CHP’nin maskesini düşüren gerçekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’nin maskesini düşüren gerçekler
Tarihin en şaibeli seçiminin yaşandığı İstanbul’da YSK’nın iptal kararı vermesinin ardından CHP ve yandaşları Yalan furyasına başladı. Hırsızlıkları tescillenen sandık kaçkınlarının algı amacıyla ürettikleri Yalanlar ise bir bir çürütülüyor. İşte yavuz hırsızın ev sahibini bastırmaya kalkıştığı Yalanlar...

CHP’nin maskesini düşüren gerçekler

YSK’nın tarihi seçim iptali kararından sonra panikleyen CHP-İP-SP-HDP/PKK dörtlüsü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı belirleyecek sandıklarda gerçekleştirilen usulsüzlüklerin üzerini örtmeye devam ediyor.

Yalanlar, gerçekler...

İşte İBB seçimlerinin iptali sonrası üretilen Yalanlar ve cevapları:

Yalan: AK Parti neden sandık kurullarına seçim öncesinde itiraz etmedi?

Gerçek: Seçim öncesinde sandık kurulları siyasi partilerle paylaşılmıyor.  Hem CHP hem de stepnesi İP tarafından öne sürülen bu iddia seçmeni aldatma amacı taşıyor. İP Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Madem kurul başkanları ve üyeleriyle ilgili kanunsuzluk var, bu sandık kurulları belirlenirken neredeydiniz? İtiraz sürecinde ne yapıyordunuz?” sözleriyle gündeme taşıdığı söylem açıkça Yalan.

Yalan: Sandık kurulları Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde de aynıydı, onlar da şaibeli oldu.

Gerçek: Sandık kurulları her seçimde yenilenir. CHP’li İmamoğlu’nun telaffuz ettiği Yalan ile 16 milyon İstanbullu aldatılmak istendi. CHP, seçimlerin iptaline neden olan “memur olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin tespiti”ne ilişkin geçmişteki seçimlere de şaibe bulaştırmak istiyor. Ancak vali ve kaymakamlar tarafından belirlenen sandık kurulları, her seçimde yenileniyor. “Bu seçimdeki kurullar geçen seçimde de vardı” demek için önceki seçim kurulu listesinden bilgi sahibi olmak gerekiyor ve bu da şaibeye işaret ediyor.

Çalınan oylar Binali Yıldırım’ın

Yalan: AK Parti kazandığı ilçeleri değil de kaybettiği Büyükşehir’i iptal ettirdi.

Gerçek: Şaibelerin ağırlıkla Binali Yıldırım’ın aldığı oylar üzerinde olduğu saptandı. Ayrıca AK Parti ile MHP, hem Büyükşehir hem de Büyükçekmece ve Maltepe ilçeleri için itiraz etti. CHP ise sadece Sultangazi ilçesi için itirazda bulundu. Bunun haricinde CHP, oyların yeniden sayılmasına bile itiraz etti, Maltepe’de sandık başında olaylar çıkardı. Sonuç olarak YSK, ilçe itirazlarını reddetti. İstanbul’un hemen her ilçesinde AK Parti ve diğer partilerin ilçe ve belediye meclis oylarının yakın oranda olduğu görülürken yüzlerce sandıkta Binali Yıldırım için 0 veya 1 oy kaydedildi. Örneğin Beykoz’daki 1427 no’lu sandıkta ilçe seçimlerinde AK Parti’ye 172, CHP’ye 65 oy çıkarken, Büyükşehir seçimlerinde CHP’ye 180, AK Parti’ye 1 oy yazıldı.

CHP için de seçim iptal edildi

Yalan: Kamu görevlisi olmayanların sandık görevlisi olması YSK’nın hatası, bu  seçmene yüklenerek seçim iptal edilmez.

Gerçek: Seçim sonucunu etkileyecek herhangi bir usulsüzlük tespiti, seçim iptalini gerektirir. CHP de bu nedenle seçim iptalleri yapılmasını sağladı. CHP bürosu gibi çalışan Türkiye Barolar Birliği’nin açıklamasında öne sürülen Yalanla alenen parti tarafgirliği yapılarak hakikat gizlendi. YSK’ya yapılan itirazlarda ve bulgularda seçim sonucunu etkileyecek her ihmal veya usulsüzlük seçim iptalini gerektirir. CHP’nin 2 oy farkla kaybettiği Artvin’in Yusufeli ilçesinde 2 kısıtlı seçmenin oy kullandığına dair itirazı kabul edilmiş, seçimin iptaline karar verilmişti. Aynı şekilde yine CHP’nin, Mersin’in Gülnar ilçesinde Saadet Partisi’nin adayının kamu kurumundan zamanında istifa etmediği gerekçesiyle yaptığı itirazı kabul edilerek seçimin tekrarlanması kararlaştırılmıştı. MHP’nin adayının 920 oy farkla kazandığı Gülnar seçimi, SP’nin sadece 67 oy alan adayı gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Bu da ‘açıklama’ dezenformasyonu

Yalan: AK Parti ve MHP, seçim iptalini YSK’dan önce açıkladı.

Gerçek: YSK kararları ilk olarak partilerin YSK temsilcilerine yazılı olarak bildirilir. Sonra resmi açıklama yapılır. CHP yandaşlarının YSK üyeleri üzerinde AK Parti tarafından baskı uygulandığı, karar resmen açıklanmadan AK Parti ve MHP’nin “seçim iptal” kararını duyurduğunu öne sürdüğü iddiası da komik bir dezenformasyondan ibaret. MHP, YSK Temsilcisi Kürşat Türker Ercan’ın saat 19.19’da, AK Parti Temsilcisi Recep Özel’in 19.20’de “İstanbul seçimleri yenillenecek, hayırlı olsun” şeklindeki paylaşımlarından sonra YSK’nın resmi kararını açıklaması gayet doğal. Aynı durum Ekrem İmamoğlu’na mazbata verildiği 18 Nisan’da da yaşanmış, önce CHP’liler mazbatanın İmamoğlu’na verileceğinin kararlaştırıldığını duyurmuş ardından resmi açıklama yapılmıştı.

Uyanık CHP: Bütün seçimler iptal edilsin

CHP, İstanbul’da 31 Mart 2019’da yapılan tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleriyle 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle YSK’ya dilekçe verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK çıkışında “Aynı olaylar 24 Haziran’da da gerçekleşti. YSK’ye tam kanunsuzluk sebebiyle başvurduk. Tam kanunsuzlukta süre şartı aranmaz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müjdat Gezen’in pasaportuna el konulduÖnceki Haber

Müjdat Gezen’in pasaportuna el konuldu

Rumları korku sardı! Türkiye'yi AB gündemine taşıyorSonraki Haber

Rumları korku sardı! Türkiye'yi AB günde...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar