Haçlılar sevinç çanları çalmak için bugünü bekliyor: Gâvuru sevindirme!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haçlılar sevinç çanları çalmak için bugünü bekliyor: Gâvuru sevindirme!
Türkiye'nin aktif dış politikalarından rahatsız olan Batı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kaybetmesini dört gözle beklediğini seçim sürecinde adeta itiraf etti. Afrin, Münbiç ve Kandil operasyonlarına tepki gösteren darbe girişimlerinin faili Haçlılar, Erdoğan'ın gitmesi halinde kendilerine yönelik tehdidin son bulacağını ifade etti.

 

Haçlılar sevinç çanları çalmak için bugünü bekliyor: Gâvuru sevindirme!

 

24 Haziran seçimine saatler kala Batı medyası ve onun sözcüleri seçim sürecinde içlerini iyice döktü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan inmesini dört gözle bekleyen Batı, niyetini de saklamaktan çekinmezken seçimleri yönlendirme çabasına girişti. Safların belirginleştiği son günlerde gözlerini yükselen Türkiye'ye diken Haçlılar'ın düşünceleri 24 Haziran'da milletimize adeta ışık tuttu.

AVRUPA'DAN ERDOĞAN'A ENGELLEME

Sözde özgürlükçü Avrupa ülkeleri, seçim tarihleri açıklanır açıklanmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Avrupa'daki seçim kampanyasını engelleyerek herhangi bir mitinge izin vermeyeceklerini duyurdu. Sonraki günler ise HDP'nin miting yapmasına göz yumarak propaganda yapmasına izin verdi ve tarafını ilk günlerden belirledi.

SOROS: ERDOĞAN BALKANLARDA NÜFUZUNU ARTTIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin aktif dış politikasından rahatsız olan şer odakları, Batılı ülkeleri uyarma adına rahatsızlıklarını belirtiyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde rahatsızlığını ifade eden Gezi Kalkışması'nın finansörü ABD'li Yahudi spekülatör George SorosTürkiye'nin Balkanlar'daki nüfuzunun arttığını belirterek Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef aldı. New York Times'ta yayınlanan yazısında Soros, Batılı güçleri göreve davet etmeyi de ihmal etmedi.

TÜRKİYE'NİN AKTİF DIŞ POLİTİKASINDAN RAHATSIZLAR

Soros "Batılı güçler, Balkan ülkelerini, yerel işbirliği ve nihayetinde Avrupa Birliği'ne giden yolda tutmayı başaramazsa; bu devletler Rusya, Türkiye ve Çin'in nüfuz alanlarına itilecek ve muhtemelen bunların arasında bölünecektir. Yani Balkanlar bir kez daha Balkanlaştırılacaktır" ifadelerini kullandı. Ayrıca Soros, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanvarlığını her devlette hissettiriyor" sözleriyle de Türkiye'nin aktif dış politikalarını etkili bir şekilde yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı doğrudan hedef aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Balkanlar'daki politikalarından rahatsızlığını dile getirmiş ve Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov da, NATO ve Avrupa Birliği'ne (AB) Türkiye'nin Balkanlar'da nüfuz sahibi olmasını engelleme çağrısı yapmıştı.

İNGİLİZLERDEN KÜSTAH TALEP: ERDOĞAN'I İSTEMİYORUZ, ONU ŞUTLAYIN

Türkiye'deki seçmene 'talimat verme' küstahlığında bulunan İngiliz Guardian gazetesi, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda uluslararası istikrarsızlığa yol açacağı iddiasında bulunan bir yazı yayınladı ve “Bizim için tehdit, Erdoğan'ı istemiyoruz, onu şutlayın” şeklindeki ifadelerinde bulundu.

"YENİDEN SEÇİLİRSE BİZİM İÇİN KORKUTUCU BİR TEHDİT"

Afrin, Münbiç ve Kandil operasyonlarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren İngiliz gazetesi Erdoğan’ın artırılmış yetkilerle yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesinin kendileri için ‘korkutucu bir gelişme ve tehdit’ olacağını ifade etti. 

"ERDOĞAN İSLAM DÜNYASININ LİDERİ OLMA ARZUSUNDA"

Suriye ve Kuzey Irak'a yönelik operasyonları yapan ve Ortadoğu'da üsler kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam dünyasına lider olmak istediğini dile getiren İngiliz gazete, “Erdoğan hâlâ yeni bir Osmanlı'yı oluşturma eğiliminde" diye yazdı.

"ERDOĞAN KİMSEYİ UMURSAMIYOR" RAHATSIZLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimseyi umursamadan Türkiye'nin milli çıkarlarını koruduğunu adeta itiraf eden İngiliz gazete, "Türk ordusu Kuzey Irak’ta Kandil dağlarında operasyonlarını yoğunlaştırdı. Bu tür tehlikeli askeri tecavüzlere ne Tahran ne de Bağdat onay verdi. Ama kibirli Erdoğan’ın umrunda değil.” ifadeleriyle Kandil operasyonuna yönelik rahatsızlığını ortaya koydu.

PKK'YA VURDUKÇA SES BATI'DAN GELİYOR

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları Kürtlere yapıyormuş gibi algı oluşturmaya çalışan İngiliz Guardian gazetesi “Erdoğan’ın Kürt takıntısı, Suriye-Türkiye sınırındaki gerginliği de artırıyor. Batı yanlısı Suriyeli Kürt güçleri püskürmek için bu yılın başlarında aldığı Afrin’i işgal kararı ne ABD ve müttefiklerinin DAEŞ’le mücadelesine ne de Esed karşıtı güçlere yardımcı oldu.” ifadelerinde bulundu. 

TÜRK SEÇMENİNE TALİMAT GİBİ KÜSTAH ÇAĞRI

İngiliz gazete, küstah yazısında Türk seçmenine talimat verircesine çağrıda bulunarak “Genel tablo daha geniş bir alanda kötüleşmeye işaret ediyor. Bu hafta ABD Senatosu, Kongre üyelerinin Erdoğan’ı, dünya genelinde Amerikan çıkarlarına zarar vermek için aktif olarak çaba harcamakla suçlamasından sonra Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının satışını engelleme girişiminde bulundu. İnsan hakları normları ve ortak demokratik standartlara meydan okuması ve Rus lider Vladimir Putin’le giderek artan askeri yakınlaşması, mülteciler ve AB üyeliği nedeniyle Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerginlik, Erdoğan’ın yeniden bir beş yıl için daha seçilmesi halinde tırmanacak. Türkiye’deki seçmenlerin sadece kendilerine karşı değil dünyaya karşı da görevleri var. Onu şutlayın.” ifadesinde bulundu.

THE GUARDİAN TÜRK SEÇMENE ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİ

The Guardian bir başka yazısında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' iftirasını attı ve Türkiye'deki seçmene aba altından sopa göstererek seçimleri etkileme girişiminde bulundu. (Yeni Akit) Küstahlıkta sınır tanımayan İngiliz gazete, "Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping Erdoğan’ın şaibeli egemenliğinden etkilenebilir. İran’ın muhafazakarları onu alkışlayabilir. Fakat Türklerin yıllar boyunca imrendiği Batılı demokrasiler aynı tepkiyi vermeyecek. Onlara için Türkiye özgürlük ve kontrol üzerine yürütülen küresel tartışmada her geçen gün daha belirgin bir şekilde yanlış tarafta yer alıyor” ifadelerini kullandı.

THE ECONOMİST MEGA PROJELERDEN RAHATSIZ: ERDOĞAN'IN ELİ GÜÇLÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik kara propagandalarıyla bilinen İngiliz dergisi The Economist, Nisan ayında yayınladığı bir makalesinde Erdoğan'ın popülerliğinin artmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın Kanal İstanbul, 3. Havalimanı gibi mega projelerinin elini güçlendirdiğini ifade eden İngiliz dergisi, Erdoğan'ın seçimi tekrar kazanacağını yazarak hazımsızlığını dile getirdi.

İNGİLİZ GAZETESİ TİMES ERDOĞAN'I KARALADI, AKŞENER VE İNCE'Yİ ÖVDÜ

İngiliz Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler yaklaşırken "her gün yeni bir gaf" yaptığını iddia ederek muhalefetin elini güçlendirdiğini öne sürdü. (Yeniakit) Times'a konuşan sözde uzmanlar ise, 24 yıllık sağ kolu Erol Olçok'un darbe girişiminde şehit edilmesi sonrası "Erdoğan markasının çöktüğü" iddiasında bulunurken Erdoğan'ın seçim kampanyasının diğer adayların gölgesinde kaldığı algısını oluşturmaya çalıştı.

İngiliz gazete bir yandan Erdoğan'ı karalarken diğer yandan ise Muharrem İnce'yi 'karizmatik', Meral Akşener'i ise 'cazibeli' diyerek övdü.

İNGİLİZ INDEPENDENT: ERDOĞAN'IN DURDURULABİLMESİ İÇİN UMUTLAR BÜYÜYOR

İngiliz Independent gazetesi 24 Haziran seçimlerinde muhalefette Erdoğan’ın seçimi kaybetmesine yönelik umutların arttığını yazdı.

İngiliz Independent gazetesinde 24 Haziran seçimleri öncesinde çıkan haberde "Muhalefette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi benzeri görülmemiş güce ulaşmasının durdurulabileceğine dair umutlar büyüyor" ifadelerine yer verildi. 

24 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye için değil, bölge için de son derece önemli olduğunun altını çizen İngiliz gazete muhalefete gaz verdi.

ABD'Lİ GAZETE WASHINGTON POST: MUHALEFET ERDOĞAN'A ENGEL OLABİLİR

ABD'li Washington Post gazetesi, 24 Haziran seçimleri için bir başyazı yayınlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı istemediğini adeta deklare etti. (Yeniakit) Sözkonusu yazıda, "Artık Erdoğan'ın galip ayrılması beklenen sonuç değil" yorumuyla temennisini açıkladı. Makalede anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçimleri kazanamayacağı ve bu durumun Erdoğan'ın yenilmezlik imajını ortadan kaldıracağı iddia edildi.

MUHALEFETİN ERDOĞAN'A KARŞI BİRLŞEMESİNE SEVİNDİ

Muhalefetin Erdoğan'ı devirmek için birlikte hareket etmesine sevinen ABD'li gazete, 24 Haziran erken seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yenilmez görüldüğünü aktarırken, “En önemli dönüm noktası Türkiye’deki parçalanmış muhalefet partilerinin birlik yapmasıydı. HDP haricindeki bu partiler ikinci turda Erdoğan’ın karşısındaki adayı destekleyecekleri konusunda karar verdiler” ifadesini kullandı.

MECLİS ÇOĞUNLUĞUNUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ayrıca makalede Meclis çoğunluğunun ele geçirilmesi halinde Erdoğan'ın durdurulabilineceği ifade edilirken, “Erdoğan’ın kazanması durumunda, eşi olmayan bir gücün keyfine varacak. Fakat bir araya gelen muhalefet, mecliste çoğunluğu alarak Erdoğan’ın bu isteğinin önünde engel olabilir. Anketler AK Parti’ye desteğin geçtiğimiz aylarda düştüğünü ve bu tablonun parlamentoda mümkün olabileceğini ortaya koyuyor” yorumu yapıldı.

FETÖ'CÜ NEO-CON YAZARDAN DOLAR İLE SEÇİM TEHDİDİ

FETÖ ile ilişkisi ortaya çıkan ve 15 Temmuz darbe girişiminden 4 ay öncesinden haberdar olan Neo-con yazar Michael Rubin'in 16 Mayıs'ta doların 5 TL olacağını ifade etmesinin ardından doların 5 TL'ye kadar çıkması dikkat çekti.

Her fırsatta hakaretlerde bulunarak hedef aldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'ekonomik sıkıntı'dan sorumlu tutan Rubin, "1 dolar 10 TL hemen seçimden sonra mı olacak?" sözleriyle de Erdoğan'ın seçilememesi için Türkiye'ye yönelik bir ekonomik operasyon gerçekleştirildiğini adeta itiraf etti.

ERDOĞAN'I ABD'NİN İŞGALİYLE KOLTUĞUNDAN OLAN DEVLET BAŞKANINA BENZETTİ

Bir başka sosyal medya paylaşımında Rıza Sarraf davasını hatırlatan Neo-Con yazar Rubin, "Yeni Sarraf iddianamesinde Erdoğan'ın ismi defalarca geçiyor" ifadelerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı her seferinde tehdit eden Rubin bu ifadelerine ek olarak "Böyle bir durum son olarak Manuel Noriega'nın başına gelmişti" sözleriyle arkasında ABD'nin olduğu 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini hatırlattı.

Antonio Noriega Moreno, Panama'nın 1989 yılına kadar devlet başkanlığını yürüten kişi olarak biliniyor. Noriega'nın başkanlığı ise ülkesinin, ABD askerleri tarafından işgal edilmesine kadar sürmüştü.

HAZIMSIZ ALMANLAR: ERDOĞAN İLE ZORLANIYORUZ, YENİLGİSİNE SEVİNECEĞİZ

Türkiye'deki seçimleri yakından takip eden ve Erdoğan'ın seçim kampanyasını Avrupa'da engelleyen sözde 'demokrasi havarileri' Almanlar, Erdoğan'a yönelik diktatör algısı oluşturmaya yönelik ifadelerine her zamanki gibi devam etti.

Algı operasyonlarıyla bilinen Deutsche Welle'ye konuşan Alman siyasetçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yenilmesi halinde üzülmeyeceklerini belirtmeleri dikkat çekti.

Almanya'nın 24 Haziran seçimlerini beklediğini ifade eden Heinrich Böll Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi Kristian Brakel, Erdoğan ile Almanya hükümetinin zorlandığını ifade ederek "Gayet tabii ki pek çok hükümet üyesi dahil Almanya'daki pek çok siyasetçi Erdoğan'ın seçimleri kaybetmesi durumunda üzülmeyecektir" dedi.

AVRUPA'DAN TEHDİT: ERDOĞAN KAZANIRSA...

Daha önce Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkan ve Türk askerinin Suriye'den çekilmesini isteyen Almanya Başbakanı Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Partisi (CDU), Türkiye'ye karşı küstah tehditler savurdu.

CDU partili Avrupalı Parlemanter Renate Sommer, Erdoğan seçimleri kazandığı takdirde, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin mümkün olmayacağını söyledi. Türkiye ve Erdoğan hazımsızlığını gözler önüne seren Sommer, "Avrupa Parlamentosu bu durumda üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini talep edecektir" dedi.

ERDOĞAN'IN MEKTUBU HOLLANDA'YA BATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'daki Türk vatandaşlarına mektup gönderdi. Avrupa'daki seçmenlerinden destek isteyen Erdoğan'ın mektubu, Hollanda hükümetini rahatsız etti.

Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Wouter Koolmees, Erdoğan'ın mektuplu propagandasının "uygunsuz" olduğunu söyleyerek, mektubun Hollanda'nın içişlerine yönelik bir müdahale olarak değerlendirdi.

PKK YANDAŞI HOLLANDALI GAZETECİ AVRUPA'NIN ERDOĞAN İÇİN HAREKETE GEÇMEMESİNDEN ŞİKAYETÇİ

2015 yılında Hakkari Yüksekova'da' terör örgütü PKK'nın propagandası' yaptığı ve 'ajanlık faaliyeti' yürüttüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Frederike Hanneke Geerdink isimli Hollandalı sözde gazeteci, Türkiye'den kapı dışarı edildi.

Aynı provokatör gazeteci, son olarak Ocak ayındaki bir röportajında Erdoğan'ı 'diktatör' olarak nitelendirdi ve "Avrupa, kapitalizmle yaşayan ulus devletlerden kurulu. O yüzden Erdoğan’ı çok az eleştiriyor, ardından ticaretin çok etkilenmediğini sağlama alıyor." sözleriye Erdoğan'a karşı hareket geçilmemesinden yakındı.

FRANSIZ DERGİDEN ERDOĞAN'A HAKARET VE MACRON'DAN DESTEK

Fransa'da yaşayan Türk vatandaşların seçim tercihine etkide bulunmak isteyen Le Point dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Geçtiğimiz haftalarda Erdoğan'a diktatör diyerek çıkan Fransız dergisi, tepkileri görmezden gelmesi ise dikkat çekti. (Yeniakit) 

Uluslararası Eşitlik ve Barış Konseyi , Fransız Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan iddialarına ilişkin, "Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtına dönüşmüştür." dedi.

Fransız Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ise derginin bu skandal hakaretine destek verdi.

"ERDOĞAN OSMANLI'YI GERİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

Fransız televizyonlarından France 2 kanalı, "Türkiye: Osmanlı İmparatorluğu Geri mi Dönüyor?" yaptığı yayınla, Türkiye’nin son dönemdeki atılımının Avrupalılara belleklerindeki Osmanlı İmparatorluğu anılarını canlandırdığını ifade edildi.

"ŞANLI GEÇMİŞİNİ YÜCELTİYOR"

Haberde Erdoğan’ın Osmanlı İmparatorluğu hayali olduğu vurgulanarak “O, bir imparatorluğun, Osmanlı İmparatorluğu’nun başında bulunmayı hayal ediyor. Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin şanlı geçmişini yüceltmeyi kesmiyor, bunun için askeri zafer kutlama merasimlerini arttırıyor." denildi.

 

FRANSIZLARIN 'OSMANLI' ENDİŞESİ

'Payitaht Abdülhamid'e destek verdiğini de ifade eden haberin sonunda, 24 Haziran seçimlerinin kalbinde yatacak sorunun, “Türkiye’nin kimliğinin emperyal/imparatorluğa ait ve nostaljik/geçmişe özlem dolu mu yoksa laik ve modern mi olacağı” sorusu olacağı ileri sürülüyor.

Haber böylece, hem Avrupa’da enteresan bir surette günden güne yükseldiği görülen Osmanlı İmparatorluğu endişesini, (Yeniakit) hem de 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ın mağlubiyete uğratılmasını ne denli önemli gördüklerini açıkça ortaya koyuyor.

MİLANO'DA ERDOĞAN KARŞITI PANKART

Geçtiğimiz haftalarda İtalya'nın Milano kentinde yapılan Milano Moda Haftası'nda da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı bir pankart asıldı.

17-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen, Milano Moda Haftası kapsamında defileye ev sahipliği yapan Macao yönetimi üzerinde İngilizce, “Milano Moda Haftası, Erdoğan'ın faşist hükümetine karşı direnişi destekliyor” yazan bir pankart ile Erdoğan hazımsızlığını ifade edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan:Birisi Putin birisi de benimÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Birisi Putin biris...

Cumhuriyet'in 'Maltepe' yalanı alay konusu oldu! .Sonraki Haber

Cumhuriyet'in 'Maltepe' yalanı alay konu...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar