murat kurum
murat kurum

Meclis’te yine had bildirme edepsizliği! ‘Lanetliyoruz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis’te yine had bildirme edepsizliği! ‘Lanetliyoruz’
HDP ile kol kola olan CHP’de Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ‘Bu kadına haddini bildirin’ hakaretiyle AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’i hedef aldı. AK Partili vekile ‘ulan’ diye seslenen CHP’li Özkoç’un küstahlığı 28 Şubat’ın utanç günlerini hatırlattı.

Meclis’te yine had bildirme edepsizliği! ‘Lanetliyoruz’

TBMM Genel Kurulu, önceki gün adeta 28 Şubat dönemi söylemlerine tanık oldu. Dış politika üzerine muhalefetin eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton karşısındaki duruşunu hatırlattı. Bu hatırlatma üzerine AK Parti ve CHP grubu arasında gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ifadesini kullandığı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e “Ulan” diyerek hitap ederek “Bu kadına haddini bildiriniz Sayın Başkan” diye bağırdı.

Özlem Zengin söz alarak, Özkoç’a sözlerini iade ettiğini söyledi. Zengin, “Burada konuşulanlar tarihe not düşülmektedir. Eğer siyasetin içerisinde milletvekili olarak, grup başkanvekili olarak, başbakan olarak, cumhurbaşkanı olarak varsanız, hayatta hesap verdiğiniz kadar öldükten sonra da onun içerisindesinizdir. Rahmetli İnönü’den de bahsediyoruz ve iyi yaptığı işlere ‘iyi yaptı’ diyebiliyoruz. İnsanlar vefatından sonra tabu haline gelmiyor. Bu nedenle de hiç kimseden nasıl konuşacağım konusunda nasihat alacak değilim. Bu üslubu da reddediyorum” dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan birleşime ara verdi. Verilen aranın ardından söz alan Özkoç, “Az önce kendi içimizde bir tartışma yaşadık. Birbirimize kullandığımız sözler açısından ben onu kıracak, incitecek bir şey söylediysem özür dilerim” dedi. Özkoç’un özrünü kabul ettiğini söyleyen Özlem Zengin ise “‘Bu kadına haddini bildirin’ ifadesi, eski bir başbakan da kürsüye gelerek yemin etmek isteyen Merve Kavakçı’ya, ‘Bu kadına haddini bildirin’ diyerek bağırmıştır. Kavakçı’ya başörtülü olduğu için bu yapıldı. Bizim yaralarımız var. Bu kelimelerin bizde geriye dönük nasıl bir yaraya değdiğini, nasıl kanattığını anlatamam. Başörtüsü bizim hayatımızın mücadelesi olmuştur” diye konuştu.

‘Lanetliyoruz’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özkoç’a çok sert tepki gösterdi. Zengin’e yapılan saldırının Türkiye’nin her tarafından lanetlendiğini ve kınandığını söyleyen Çelik,  şöyle devam etti: “Hiç kimse bizim Grup Başkanvekilimizi tehdit edemez, hiç kimse Meclis’teki bir kadın milletvekilini tehdit edemez. Bu saldırıyı yapan şahsı, kullandığı ifadeleri lanetliyoruz ve kınıyoruz. Arkasından açıklama yapıyor ‘Türkiye’nin gündemi başka, sayın Cumhurbaşkanı bizi tehdit ediyor’ diyor. Asıl tehditi yapanlar kendileridir kendilerinin siyasi geleneği bir tehdit geleneğidir, bir vesayet geleneğidir. Bunlar geçmişte de ‘Susturun.’ diye başlarlar, ‘Haddini bildirin.’ diye devam ederler, daha sonra da işi darbe destekçiliğine vardırırlar. CHP, kendisini bu lekeden arındırmalı, kendi üzerine kara leke süren bu unsurlarla arasına mesafe koymalı.

Vatandaşlıktan çıkarıldı

Merve Kavakçı, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Fazilet Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilmişti. Kavakçı yemin etmek için geldiği meclis genel kurulunda DSP’li Milletvekillerinin protestosu sonrasında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit meclis kürsüsünden Merve Kavakçı’yı hedef alarak “Bu hanıma haddini bildiriniz” diye seslendi. Böylece Mecliste bir linç girişimi başlatılmış ve yaşananlar Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmişti. Kavakçı, TBMM’den ayrılmak zorunda kalmış, ardından da Türk Vatandaşlığından çıkarılmıştı.

AK Parti'li vekillerden sert kınama 

AK Parti milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Özkoç’un, Özlem Zengin’e yönelik ifadelerini ortak açıklamayla kınadı. Milletvekilleri adına açıklamayı okuyan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Türkiye’de insanların hayat tarzlarının, kılık ve kıyafetlerinin, ne yapıp yapmayacaklarının tamamen kendilerine, fikirlerine, inançlarına, dünya görüşlerine ait bir konu olduğunu, onların nasıl davranacakları, ne giyip giymeyecekleri tamamen kendi takdirleri olduğunu söyledi.  Yıldız, “Başkalarının çeşitli kılıklar altında bir otoriteye atıf yaparak insanların ne yapacaklarına karar verme hakkını kendilerinde görmeleri, bu doğrultuda ısrar etmeleri, kendilerini hakikatin otoriteyle teçhiz edilmiş adresi olarak görmeleri, buna uymayan görüntüler karşısında hezeyana kapılarak had bildirmeye kalkışmaları asla kabul edilemez” ifadesine yer verdi.     


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Camiye giren 2 hırsız önce dua eder gibi yaptı, sonra paraları çaldı!Önceki Haber

Camiye giren 2 hırsız önce dua eder gibi...

Polis Haberlerini En İyi Veren SitelerSonraki Haber

Polis Haberlerini En İyi Veren Siteler

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar