murat kurum
murat kurum

Süleyman Soylu'dan sert tepki: Be utanmaz adam var ya...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleyman Soylu'dan sert tepki: Be utanmaz adam var ya...
Soylu, Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek '”Be utanmaz adam, Türkiye'nin bunca derdi varken 'içeride nasıl çelme takabilirim' diye bir anlayış içerisinde” dedi.

Süleyman Soylu'dan sert tepki: Be utanmaz adam var ya...

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu yıllardır siyasetin içerisinde. Bizim buralarda güzel bir laf vardır, yalana hiç doğru  katmaz. Şimdi yok dışarıda bankalarda hesaplar var. Şimdi dönüyor diyor ki  'Ticari ilişkiler nasıl böyle oluyor?' Be utanmaz adam, be yüzsüz adam, Türkiye'nin bunca meselesi, bunca sıkıntısı, bunca derdi varken 'Acaba ben içeride nasıl bir çelme takabilirim' diye bir anlayış içerisinde olacağına bir kere milli ol ya bir kere milli ol." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, FETÖ ile siyasi kar ortağı olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "27 Mayıs'ın, siyasetin iftiralarla teslim alınmak istenen o  karanlık anlayışı, 1960 darbesinin o karanlık anlayışı, oradaki uydurulmuş  bilgiler, belgeler, iftiralar, yapılan o hareketler bugün CHP eliyle yeniden  ayağa kalkmaya çalışmaktadır. Dün siyaseti kasetle kirlettiler, bugün de yalan  yanlış dekontlarla kirletmeye çalışıyorlar. Böyle yalan yanlış belgelerle bu  ülkede seçilmiş bir başbakan astılar." diye konuştu.

Soylu, yıllar sonra Kılıçdaroğlu'nun, Adnan Menderes'in mezarını  ziyaret ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Hiç inanmadığı halde rahmetli Adnan Menderes'in mezarına gitti ve  orada 'Evet biz de bu işlere üzüldük.' dedi. Samimiyetle değil, inanarak değil,  sadece göz boyayabilmek için ama dikkat edin milletten ve siyasetten özür  dilemediler. Yani bu ortaklığın hem geçmişleriyle bağlantısı vardır hem de  bugünle bağlantısı vardır. Hem de bu ortaklığın önümüzde yapılacak CHP'nin şubat  kurultayıyla ilgisi vardır. Tabi girdiği her seçimi kaybeden ama genel başkanlığı  her nedense asla kaybetmeyen bir genel başkan şubat kurultayında çıkıp ne  diyecek? AK Parti ve Tayyip Erdoğan beni her seferinde yendi mi diyecek? Seçim  zaferinden konuşacak değil ya. Yalan yanlış da olsa birilerini hedef gösterip o  kurultayda bir şekilde vaziyeti idare etmek, vaziyeti kurtarmak lazım."

 

"BİR KERE BU ÜLKEDEN YANA OL"

Tasvip etmedikleri bir siyaset anlayışı bulunduğuna dikkati çeken  Bakan Soylu, şu görüşlere yer verdi:

"Ama bu siyaset anlayışına bu ülke satılmaz, bu vatan satılmaz,  siyaset satılmaz. İşte bunu anlamıyoruz, anlayamıyoruz. Şunu ifade etmek  istiyorum ki hiçbirisi önemli değil. Ne sınırımızın doğusunda kurulan tezgah, ne  binlerce kilometre ötedeki çadır mahkemesi, ne de içerideki işbirlikçileri,  hiçbirisi önemli değil. Demirden korkan trene binmez. Kılıçdaroğlu yıllardır  siyasetin içerisinde. Bizim buralarda güzel bir laf vardır,  yalana hiç doğru  katmaz. Şimdi yok dışarıda bankalarda hesaplar var. Şimdi dönüyor diyor ki  'Ticari ilişkiler nasıl böyle oluyor?' Be utanmaz adam, be yüzsüz adam, Türkiye'nin bunca meselesi, bunca sıkıntısı, bunca derdi varken 'Acaba ben  içeride nasıl bir çelme takabilirim' diye bir anlayış içerisinde olacağına bir  kere milli ol ya, bir kere milli ol. Bir kere bu ülkeden yana ol, bir kere bu  ülkenin siyasetinden yana ol. Bir kere maşa olma, adam ol, insan ol."

 

"SEN YILLARDIR İYİ BİLİYORSUN NİYE TANIMIYORSUN?"

"Ama düzenbaz düzenbazlığından vazgeçer mi? Vazgeçmez düzenbaz..."  ifadelerini kullanan Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ilişkin, "Elinde  kağıtlar kağıtlarla beraber. Kağıtlar ortaya çıkıyor lafı hemen değiştiriyorlar. O AK Parti ile bağlı zannetti, Türkiye'nin bugünkü geldiği durumu farklı  zannetti, onu başka kodlarla ayarladılar zannettiler ki her zaman bu iş tutacak. Her zaman bu işin tutmayacağı apaçık ortada. Ya hadi Amerika Tayyip Erdoğan'ı  tanımıyor, Almanya tanımıyor, etraftaki diğer ülkeler tanımıyor. Sen yıllardır  iyi biliyorsun niye tanımıyorsun?" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Allah'a ve millete yaslandıklarını, hiçbir korku ve endişelerinin bulunmadığını belirterek,"Türkiye üzerinde oynanan bütün oyunları  bizim ülkemiz bertaraf etmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir  senaryoya boyun eğmeyeceğiz. Onlar hangi tezgahları ortaya koyarlarsa koysunlar  biz ülkemizi geliştirmeye, istikrar içerisinde büyütmeye devam ediyoruz." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin açıkladığı ihracat verilerine de  değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Kasım ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artış  gösterdi. Bakın turist rakamımız 31 milyona varıyor Allah'ın izniyle. Bu önemli  bir rakam. Türkiye'yi geriye döndürmeye çalışanlar, hedeflerinden uzaklaştırmaya  çalışanlar, 2023'den, 2053'den, 2071'den uzaklaştırmaya çalışanlara karşı çok önemli rakamlar.İhracat tarihimizdeki kasım ayı rakamı en iyi üçüncü Kasım ayı rakamıdır."

Kongreye, Bakan Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi  Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl  Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partili katıldı.

Bu arada, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu katılımlarından dolayı Bakan Soylu'ya plaket sundu.

Bakan Soylu, programın ardından partililerle bir süre sohbet ederek, taleplerini dinledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ağrı'da teröre sert mesajlarÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ağrı'da teröre...

Temel Karamollaoğlu safını açıkladıSonraki Haber

Temel Karamollaoğlu safını açıkladı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar