murat kurum
murat kurum

'Yemin Ettik Ant İçtik Diz Çökmeyeceğiz'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Yemin Ettik Ant İçtik Diz Çökmeyeceğiz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bu memleketin üzerine, milletimize büyük oyunlar oynamaya çalıştılar. Ne olursa olsun, bilmenizi istiyorum. Bu oyunları bitirmek için bir taraftan demokrasiyle bir taraftan hukuk devletiyle bir taraftan da yetişen şu evlatlarla yemin ettik, ant içtik, diz çökmeyeceğiz. Bu coğrafyaya uzanan tüm hain ellere gereğini yerine getireceğiz.' dedi.

 

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda düzenlenen jandarma ve sahil güvenlik sınıfı sözleşmeli/muvazzaf subay öğrencilerinin diploma törenine katıldı.

Son üç gündür katıldığı programlarda, göç, terör, uyuşturucu, bunların uluslararası boyutları, maruz kaldıkları çifte standart, dünyada 21. yüzyılın yüzlerine tokat gibi çarptığı vahşi bir medeniyet anlayışı meselelerinden bahsettiklerini söyledi.

Beytepe Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası'na girerken, gördüğü bir ibarenin kendisine bütün bu meselelerinin özetini, çok farklı bir yönünü, farklı bir şekilde anlattığını belirten Soylu, 'Kışlamızın ismi, Şehit Korgeneral İsmail Selen. Dikkat edin, şehit korgeneral. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden, taşeron terörist organizasyonların eliyle şehit edilmişti. Selefi olan Korgeneral Hulusi Sayın da aynı şekilde şehit edilmişti. Eşref Bitlisler, Aydoğan Aydın Paşa ve diğerleri.' diye konuştu.

Hepsinin isminin başında bir şehit payesi ve bir general rütbesi olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

'Tuğ, tüm, kor, or, albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, hepsinden var bizde. Çanakkale'de böyleydi, Kurtuluş Savaşı'nda da böyleydi, bugün de böyle. Bilesiniz ki bu memlekete had bildirmeye çalışanlara karşı 80 milyon aynı inançla, kararlılıkla Allah'a şükür böyledir. Tarzları, görüşleri, düşünceleri farklı olabilir ama nihayetinde vatan, bayrak ve millet için çalışılacak ve şehadet söz konusu olduğunda rütbeye bakılmadan, o şerbet içilecek. Er veya korgeneral, çavuş veya orgeneral. Hiç fark etmeyecek. Mesele, bu üniforma içinde rezil olmamaktır. 15 Temmuz'da olduğu gibi bir gece ansızın, aklı karışmışların talimatına uyup da bu millete silah çekerek rüsva olmamaktır. Vatandaşın üstüne tank sürüp, bomba atarak kepaze olmamaktır. Mesele, bu millete değil, bu millet için silah çekmektir. Bu millet için göğsünü bu üniforma içinde siper edebilmektir. 11 aylık bebekle annesini katleden hainlerin üzerine gidebilmek. Bugün Adıyaman'da şehit olan, 3'ü kazaen, biri el yapımı patlayıcıyla şehit oldu. O teröristin üzerine gidebilmek, Kato'da, Gabar'da ay yıldızlı bayrağın dibinde yatabilmektir. İşte bu kapılara bu isimler böyle yazılır. Bu milletin gönlüne isimler böyle yazılır. Bu memleketin üzerine, milletimize büyük oyunlar oynamaya çalıştılar. Ne olursa olsun, bilmenizi istiyorum. Bu oyunları bitirmek için bir taraftan demokrasiyle bir taraftan hukuk devletiyle bir taraftan da yetişen şu evlatlarla yemin ettik, ant içtik, diz çökmeyeceğiz. Bu coğrafyaya uzanan tüm hain ellere gereğini yerine getireceğiz.'

- 'Paramızla satmadıkları silahları teröristlere hibe ediyorlar'

Bakan Soylu, 3 gündür bir dünya düzenini ve bir mücadeleyi anlattığını ifade etti. Bugünkü dünya düzenini idare etmeye çalışanların kimseye acıması olmadığına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

'Dünya kamuoyu diye bir şeyden kimse medet ummasın. Vardır ama yoktur. Uluslararası normlar, adalet divanları, barış güçleri. Vardır ama yoktur. Varsa bile herkese yoktur. Adamlar bize paramızla satmadıkları silahları, PKK'lı, YPG'li teröriste hibe ediyorlar. Normal vatandaşa vermedikleri oturum hakkını, vatandaşlık hakkını, kırmızı bültenle aranan teröristlere veriyorlar. Caddelerinde açlıktan ölseniz bir lokma ekmek vermezler, PKK'nın dağ kadrosuna dernekler üzerinden milyon dolarlar gönderiyorlar. İlim tahsil ettiriyorlar, laboratuvarları yapıyorlar, o laboratuvarlarda kanser ilacıyapmak yerine uyuşturucuların en ölümcüllerini yapıp, edip dünyaya satıyorlar.'

- 'ABD güya barış, demokrasi ve zenginlik getiriyordu'

Soylu, ABD 2002'de Afganistan'a müdahale ederken 17 bin hektar afyon ekilen tarla olduğunu, bugün ise 328 bin hektarda afyon ekimi yapıldığını anlattı.

ABD'nin güya barış, demokrasi ve zenginlik getirdiğini aktaran Soylu, şunları söyledi:

'Ülkeleri fakirleştiriyorlar, kaynaklarını yağmalıyorlar, uyuşturucu gönderip uyuşturuyorlar, eğitmen gönderip terörist yetiştiriyorlar, kendileri için savaştırıyorlar. Terörle, iç savaşla insanları göçe zorluyorlar, sonra sahillerine yanaşan göçmen botlarını kurşunlayıp denizin dibine yolluyorlar. Ruh hastası bir dünya düzenini, sırf para ve güç elde etmek uğruna, bir zihniyetle beraber kan ve gözyaşıyla imar etmeye çalışıyorlar. Kusura bakmayın, biraz sert bir fotoğraf oldu ama buradaki genç subay kardeşlerime nasıl bir sorumluluk yüklendiklerini açık ve basit olarak ancak bu şekilde anlatabilirdim.'

Bakan Soylu, subayların, bütün bu tablonun tam ortasında duran, insanlık için ve kendi bekası için bir şeyler yapmaya, vicdanının sesine kulak vermeye çalışan bir milletin, tam da bu meselelerin göbeğindeki kolluk gücünde görev almak üzere olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren teğmenlere protokol üyelerince diplomaları verildi.

Törene, İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, Mehmet Ersoy, Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile teğmenlerin aileleri katıldı.

Kaynak : AA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çavuşoğlu: ABD gerçek dostun kim olduğunu göremiyorÖnceki Haber

Çavuşoğlu: ABD gerçek dostun kim olduğun...

Kılıçdaroğlu, tartışmalara son noktayı koyduSonraki Haber

Kılıçdaroğlu, tartışmalara son noktayı k...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar