murat kurum
murat kurum

CHP'li Başkan Tunç Soyer belediyenin mallarını sattı dünyayı gezdi! .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Başkan Tunç Soyer belediyenin mallarını sattı dünyayı gezdi! .
İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, iki dönemdir sürdürdüğü başkanlık görevi boyunca 178 kez yurt dışına çıktı. Sadece son 3 yılda 18 ülkeye 31 kez giden Soyer, belediyenin rayiç bedelleri 500 milyon lirayı bulan arazilerini 100 milyon lira civarı bir rakama sattı..

Tunç Soyer ile ilgili görsel sonucu

Seferihisar Belediyesi'nin CHP'li Başkan Tunç Soyer'in yurtdışı seyahatlerinde rekor kırdığı ortaya çıktı. Soyer'in, iki dönemdir sürdürdüğü başkanlık görevi süresince 178 kez yurt dışına gittiği bildirildi. Yeni Asır'ın yaptığı araştırmada Amerika'dan İtalya'ya, Almanya'dan Portekiz'e leyleği havada görmüşçesine gezen Soyer'in, sadece son 3 yılda İtalya'ya 5, Almanya'ya 4, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Portekiz, İspanya ve Belçika'ya 3'er kez olmak üzere toplam 18 ülkeye 31 kere gittiği görüldü. Soyer, önümüzdeki 2.5 ayda Avusturya, İspanya, İtalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne tekrar gidecek.

SATIYOR... SATIYOR... SATTI!
Soyer'in yurtdışı ziyaretleri ve satışa çıkarttığı belediye malları, Türkiye'nin ilk 'Cittaslow' yani sakin şehri olarak seçilen ilçeyi huzursuz etti.
6360 sayılı yasa ile Ürkmez ve Doğanbey belediyelerinin gayrimenkulleri Seferihisar Belediyesi'ne borçsuz devredilirken, bu bölgelerden gelen emlak ve imar harçları ile belediyenin borçlarının sıfırlanacağı düşünüldü. Ancak borçlar arttı. Her fırsatta belediyenin 2009 yılı öncesinden kalan Mal Müdürlüğü ve SGK borçlarını bahane eden Soyer, ikinci başkanlık döneminde de aynı gerekçelerle milyonluk arazileri satmak için meclisten özel yetki aldı. 2015 yılında aldığı yetki ile belediyeye ait dev turizm arazileri bir bir satıldı.

MİLYONLUK ARAZİLER
Bunların içinde, 2016 yılı Ağustos ayında 52 bin 183 metrekarelik Sığacık Mahallesi'ndeki 1081 adada olan ve işletmesi Neptün Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye 47 yıllığına kiralanan, irtifa hakkı da PRS Otelcilik Turizm Taşımacılık ve İnşaat Ticaret A.Ş.'de olan arazi de yer aldı. 13 milyon liraya satışa çıkaran arazi 13 milyon 650 bin liraya alıcı buldu. 2017 yılı Nisan ayında 62 bin 162 metrekarelik arazide yer alan Teos Village olarak bilinen Sığacık Mahallesi 776 ada 1 parselde olan ve yap işlet devret modeli ile üst mülkiyeti Güneş Turizm Sanayi İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi olan Soyer ailesine 41 yıllığına kiralanan taşınmaz da 14 milyon liraya satışa çıkarıldı. Kristal Turizm A.Ş. ve Serra Saklıköy Butik Turizm İşl. Ltd. Şti'nin kazandığı ihaleyle arazi 17.7 milyon liraya satıldı. KDV de dahil edildiğinde arazi taliplisine 19 milyon liraya mal oldu. Başkan Soyer bu şekilde son 6 yıl içerisinde rayiç bedelleri 500 milyon lirayı bulduğu belirtilen 26'yı aşkın belediye gayrimenkulünü iddiaya göre 100 milyon lira civarında bir fiyata sattı.

BORÇLAR BİTMEK BİLMEDİ
Başkan Soyer, son olarak Sığacık Mahallesi'nde yer alan toplam 15 bin metrekarelik alanda yer alan 1296 ada 1 parsel ile 1297 ada 1 parseldeki iki ayrı araziyi toplam 11 milyon liraya satmak için harekete geçti. Seferihisar Belediyesi'ne ait gayrimenkulleri satan Başkan Soyer satış rakamlarıyla rekor kırarken, belediyenin hala borç batağında olduğu ve çalışanların maaşlarını düzenli alamadığı öne sürüldü. Sakin şehir Seferihisar'da yaşananlar bununla da kalmadı. Soyer'in yurtdışına yaptığı ziyaretler de tartışma konusu oldu.

MASRAFLAR BELEDİYEDEN
Yeni Asır'ın araştırmasına göre Başkan Soyer, 9 yılı aşkındır sürdürdüğü görevi boyunca masrafları belediye bütçesinden karşılanmak kaydıyla 2009 ile 2018 yılları arasında 178 kez yurtdışına çıktı. Sadece son 3 yılda 18 ülkeyi 31 kez ziyaret eden Soyer'in binlerce lira tutan ve belediye bütçesinden karşılanan seyahatlerinde 5 kez İtalya, 4 kez Almanya, 3'er kez KKTC, Portekiz, İspanya ve Belçika gibi ülkelere gittiği ortaya çıktı. Planlı 4 yurtdışı seyahati daha bulunan Soyer'in, yine 19-24 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın Torino kentine, 23-27 Eylül tarihlerinde Avusturya'nın Viyana şehrine ve 25, 26 ve 27 Kasım tarihlerinde İspanya'nın Barselona şehrine gideceği öğrenildi. Başkan Soyer, ise "Belediyenin mallarını satıp yurtdışında geziyor" eleştirilerine "Kim o sayıyı nereden buldu bilmiyorum. Eleştirilere de katılmıyorum, doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Dursun'u kim yargılayacak? .Önceki Haber

Bu Dursun'u kim yargılayacak? .

Sahte bal üreten Balcı Ekrem’e kaçakçılık gözaltısı! Kapıcı dairesine TV kanalı bile kurmuş .Sonraki Haber

Sahte bal üreten Balcı Ekrem’e kaçakçılı...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar