murat kurum
murat kurum

İşte millete hakaret eden CHP’li Ömer Süha Aldan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte millete hakaret eden CHP’li Ömer Süha Aldan
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlere direnen vatandaşlara alçakça hakaret etti. Aldan'ın nasıl CHP'de vekil olduğunun ise ilginç bir hikayesi var. 2010'da CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, SSK'daki yolsuzluk ve vurgunların soruşturulduğu 'Neşter' dosyasına bakan DGM Savcısı Ömer Süha Aldan'ı kendisini akladığı için adeta ödüllendirdi ve partisinin Muğla milletvekili olmasını sağladı. İşte millete hakaret eden CHP'li Ömer Süha Aldan...

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, vatanı için 15 Temmuz'da FETÖ'cü kalleşlere direnen vatandaşlara açık açık hakaret etti. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, vatanı için 15 Temmuz'da FETÖ'cü kalleşlere direnen vatandaşlara açık açık hakaret etti. Haddini aşan Aldan, yeni çıkarılan düzenlemenin "Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığıdır" diyerek alçakça sözlere imza attı.

 

CHP'li Aldan darbe girişimine direnen kahramanlara hakaret etti



DARBEYE DİRENENLERE HAKARET ETMİŞTİ

Bir radyo yayınına katılan CHP'li vekil Aldan, darbeye direnen kahramanların o geceki eylemleri nedeniyle ceza almasının önüne geçen düzenlemeyi çirkin ifadelerle şöyle tanımlamıştı: "Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır."

 

 

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ AKLAYAN SAVCIYI VEKİL YAPTI

Şimdinin CHP vekili Ömer Süha Aldan, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, SSK'daki yolsuzluk operasyonları yapan savcıydı. O dönemde SSK üzerinden gerçekleşen vurgunla devlete ait milyonlarca lira birilerine peşkeş çekilmişti. 'Neşter operasyonu' olarak bilinen soruşturmaları yürüten savcı Ömer Süha Aldan,nedendir bilinmez CHP'nin Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu tarafından ödüllendirilerek milletvekili yapıldı. Bu hareket akıllara "Savcı Kılıçdaroğlu'nun adını temize çıkardı, Kılıçdaroğlu da onu vekillikle mi ödüllendirdi?" sorusunu getirdi.

DYP-SHP koalisyonu ile DSP'nin 28 Şubat azınlık hükümeti ve Ansol-M dönemlerinin SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Onun döneminde SSK onun döneminde sadece uzun kuyruklarıyla değil yolsuzluklarıyla da ünlüydü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri Kılıçdaroğlu'nun genel müdür olduğu dönemde SSK'nın ameliyat malzemeleri olarak bilinen 'sarf malzeme' alımlarında korkunç boyutlarda usulsüzlük tespit edince 2002'de yapılan suç duyurusun ardından "Neşter 1" ve "Neşter 2" adıyla iki operasyon başlatılmıştı.

O dönemde medya bu büyük vurgunun üzerine gitti, her gün manşetleri yolsuzluğun başka bir ayrıntısı süslüyordu. Soruşturmanın savcısı, bugünün CHP'li vekili Ömer Süha Aldan, o günlerde gazetelere verdiği demeçlerde "Yolsuzluk diz boyu" diyordu.

 

SAVCI ALDAN: YOLSUZLUK DİZ BOYU
Savcı Aldan açıklamalarını şöyle sürdürüyor: SGK devletin sırtında bir kamburdur. Kurumlar iyi yönetilmemektedir. Kurumlarda yolsuzluk diz boyudur. Daha sonra suçladığı kişi ile dost olan Yaşar Okuyan ise şöyle diyordu: Suçluluk telaşıyla beni suçlamaya kalkıyorlar.

"Neşter, Bağkur ve Emekli Sandığı'na sıçradı" başlığını atan Hürriyet, Neşter operasyonunun kapsamının genişlediğini duyurdu. SSK'da yaşanan vurgunun aynısının, Bağkur ve Emekli sandığında da yaşandığını belirlendi. DGM Savcısı Ömer Süha Aldan, Bağkur ve Emekli Sandığı'nı da soruşturma kapsamına aldı.

 

NEŞTER DAVASI BAŞLADI

Hürriyet'in 27 Haziran 2003 tarihli haberinde Neşter davasının Ankara 2. Nolu DGM'de başladığı bilgisi veriliyordu. Davanın ilk duruşmasında, Duruşma Savcısı Hamza Keleş ile birlikte soruşturmayı yürüten Ömer Süha Aldan yer almıştı.

Zanlılar "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, bu örgüte üye olmak, rüşvet vermek ve almak, resmi artırma-eksiltmeye hile karıştırmak; sağlığın korunmasında, tedavide ve tıpta kullanılan ilaç, kimyevi madde, alet ve diğer şeylerin satışından kaçınmak, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak, görevi kötüye kullanmak, teşekküle yardım, cürüm işleyenleri saklamak ve cürmün delillerini yok etmek"le suçlanıyordu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na iyileştirici tıbbi malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin ''Neşter Davası''nın ilk duruşmasında sanıklar arasında Kemal Kılıçdaroğlu yer almazken, SSK eski Genel Müdür Yardımcısı Ertan Rifat Telhan bulunuyordu.

 

KENDİNİ AKLAYAN SAVCIYI ADAY YAPTI

22 Mayıs 2010 tarihinde CHP'nin başına geçen Kemal Kılıçoğlu, 28 Haziran 2011'de yapılan seçimlerde 5 milyar dolarlık yolsuzluğa yönelik Neşter dosyasına bakan DGM Savcısı Ömer Süha Aldan'ı adeta ödüllendiriyor ve Muğla'dan milletvekili olmasını sağlıyordu. Halen milletvekili olan Aldan, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde de CHP listelerinde yer bulmuştu.

 

SANIK DEĞİL TANIK

Star gazetesinin 2011'deki haberinde, "Savcılık soruşturması çerçevesinde yapılan araştırmalarda yolsuzluğun büyük ölçüde SSK'nın alımlarında yapıldığı tespit edildi. Bu kapsamda, sarf malzeme alımlarına ilişkin kararlarda SSK yönetiminin de imzasının olmasına rağmen, ilginç bir gelişme yaşandı. Savcı Aldan, usulsüz alımların gerçekleştiği yıllar arasında SSK Genel Müdürlüğü görevini yürüten bugünün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "sanık" yerine "tanık" olarak dinledi. Savcı Aldan'ın bu ilginç tercihi sayesinde, Neşter Dosyası'nda, SSK bürokratları alımlar konusunda suçlanırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi ise, "ifade sahibi" olarak yer aldı. Böylece, Neşter Operasyonu'ndan Kılıçdaroğlu yargılanmaktan kurtulmuş oldu" diyordu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samir Nasri Antalya'dan kaçtıÖnceki Haber

Samir Nasri Antalya'dan kaçtı

Son Dakika:CHP'li vekil hakkında soruşturma başlatıldıSonraki Haber

Son Dakika:CHP'li vekil hakkında soruştu...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar