapmaya devam ediyorum. 8 buçuk yıl antrenörlük yaptım İBB'de 5 buçuk yıldır da tesis amir yardımcısı olarak görev yapmaktaydım. 14 yıldan beri İBB Spor İstanbul'da çalışmaktaydım, geçen haftaya kadar. İşimize son verildi. Seçim sonrasında zaten artık öyle bir şey oldu ki, gerçekten çalıştığımız kurumda herkes sanki bekliyor. Kurbanlık koyun gibi herkes sırasının ne zamana geleceğini bekler durumdaydı. Keza sıra geldi, bir telefonla insan kaynaklarına davet edildik. Gittik, gittiğimiz gibi elimize bir belge verdiler. 'Sizinle devam etmiyoruz' dediler. Herhangi bir açıklaması yok, birçok arkadaşım gibi. Yalnız da ben değilim. İBB'de her hafta cuma günleri 10-15 kişi işten çıkartılıyor. Cumhurbaşkanımızın şöyle bir sözü benim hep hafızamdadır. Hiçbir makamın, mevkinin karşısında boynunuzu eğmeyin boynunuzu eğeceğiniz yer sadece kıble" diye konuştu.

"Çok büyük bir vebal"

Sporun içinden gelen biri olarak gençlerin spor hayatında nasıl bir yol izleyeceğine vakıf bir insan olduğunu ifade eden Ertürk, "Bir tesiste olması muhtemel her ne varsa, işin bilincinde olan birisiyiz ama tabi bu tarz şeylere bakılmıyor. Düşünce yapısı, insanları kazanmak aslında daha kolay ama maalesef onlar kaybetmeyi tercih etti, onlar da kaybetmiş oldu. İBB tazminatları da vermedi, kısmi olarak yatırdılar. Mesela bazı arkadaşlarımızın ki hiç yatırılmadı. Aradığımızda muhasebeyi 'Para yok' deniliyor. Bu şekilde gelip 'Her şey güzel olacak' deyip sonradan da insanları mağdur etmek kendim için değil, birçok arkadaşımız için söylüyorum gerçekten bunlar çok büyük bir vebal. İnsanlar lütfen bunları görsünler, birçok arkadaşımız şuan işsiz kaldı, halen daha kalmaya devam edecek. Çünkü şu an halen devam etmekte, bugüne kadar kimsenin kapısına gitmedim, boynumu da bükmedim. Bu saatten sonra da bükmeye hiç niyetim yok, o yüzden biz ekmeğimizi bir şekilde kazanırız" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aklımızla dalga geçme Portakal, ABD ne alaka! Skandal Kanal İstanbul iddiasıÖnceki Haber

Aklımızla dalga geçme Portakal, ABD ne a...

Bakan Kurum'dan flaş Kanal İstanbul mesajıSonraki Haber

Bakan Kurum'dan flaş Kanal İstanbul mesa...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar