Ünal: Asıl amaç FETÖ davalarını hükümsüz kılmak .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünal: Asıl amaç FETÖ davalarını hükümsüz kılmak .
AK Parti sözcüsü Ünal, CHP'nin Adalet Kurultayı sonuç belgesinin asıl amacının 'Türkiye'de hukuk yok mesajı ile uluslararası alanda FETÖ davalarını hükümsüz kılmak olduğunu' söyledi..

Ünal: Asıl amaç FETÖ davalarını hükümsüz kılmak

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin Adalet Kurultayı sonuç bildirgesiyle ilgili, "Kurultayın sonuç belgesi, adalet, ekonomi, inanç özgürlüğü, eğitim, farklı yaşam tarzlarının güvence altına alınması, medya çeşitliliği konularında AK Parti iktidarlarının sağladığı yüksek başarıları inkar etmenin yanında, belgedeki asıl amacın 'Türkiye'de hukuk yok' mesajı ile uluslararası alanda FETÖ davalarını hükümsüz kılmak olduğu açıkça görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı Adalet Kurultayı'nın sonuç bildirgesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Sözde Adalet Kurultayı"nın ardından, "Adalet mefhumunu istismar etme tarzıyla siyaset tarihe utanç belgesi olarak geçecek sonuç bildirgesi" yayımladığını ifade eden Ünal, "Kurultayın sonuç belgesi, adalet, ekonomi, inanç özgürlüğü, eğitim, farklı yaşam tarzlarının güvence altına alınması, medya çeşitliliği konularında AK Parti iktidarlarının sağladığı yüksek başarıları inkar etmenin yanında, belgedeki asıl amacın 'Türkiye'de hukuk yok' mesajıyla uluslararası alanda FETÖ davalarını hükümsüz kılmak olduğu açıkça görülmektedir." ifadesini kullandı.

Ünal, bildirgenin temel hedefinin, "Adalet istencini istismar ederek uluslararası alanda Türkiye'ye saldıran kesimlere altlık oluşturma ve onlar adına uluslararası kamuoyuna içeriden seslenme" olduğunu belirtti.

Ülkedeki tüm siyasi partilerin, her konuda görüşlerini ifade edebileceğini, bu minvalde sorunlu gördükleri konulara ilişkin öneri ve eleştirilerini dile getirebileceğini hatırlatan Ünal, adalet mücadelesinin ise tüm tartışmaların ötesinde, meşruluğu tartışma konusu dahi yapılamayacak kadar kutsal bir mücadele olduğuna dikkati çekti.

 

"FETÖ'CÜLERİN DOĞRUDAN AİHM'E BAŞVURU YOLLARI AÇILMAYA ÇALIŞILIYOR"
AK Parti hükümetlerinin, 2002'den bu yana adalet mücadelesini meşru zeminde, millet adına en etkin şekilde yapabildiği için milletin takdirine mazhar olduğunu belirten Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu CHP'si, böylesine kutsal bir mücadeleyi meşruiyet zemininde yürütmek yerine devletin, anayasanın, mahkemelerin meşruiyeti olmadığını ifade etmektedir. Ağır bir darbe girişimi yaşamış ve bunun sonuçlarını yönetmeye çalışan, terör örgütleri ile zorlu bir mücadele verilen ülkemizde devletin çöktüğünü söylemekle ne yapılmak istendiği gayet açıktır. 'Türkiye'de hukuk yok, mahkemelerde adalet yok, hakimler iktidardan talimat almaktadır' açıklamalarıyla iç hukuk yolları yok sayılmakta, bu yolla FETÖ'cülerin doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yolları açılmaya çalışılmaktadır. Keza yargılamalar sonuçlandıktan sonra ise AİHM'e bu açıklamalar ile yargı kararlarını bozmak için bir altlık sunulmaktadır.

FETÖ'nün düzenlendiği MİT tırları operasyonu üzerinden Türkiye'yi yargılatmayı amaçlayan büyük kumpasın bir parçası olan Kılıçdaroğlu, bugün Türk yargısına saldırarak 15 Temmuz işgalcisi FETÖ'cülerin yargılanmasını uluslararası alanda hükümsüz kılacak bir girişim içindedir. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti gözeten bir adalet mücadelesi, Anayasayı 'gayrimeşru', seçilmiş hükümeti 'sivil dikta', seçilmiş cumhurbaşkanını 'diktatör' ilan ederek sokak ve örtülü isyan çağrısı yaparak yapılmaz. Kılıçdaroğlu'nun CHP'si hangi Anayasal düzen içerisinde adalet aradığını topluma açıklamak durumundadır. Devam eden yargı süreçlerine bu kadar aleni bir şekilde saldıran Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu Anayasa'nın 138. maddesine uygun mudur? Bunu da aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte o teröristin son hali! .Önceki Haber

İşte o teröristin son hali! .

Balıkçılar yarın geceSonraki Haber

Balıkçılar yarın gece

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar