Destici: O bölgede kim öndeyse onu destekleyeceğiz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Destici: O bölgede kim öndeyse onu destekleyeceğiz!
BBP'nin yerel seçim kararı!Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, belediyelerine kayyum atanan bölgede yaşayanların PKK'nın siyasi uzantısına artık bir oy dahi vermemeleri gerektiği uyarısında bulundu. Doğu ve Güneydoğu bölgelerine ilişkin BBP'nin kararını açıklayan Destici, "O bölgede PKK'nın siyasi uzantısının dışında kim önde gözüküyorsa, AK Parti öndeyse AK Parti, MHP öndeyse MHP, BBP öndeyse BBP, kim önde gözüküyorsa desteğimiz ve oyumuz onların yanında olacaktır." dedi.

mustafa destici erdoğan ile ilgili görsel sonucu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin il teşkilatının kongresinde, Türkiye'nin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini anımsattı.

"Bu sürede ciddi mücadelelerin verildiği dönemler oldu ama adeta yatılan, savsaklanan, yanlış yapılan dönemler oldu." diyen Destici, son 3-4 yılda terörün tüm unsurlarına karşı topyekun bir mücadele verildiğini aktardı. Destici, şöyle devam etti:

"Biz de başından beri, teröre karşı bu mücadelenin, terörün tüm unsurlarına karşı topyekun verilirse ancak başarılı olabileceğini hep dile getirdik. Bir taraftan dağdaki teröristle mücadele edeceksiniz öbür tarafta şehirdeki, varsa devletin içine sızmış kadrolarla, belediyeye sızmışsa, Meclise girmişse, dış desteği varsa oradakilerle yani topyekun veriyor. Biz de sonuna kadar destekliyoruz."

- "BÖLGEDEKİ KARDEŞLERİMİZ ONLARI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİR UZANTISI OLARAK GÖRMÜŞTÜR"

Destici, belediyelere kayyum atandığında bazılarının sözde demokrasi havarisi kesilerek bunun yanlış olduğunu ifade ettiğini ancak şu anda herkesin bunun doğru bir uygulama olduğunu kabul ettiğini ifade ederek "Belediye başkanı ya da belediyede çalışan adı altında belediyeler PKK'ya hem yuva, kaynak hem de destek veriyorlardı. Van Belediyesinde çalışıyor, maaşı Çukurca'dan çekiyor. Adam belediyeden kültür faaliyeti yapacağım diye para alıyor. O paralar, 10, 20, 30 milyon liralar bir bakıyorsunuz PKK'ya kaynak olarak gönderiliyor. Dolayısıyla bu, terörle mücadele açısından çok doğru bir hareket olmuştur."değerlendirmesinde bulundu.

"Gelecek seçimlerde o bölgede yaşayanların bu sefer PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye, DBP'ye ya da onun türevlerine oy vermeyeceklerine inandığını" aktaran Destici, "Bölgedeki kardeşlerimiz onları terör örgütünün bir uzantısı olarak görmüştür. Şayet, seçimde bazı noktalarda yine böyle sonuçlar çıkar, yine PKK'ya ve onun türevlerine destek olmaya kalkarlarsa yine kayyum atanması en doğru yol ol alacaktır." dedi.

Destici, o bölgede yaşayanların PKK'nın siyasi uzantısına artık 1 oy daha vermemeleri gerektiğini dile getirerek "Biz de bu konuda hassasız. O bölgede PKK'nın siyasi uzantısının dışında kim önde gözüküyorsa, AK Parti öndeyse AK Parti, MHP öndeyse MHP, BBP öndeyse BBP, kim önde gözüküyorsa desteğimiz ve oyumuz onların yanında olacaktır." diye konuştu.

- "ATATÜRK BU MİLLETİN MİLLİ KAHRAMANIDIR"

Atatürk'ün bu milletin milli kahramanı olduğuna dikkati çeken Destici, şunları söyledi:

"Dolayısıyla onun üzerinden hiç kimse birtakım tartışmalar üretmemelidir. Atatürk, sadece bir siyasi partinin ya da bir grubun tekelinde değildir. Bu konuda milleti Atatürk üzerinden hiç kimse ayrıştırmaya kalkmasın. Atatürkçülük yapıyoruz diye geçmiş dönemde ne yaptılar? İmam hatipleri kapattılar. Bizim genç kızlarımızın başındaki başörtüye el uzattılar. Bizim karşı çıktığımız işte bu Atatürk istismarcıları, Atatürkçülük üzerinden geçinenler. Bunlara milletimizin pirim vermemesi lazım."

Destici, ABD'nin açıktan ve aleni bir şekilde PKK'ya destek verdiğini kaydederek "Açık ve net PKK eşittir PYD ve YPG'dir. ABD de YPG'ye destek verdiği sürece PKK'ya destek vermiş olacaktır ve uluslararası hukuka göre de terör örgütlerine destek verme suçu işlemektedir." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın konuştuğu Türk! Tarihi başarıÖnceki Haber

Dünyanın konuştuğu Türk! Tarihi başarı

Hayvana eziyete 5 yıl hapis geliyorSonraki Haber

Hayvana eziyete 5 yıl hapis geliyor

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar