murat kurum
murat kurum

Vergide asgari ücretli harcamada milyoner

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vergide asgari ücretli harcamada milyoner
CHP, İYİ Parti ve PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın bir yolsuzluğunu daha ifşa ediyoruz... Asgari ücret alan işçiden daha az yıllık gelir beyan eden Yavaş’ın ailesi; Audiler, Mercedesler, mücevherler içinde yüzüyor!

Vergide asgari ücretli harcamada milyoner

Sahte senetler üzerinden milyonlarca lirayı cebe indiren Mansur Yavaş’ın vergi kaçırdığını ortaya çıkarmamızın ardından bir yolsuzluğunu daha deşifre ediyoruz. CHP, İYİ Parti ve HDP’nin çatı adayı Yavaş’ın, asgari ücretliden bile daha az vergi ödemesine rağmen, aile bireylerini lüks içinde yüzdürdüğü ortaya çıktı. Şeffaf belediyecilik söylemleriyle halkın gözünü boyayan Yavaş’ın, iki kızına toplam değeri 370 bin lirayı bulan Mercedes ve Audi marka araçlar aldığı belirlenirken, karısının ise 400 bin liralık mücevheratı olduğu bildirildi. 2014 yılındaki mal beyanında bankalarda tek kuruşu olmadığını söyleyen Yavaş’ın, 2019 yılındaki bildiriminde ise 240 bin liralık nakit parası olduğunu beyan ettiği saptandı. Yavaş’ın 2014 yılındaki mal bildirim listesini ise kişisel internet sitesinden kaldırması manidar bulundu.

CHP’li Mansur ağır cezalık oldu

Lüks içinde bir hayat

Ülkücü geçmişinin arkasına saklanarak, milliyetçilerden oy isteyen, CHP-İYİ Parti çatısı altına girdikten sonra ise PKK’nın siyasi kanadı HDP ile flörtleşen Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın skandalları bir türlü bitmek bilmiyor. Önce, sahte senetle milyonlarca lirayı cebine indirmek istediği ortaya çıkan, ardından vergi kaçırdığı deşifre olan Yavaş’ın rezilliklerinin ardı arkası kesilmiyor. 2016’da bir yıllık gelirini 3 bin 176 lira 87 kuruş olarak beyan ederek asgari ücretlinin ödediği yıllık vergiden bile daha az vergi ödeyen Yavaş, ailesine ise lüks bir hayat sürdürüyor. Yıllık 476 lira 53 kuruş vergi ödeyen Yavaş, kızlarına ise yüz binlerce liralık arabalar alıyor. Çağlayan Yavaş isimli kızına 205 bin lira tutarında 2015 model Audi 3 araç çekiyor. Bir diğer kızı olan Armağan Yavaş’a ise 165 bin lira değerinde 2014 model C 180 Mercedes araba alıyor.

Nerden aldın bu parayı?

Vatandaşlık bilincinin olmazsa olmazı vergi mükellefiyetinden kaçmak için kırk takla atan Yavaş, devletinden kaçırdığı parayı har vurup harman savuruyor. ‘Şeffaf belediyecilik’ söylemleriyle ucuz şovlara imza atan Yavaş’ın çelişkili mal beyanları da dikkat çekiyor. 2014 yılındaki mal bildiriminde eşi Nursen Yavaş’ın 15-20 bin lira değerinde takısı olduğunu açıklayan Yavaş, 2019 yılı beyanında ise tam 400 bin liralık mücevherat sahibi olduklarını deklare ediyor. Aradan 5 sene bile geçmediği halde yüzde binleri aşan bu mal artışının kaynağı ise belirsizliğini koruyor.

2014 bildirimini kaldırmış!

Yaptığı basın açıklamalarında hakkındaki iddialarla ilgili dişe dokunur hiçbir açıklama yapmayan Yavaş’ın çelişkili davranışları kamuoyunun gözünden kaçmıyor. 2014 yılındaki mal beyanında kendisinin hiçbir bankada tek kuruş parası olmadığını beyan eden Yavaş, 2019 yılındaki bildiriminde ise tam 240 bin liralık nakit parasının olduğunu belirtiyor. PKK’nın siyasi kanadı HDP ile yan yana yürüyen Yavaş bu gerçekleri saklamak için de ucuz ayak oyunlarına başvuruyor. 2019 yılı mal beyanını açıklayan Yavaş’ın, 2014 bildirimini sitesinden kaldırması şüphe uyandırıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye, ABD’nin İran ambargosunu fırsata çevirmeli..Önceki Haber

Türkiye, ABD’nin İran ambargosunu fırsat...

Aleviler’in Binali Yıldırım’a desteği CHP’yi rahatsız etti!.Sonraki Haber

Aleviler’in Binali Yıldırım’a desteği CH...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar