murat kurum
murat kurum

CHP'li İmamoğlu yönetimindeki İBB mescidleri kapattı .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li İmamoğlu yönetimindeki İBB mescidleri kapattı .
CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, cami figürlü İBB TV logosunun değişiminin ardından şimdi de mescidleri kapattı. 28 Şubat dönemini andıran uygulamalarda bulunan İBB, geçtiğimiz günlerde de sakal bırakan İETT şoförlerini hedef almıştı..

Peş peşe aldığı zam kararlarıyla büyük tepki toplayan Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 28 Şubat sürecini andıran adımlar gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde cami figürlü İBB TV logosunu değiştiren İBB, şimdi de metrobüsteki mescitlerle uğraşmaya başladı.

TALEP OLUNCA AÇIYORUZ!
Yeni Şafak'ın haberine göre AK Parti döneminde vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için Kadıköy'deki Uzunçayır metrobüs durağının yanında faaliyete geçirilen ve gün boyu ibadete açık olan mescidin kapıları CHP dönemiyle birlikte kapatıldı. Bölgede bulunan güvenlik görevlilerine kepenklerin neden kapalı olduğunu soran vatandaşlara, "Talep olması halinde açıldığı, onun dışındaki saatlerde mescidlerin kapalı olduğu" bilgisi veriliyor. Mescidin çevresindeki esnaf ise daha önce mescidin gün boyu açık olduğunu, ancak son 15-20 günlük süre içerisinde bazı vakit namazları dışında mescidin kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Vakit namazlarını kılmak isteyen vatandaşlar mescidlerin kapalı olması karşısında sosyal medya üzerinden de İBB yönetimine tepki gösterdi.

CAMİ LOGOSUNU KALDIRDI
İmamoğlu daha önce de cami figürlü İBB TV logosunu değiştirdi ve İETT şoförlerinin sakalıyla uğraşmaya başladı. 1969 yılından İstanbul Valiliği tarafından İBB'nin logosunun belirlenmesi için bir yarışma düzenlendi, yarışma sonucu belirlenen cami ve minare figürlerinin de yer aldığı İBB logosu günümüze kadar kullanıldı. İBB TV'de bu logoyu kullanarak yayın hayatına 2011 yılında başladı. Uzun yıllardır kullanılan, cami ve minare figürlerinin bulunduğu İBB TV logosu CHP'li İmamoğlu tarafından değiştirildi. Yeni logoda, cami ve minare figürünün yerini renkli duman figürünün aldığı dikkat çekti. LGBT renklerini andıran bir figür kullanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Değiştirilen logonun Amerika merkezli olan Tedx ve World Happiness Summit ile birebir benzerliği ise dikkatlerden kaçmadı.

SAKAL YASAĞI GETİRDİ
CHP'li Başkan İmamoğlu sakalı olan İETT şoförlerini de hedef aldı. Atatürkçü Düşünce Derneği, sakallı bir özel halk otobüsü şoförü hakkında İBB ve İETT Genel Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet karşısına İETT Genel Müdürlüğü'nden skandal bir açıklama geldi. İETT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Konu ile ilgili yapılan incelemede şoför personellerin kılık kıyafeti İETT araçları için Toplu İş Sözleşmesine göre, özel halk otobüs araçları için ise Özel Halk Otobüs Yönergesine göre belirlenmektedir. Bu kapsamda yaz sefer saati uygulamasında kravat takılmadığı bunun dışında kış sefer saati uygulamasında kravat takılması zorunludur. Bere takılmasında her hangi bir engel bulunmadığı, ancak personelin cilt hastalığı gibi doktordan sakal tıraşı bırakması yönünde aldığı rapor dışından tüm personelin sakal tıraşlı çalışması gerekmektedir" ifadesine yer verildi. Sosyal medyaya da yansıyan bu açıklamanın ardından sakallı şoförlerin baskı altına alındığı iddia edildi.

İŞÇİLERİ AYIRAMAZSIN!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevlerine son verilen işçilerin, eylemi devam ediyor. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve partililer de işçilere destek verdi. Saraçhane'de, "Birleşe birleşe kazanacağız""Namus, vatan, emek" gibi sloganlar atan işçilerle görüşen Dikmen, "İşçiyi kendi emeği ve görüşü ile sınırlayanlar ve ona göre ayıranlar samimiyetsizdir. Emekçilerimizi, şu partiden, bu partiden, şu veya bu sendikadan diye ayıramazsınız" dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Edremit Belediyesi'nden zorbalığa ödül! .Önceki Haber

CHP'li Edremit Belediyesi'nden zorbalığa...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç PFDK'ya sevk edildi .Sonraki Haber

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç PFDK'ya sevk...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar