Yalanın belgesini getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalanın belgesini getirdi
Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yine yalan ve iftiraya sığındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çirkin iftiralarına bir yenisini ekleyen Kılıçdaroğlu, Türk milletinin önünde bir kez daha küçük düştü. CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsı ve ailesi için ortaya attığı iftiraların hiçbirini delillendiremedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında Kılıçdaroğlu için “CHP, bu zat eliyle hızla, maalesef ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp 'ana hıyanet partisi' konumuna sürüklenmektedir” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira atan CHP’lilerin dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirdiği makbuzlar, kendi yalanlarını belgeleyen dekontlardan oluştu. Avukat Cüneyt Toroman sürecin bundan sonraki seyrini Sabah.com.tr için yorumladı

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili görsel sonucu

 

ABD'deki 17-25 Aralık kumpasıyla eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına iftiralara başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir yalanı daha tescillendi. Geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında 17-25 Aralık darbe girişimine gönderme içeren "kutu"dan çıkardığı belgeleri sallayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bazı yakınlarının yurt dışına para gönderdiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve avukatlarının bu duruma ilişkin açıklamalarına rağmen iftiralarına devam eden Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

 

SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERİRSE KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞI ÇOK AĞRIYACAK

CHP sahte belge olduğu belirtilen bu evrakları savcılığa teslim etti. Peki şimdi ne olacak. Avukat Cüneyt Toroman sürecin bundan sonraki seyrini Sabah.com.tr için yorumladı:

"Ana muhalefet partisinin çok ciddi bir iddiası var. Savcılık elbette araştıracak. Suç varsa mesele yok. Ama eğer ortada bir suç yoksa ve iddia edildiği gibi Man adasına bir para kaçırılmamışsa, bu sadece Türkiye'de faaliyet gösteren iki banka arasındaki bir para trafiğiyse CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başı çok ağrıyacak. Eğer savcılık bu iddialarla ilgili takipsizlik kararı verirse bu her şeyden önce bir iftira ve hakaret suçu. CHP lideri Zarrab davası ile eşzamanlı olarak bu iddiaları neden ortaya attığını yargıya ve kamuoyuna açıklamak zorunda kalacak. O belgeleri neden açıkladı, neden yargı ile paylaşmadı. Bunlar soru işareti. Dekontlarda adı geçen her isim Kılıçdaroğlu'na dava açabilir. Adı geçen şirket suç duyurusunda bulunmuş. Sanırım peşini bırakmayacaktır. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Türkiye'de tazminat davalarında verilen cezalar çok düşük. Kılıçdaroğlu son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 bin lira ödedi. 5 bin lira veririm bir iftira daha atarım diyebilir. Bence bu iftira ve hakaret davalarının yaptırımları daha da ağırlaştırılmalı. Haysiyet cellatlığına soyunanlara izin verilmemeli. "

 

DEKONTLAR YALANINI ORTAYA ÇIKARDI

Başsavcılık, soruşturma kapsamında CHP Genel Merkezi'ne yazı yazarak iddia konusu belgelerin savcılığa 10 gün içerisinde teslim edilmesini istedi. Belgeleri savcılığa vermeden önce geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına dağıtan Genel Başkan Yardımcısı , dün saat 13.30'da Ankara Adliyesi'ne geldi. Tezcan ve beraberindeki heyet, 28 adet dekont ve 5 swift mesajından oluşan belgeleri Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu Başsavcı Vekili Musa Yücel'e teslim etti.

 

SAVCIYA BELGELERİ SUNAMADI

Ancak söz konusu dekontların Kılıçdaroğlu'nun iddiasıyla uzaktan yakından alakası olmadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, açıklamalarında Erdoğan'ın yakınlarının 'ne para gönderdiğini iddia etti. Oysa CHP'lilerin savcılığa teslim ettiği belgelerde ise Bellway isimli şirketin Erdoğan'ın yakınlarına yaptığı para transferlerine ilişkin dekontlar yer alıyor. Günlerdir iftiralarına devam eden CHP'nin savcılığa sunduğu bu belgeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu beş isim, asla o zikrettiği şirkete para göndermiş de değil. Aksine, şirketlerini satmaları nedeniyle onlara para geldi" şeklindeki açıklamasını doğruladı.

 

Şirket yetkilisi dinlenecek

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın yakınları tarafından para aktarıldığını iddia ettiği Bellway Ltd Şirketi'nin sahibi Bahattin Ayan geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ayan, iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin sahte olduğunu belirtmişti. Söz konusu suç duyurusunun yetkisizlik kararıyla Ankara Başsavcılığı'na geldiği öğrenildi. Suç duyurusunda bulunan şirket yetkilisinin soruşturma kapsamında dinlenebileceği ifade edildi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup ToplantısındaÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Topl...

Meteoroloji'den kar uyarısıSonraki Haber

Meteoroloji'den kar uyarısı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar