murat kurum
murat kurum

Vatan Partisi'nden ABD'deki davayla ilgili çarpıcı değerlendirme!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatan Partisi'nden ABD'deki davayla ilgili çarpıcı değerlendirme!
Doğu Perinçek'in başkanlığını yürüttüğü Vatan Partisi'nin Genel Sekreteri Utku Reyhan, ABD'deki davayla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Vatan Partisi'nden ABD'deki davayla ilgili çarpıcı değerlendirme!

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, ABD'de görülen ve Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan "Hakan Atilla" davasını değerlendirdi.

Kamuoyuna önce “Rıza Sarraf davası”, daha sonra ise “Hakan Atilla” davası olarak yansıyan ABD’de görülen kanunsuz dava da ABD’nin son dönemde Türkiye’ye yönelik en büyük tehditlerinden biridir. Partimizin söz konusu davaya ilişkin tespitlerini kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

KONU 'YOLSUZLUK-RÜŞVET' DEĞİL

1- Dava, Türkiye’deki kimi işbirlikçilerin iddia ettiği gibi bir “yolsuzluk” ya da “rüşvet” davası değildir. Zaten Türkiye’deki bir yolsuzluk iddiasının ABD mahkemelerinde görüşülme olanağı yoktur. Eğer bir yolsuzluk suçlaması olsaydı bu ABD mahkemelerinin görev alanına girmezdi.

2- Söz konusu dava iddianamesinde açıkça ilan edildiği üzere, yargılamanın asıl konusu İran’a yönelik ABD ambargosunun delinmesidir. Ancak bu durumda da yargılama kanunsuzdur. Çünkü Türkiye’nin İran’a yönelik bir ambargosu olmadığı gibi uluslararası bir ambargo da söz konusu değildir.

3- Türkiye ve İran arasındaki ticaretin ABD tarafından yargılandığı görülmektedir. Bu dava açıkça Türkiye’nin egemenliğini hedef almaktadır. Türkiye’nin başka bir ülkeyle yaptığı ticaret, ya da para alış-verişi üçüncü bir ülkede yargılama konusu yapılamaz. ABD küstahça kendisini dünyanın hem hâkimi hem de savcısı zannetmektedir.

 

2017031516440719_dlmllurkh6oemk92gthcv3mms31

 

HEDEF TÜRKİYE-İRAN DOSTLUĞU

4- Davanın savcısı tarafından hazırlanan sözde şemanın başında İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ve önceki Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad’ın isimleri görülmektedir. Davanın hedeflerinden biri de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu durum bile başlı başına Türkiye-İran dostluk ve ticaretinin yargılandığını göstermektedir. Türkiye ve İran ABD ve Batı basınında “suç ortağı” olarak ilan edilmektedir.

5- Davanın zamanlaması da ilginçtir. Türkiye’nin Rusya ve İran’la birlikte Suriye’de kalıcı barışı sağlamaya çalıştığı bir dönemdeyiz. Yine de ABD’nin Zarrab tertibinin Türkiye’yi teslim alamadığını, Türkiye’nin Batı Asya’daki komşularıyla ilişkilerini daha da kuvvetlendirdiğini söylemeliyiz.

 

TÜRKİYE’NİN EGEMENLİĞİ TANINMIYOR

6- ABD ve işbirlikçileri Türkiye’de bir kamuoyu yaratmak için ısrarla “rüşvet, kara para, kol saati, ayakkabı kutusu” edebiyatı yapmaktadır. İlkokul çağındaki bir çocuk bile konunun “kol saati” değil, İran’a yönelik ABD ambargosunu delmek olduğunu bilmektedir. Ortada bir yolsuzluk varsa bunlar bağımsız Türk mahkemelerinde yargılanacaktır. New York mahkemelerinde değil. Türkiye, ABD’nin 51. Eyaleti değildir. “Rüşvet, yolsuzluk” edebiyatıyla perdelenen şey Türkiye’nin milli egemenliğidir.

7- Davanın savcısının “sürekli ensenizdeydik” beyanı da oldukça dikkat çekidir. Bu ABD’nin Türkiye’de usulsüz dinleme ve izleme yaptığının açık itirafıdır. ABD yargı makamlarının ya da kolluk güçlerinin Türkiye’de dinleme ve izleme yetkisi bulunmamaktadır. Dava bu yönüyle de gayrı meşrudur.

 

ABD MAHKEMESİNİN TÜRKİYE’DEKİ SAVCILARI

8- Davanın başından sonuna kadar her aşamasında FETÖ’nün izi vardır. ABD’nin kuklası olan FETÖ’cüler, Türkiye düşmanı her olayda olduğu gibi bu davada da devrededirler. Ergenekon ve Balyoz tertiplerini yapan kaçak hâkim ve savcılardan, CHP milletvekili unvanı kullanan ve bugün ABD’de yaşayan kimselere kadar uzun bir FETÖ’cü listesi dava için seferber olmuştur.

9- Türkiye’nin egemenliğini tanımayan ve komşularıyla ticaretini “suç” ilan eden bir davaya Türkiye’de alkış tutanların olduğunu görüyoruz. Bunların durumu ibretliktir. Muhalefet edeceğim derken ülkeye ihanet noktasına sürüklenenler vardır.

10- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’de görülen davayla eş zamanlı olarak gündeme getirdiği, kamuoyunu ikna etmeyen ve belgeleri basınla paylaşılmayan bu yüzden de “balon” olarak kalan iddialarının da bu operasyonun bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. ABD’deki dava için Türkiye’de kamuoyu yaratma görevi bu çevreye verilmiştir.

11- Hem CHP hem de HDP sözcüleri Türkiye’nin egemenliğini tanımayan söz konusu davayla ilgili ısrarla şahsi bir dava algısı yaratmaya çalışmaktadır. Öyle ki bu partilerden bazı milletvekilleri, davayla birlikte ABD’nin AKP’yi iktidardan indireceği ve kendilerini iktidara getireceği hülyalarına bile kapılmışlardır. Bunları uyarıyoruz. Muhalefetle ihaneti birbirine karıştırmayın. Türkiye’de siyaset yapan hiçbir güç, Türkiye’nin egemenliğinin karşısında konumlanamaz.

 

ABD’NİN BEYHUDE ÇIRPINIŞI

12- İlan ediyoruz. Vatan Partisi iktidarında bağımsız ve egemen bir devlet olarak Türkiye, İran da dâhil olmak üzere bütün komşularıyla ve dünya ülkeleriyle her türlü ticari ilişkiyi kuracaktır. ABD’nin tehditlerine boyun eğmeyecektir. Vatan Partisi Coni’ye o günlerin geçtiğini, başka bir dünyanın kurulduğunu tekrar tekrar hatırlatmaktadır, hatırlatmaya da devam edecektir.

13- ABD’nin “Hakan Atilla Davası” ne Türkiye’de ne de İran’da iğne ucu kadar etkisi olmayacak zavallı bir çırpınıştan ibarettir. Artık dünya Avrasya çağına girmiştir. ABD’nin siyasi, ekonomik tehditlerini savuşturacak birikim Türkiye’de vardır. Hiçbir tertip, vatan bütünlüğünü koruma temelinde kurulan Türkiye, İran, Irak, Suriye, Rusya birlikteliğini engelleyemeyecektir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş lider Galatasaray'ı ezdi geçti!Önceki Haber

Beşiktaş lider Galatasaray'ı ezdi geçti!

PKK'lı itler keklik gibi avlandıSonraki Haber

PKK'lı itler keklik gibi avlandı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar