murat kurum
murat kurum

Tansu Çiller'den dikkat çeken HDP açıklaması: 5 benzemezin derdi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tansu Çiller'den dikkat çeken HDP açıklaması: 5 benzemezin derdi...
AK Parti mitinginde Milli Şuur mesajı veren eski Başbakan Tansu Çiller "Bugün içeride öyle ittifaklar var ki ipleri dışarıda olan ve bu ipe tutunmaya çalışan ittifaklar bunlar. Bu durumu çok büyük bir tehlike olarak görüyorum. 24 Haziran’da milletime güveniyorum." dedi.

 

Tansu Çiller'den dikkat çeken HDP açıklaması: 5 benzemezin derdi...

 

ESKİ BAŞBAKAN ÇİLLER'DEN TARİHİ UYARILAR:

Sandığa giderken son defa düşünmeli... Türkiye siyasi bir boşluğu kaldırabilir mi?

Mesele, kimin neleri yapabileceğidir

İpleri dışarıda ittifaklar Türkiye için büyük tehlike '5 benzemezlerin' bir araya gelmesi, acil kararlar alması mümkün değil

AK Parti'nin Yenikapı mitingine sürpriz bir şekilde katılarak, "Milli şuur"mesajı veren Türkiye'nin ilk ve tek kadın Başbakanı Tansu Çiller, 24 Haziran seçimleri öncesi SABAH'a özel açıklamalar yaptı. "Bugün içeride öyle ittifaklar var ki ipleri dışarıda olan ve bu ipe tutunmaya çalışanlar var"diyen Çiller, istikrarın önemine vurgu yaptı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini yineledi.

 

Ä°lgili resim

 

TÜRKİYE KISKAÇ ALTINDA

 YENİKAPI MİTİNGİNDE VERDİĞİNİZ "MİLLİ ŞUUR" MESAJINI AÇAR MISINIZ?

Türkiye, çok büyük bir kıskaç altında bir süredir. Bu, FETÖ ile başladı. FETÖ'nün hangi dönemde sinsi hareketini derinleştirdiğini tartışmaktan ziyade, terör çetesi olarak deşifre edilmiş olması önemli. Eğer, 17-25 Aralık sürecinde bu deşifre olmasaydı, 15 Temmuz darbe girişiminin faturası çok fena olurdu. Bu yapının iplerinin dışarıda olduğu çok açık. Türkiye üzerinde de çok büyük bir kıskaç var. Çok tehlikeli bir coğrafyada yaşıyoruz. Nice devlete mezar olmuş bir coğrafya bu. Türkiye de bu tehdit algısını gördü ve önlemini aldı. Fırat Kalkanı ve Afrin Harekâtı ile ciddi askeri harekâtlar yaptık. Afrin destanı askerle birlikte millet ve devletle yazıldı. Kandil'e operasyon yapıyoruz ki; Kandil'in psikolojik, tarihi ve fiziki anlamı çok önemli. Menbiç'e operasyon çok önemli bir gelişmedir. Ama mesele sadece askeri operasyonla çözülecek durumda değil.

 NE İLE ÇÖZÜLECEK PEKİ?

Bakınız; bir müttefikiniz, ortağınız var bir bakıyorsunuz başka bir konuda karşınıza geçiyor. Karşınızda olan bir ülke de bir başka olayda müttefikiniz durumuna geliyor. Dar bölgede, farklı-değişken ortaklıklar artık söz konusu. Dış politikanın en önemli ayağı terör, terörün en önemli ayağı dış politika. Ayrıca; demokrasi mücadelesini, terörle mücadelenin bir uzantısı olarak da görmek lazım. Yani güvenlik olmadan özgürlük olmaz. Tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki; terörle mücadele sadece askeri mücadele ile olmaz, dış politika ve demokrasi ile de desteklenmesi gerekir. Sorunların üzerine kararlılıkla gitmek şart idi. Dün de öyle idi, bugün de böyle.

'5 BENZEMEZ'İN DERDİ HDP

 Bugün ile kıyasladığınızda gördüğünüz nedir?

Bugün içeride öyle ittifaklar var ki ipleri dışarıda olan ve bu ipe tutunmaya çalışan ittifaklar bunlar. Seçim sonrasına dönük olarak bakıyorsunuz; bu 5 benzemez ve dışarıdaki 6. ortaklarını (HDP) Meclis'e sokmaya çalışıyorlar ve ipleri dışarıda ona bakarak, tutunarak hareket ediyorlar. Bunların bir araya gelmesi, acil kararlar alması mümkün değil. Ve ben bu durumu; çok büyük bir tehlike olarak görüyorum. Değiştirelim diyorlar; peki yerine ne koyacaksınız? Yerine koyacağınız ittifak, dış politikada, ekonomide, terörde tehlikeyi sona erdirebilecek mi? Tam tersine, daha da tehlikeyi büyüteceği belli.

İPİN SAHİBİNİN DEDİĞİNİ Mİ YAPACAKLAR

 Bugün muhalefet partilerinin temsilcileri eski sisteme dönüleceği vaadinde bulunuyor. Sizin işaret ettiğiniz sıkıntılar bir anlamda uyarı mıdır?

Önemli olan, sorunlarınızın çözümünü kime teslim edeceğinizdir. Bugün millet bunu gördü; seçim ile iktidarları değiştirmek mümkün. Ancak, kime teslim edeceğinizi iyi düşünmeniz gerekiyor. Allah korusun, 5 benzemez ile 6'ncı ortak (HDP) mı yapacak Anayasa değişikliğini? Diyelim ki 3'te 2 çoğunluğu elde ettiler, bunlar dışarıda tutundukları ipin sahibinin dediğini mi yapacaklar? Bunların dediğiyle mi referanduma gidilecek? Peki, bu arada terör, dış politika ve ekonominin durumu ne olacak? Kaldı ki bugün; birbirine hiç benzemeyen 5 parçalı ittifak ve içerideki ortakları HDP'nin ayrı ayrı misyonları var. Bunların uyum içinde çalışması, eşyanın tabiatına aykırı bir kere. Acil çözüm, uyum ve sonuç almak mümkün değil. Ben bu tehlikeyi gördüm ve milletime karşı borçlu hissettiğim için bu tavrı aldım. Milli şuurdan kastım budur.

FETÖ 28 ŞUBAT'IN DA DESTEKÇİSİYDİ

 Siz 28 Şubat post-modern darbesinde demokrasiden yana açıkça tavır aldınız ve aslında bunun siyasi faturasını da ödediniz. 28 Şubat'ta da FETÖ parmağı var mıydı?

Bu pusu bir süredir devam ediyordu. O zamanki ortağımız Refah Partisi'nden uzak duruyordu FETÖ. 28 Şubat sürecinde dış mihrak desteği de çok açık idi. FETÖ de bu mihraklardan destek alıyordu. Dışarıdan oynanan oyunu, tuzağı görmek lazım. Bakınız; merkez sağın bölünmesi de bu darbelerin sonucudur. 12 Eylül darbesinde AP kapatıldı, bir süre sonra ANAP kuruldu. Sonra Demirel'in yasağı doğru bir şekilde kaldırıldı ama bu iki parti birbirine düşman kardeş oldu. Aynı mahallede ikinci bakkalı açtırdılar ve birbirine düşürdüler. Bir kısır döngü oluştu. 28 Şubat'ta da DYP ve ANAP 2 ayrı yere savruldu. DYP, darbenin mağduru olurken ANAP darbeden yana tavır aldı. Bütün darbelerin altyapısında dış güçler olduğu bir gerçek.

MİLLETİME GÜVENİYORUM

 24 Haziran seçim sonuçlarına dair öngörünüz nedir?

Mesele partiler meselesi değil, sistemin nasıl işleyeceğidir. İttifaklar seçim sonrasında da devam edecek. Mesele, neyi kimin yapabileceği, milli şuurdur. Millet sağduyu ile doğru olanı bulacaktır. Sandığa giderken herkes son defa daha düşünecektir. Duygu ve tepkiyle değil, ülkesinin ve milletinin çıkarını düşünerek tercih yapacaktır. Benim meselelerimin çözümünü kim yapabilir? Ülkem bir siyasi boşluğu kaldırabilir mi? Bu refleks ile milletim tercihini yapacaktır. Herkes her şeyi söyler. Millet son sözü söyler. O söz de her sözün üstündedir. Ben milletime güveniyorum.

(Sabah)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cemil Bayık paketlendi iddiasıÖnceki Haber

Cemil Bayık paketlendi iddiası

CHP'nin HDP ile gizli ittifakı deşifre oldu, vatansever CHP'liler isyan etti!Sonraki Haber

CHP'nin HDP ile gizli ittifakı deşifre o...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar