CHP, İstanbul’a kâbusu yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP, İstanbul’a kâbusu yaşattı
İstanbul deyince Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en çok onun ismi akla gelir... CHP belediyeciliğinin İstanbul’a nasıl bir hüsran yaşattığının en büyük tanıklarından olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Yolsuzluklarla iflas etmiş bir belediye devraldık. İstanbul susuzdu, pislik içindeydi, sahipsizdi” diyor.

CHP, İstanbul’a kâbusu yaşattı

İstanbul’u susuzluktan kurtaran efsane, Akit’e konuştu...

Mis gibi kokan Haliç’in kıyısında röportaj...

-1994 yılında İSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen ve İstanbul’un CHP eliyle yaşadığı tahribata yakından şahit olan AK Partili Veysel Eroğlu, arkadaşımız Harun Sekmen’e o dönem karşılaştıkları acı tabloyu ve şehrin muhteşem dönüşümünü Haliç Kongre Merkezinin bahçesinde anlattı. CHP yönetiminde iken leş gibi kokan İstanbul’un “Altın Boynuzu” HaliçRecep Tayyip Erdoğan yönetiminden sonra tertemiz hale getirilip tarihteki altın günlerine geri döndürüldü.

Dünya kenti İstanbul’un ‘Gönül Belediyeciliği’ ile tanıştığı 1994 yılında İSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen ve CHP’nin İstanbul’a yaptığı kötülüklerin en önemli şahitlerinden biri olan eski Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili veCumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu... CHP’nin belediyecilik anlayışını hüsrandan ibaret olduğunu belirten Eroğlu, İSKİ’de göreve geldiğinde yolsuzlukların had safhada olduğunu ve vatandaşların hiçbir şekilde belediyecilik hizmeti alamadığını kaydetti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde İstanbul’un ve Türkiye’nin çehresinin değiştiğini vurgulayan Eroğlu, İstanbulluların, 23 Haziran’da 1994’ten beri devam eden muhteşem dönüşüme oy vereceklerini belirtti.

-Efendim, 1994 yılında İSKİ’de göreve başladınız. Karşılaştığınız tabloyu sizden dinleyebilir miyiz?

Sayın Erdoğan o dönem büyük bir başarı göstererek İstanbul’u CHP’den aldı. Şahsımı da İSKİ Genel Müdür olarak görevlendirdi. Göreve başladığımda, akıl almaz bir yolsuzluk tablosuyla karşılaştım. Halkın belediyecilik hizmeti alamadığı bir dönemden bahsediyoruz. 3 metre dere ıslah etmişlerse, 40 metre olarak belirtmişler. Bu söylediğim basit bir örnek. O dönem sadece İSKİ’nin 1.5 milyar dolar borcu vardı. Her gün haciz memurları geliyordu. Rüşvet, komisyon almış başını gitmişti.

İstanbul’u peşkeş çekmişlerdi

-Peki koca bir megakentte bu dönüşüm nasıl gerçekleşti?

Her şeyi düzenlemeye başlayınca, borçları ödeyince ve İSKİ’nin itibarını artırınca, ‘Haliç’in altındaki Bizans Hazinelerini buldular’ demeye başladılar. Şeffaf ihale dönemine geçtik. Bakın sadece klorda tam 6-7 yıl sonra aldıkları fiyata ulaşabildik. Öyle ki firmaları çağırıp, ‘Bura senin, burası da senin’ diyerek peşkeş çekiliyordu. Çöpler toplanmıyordu. Sular akmıyordu, Haliç kokudan geçilmiyordu. Öyle ki burada görev yapan yabancı konsoloslara ‘çevre tazminatı’ ödeniyordu. Hekimbaşı’ndaki çöplük faciası halen hafızalarda. 37 vatandaşımız öldü. Kanalizasyonlarda insanlar boğuluyordu.

Kenti cennete çevirdik

-Şehir altın dönemi sizin de içinde bulunduğunuz ekiple başlamış.

Bakın şimdi aksayan bir belediyecilik hizmeti var mı? Gürül gürül sularımız akıyor. Haliç tertemiz. Ulaşım büyük oranda çözüldü. Köprüler, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı hizmete girdi. Metro ağlarıyla ördük. En modern çöp tesisleri bizim dönemlerimizde yapıldı. Şehrin havası temizlendi. İsrafın olduğu yerde bunlar yapılabilir mi? Milyonlarca ağaç diktik. İstanbul’u yeşillendirdik…

Yolsuzluk CHP’nin işi

-Bir israf ve yolsuzluk algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kirli siyasi anlayışı nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP, bizi kendisiyle karıştırıyor. Ben onların cemaziyelevvelini bilirim. İSKİ skandalı korkunç bir skandaldır. Kocaeli Yuvacık Barajı skandalı büyük bir skandaldır. Dünyanın en büyük soygunu 4.5 milyar dolarla Kocaeli Yuvacık barajında yapıldı. Yolsuzluk deyince CHP anlaşılır. Beşiktaş’a, Şişli’ye, Ataşehir’e baksınlar. CHP’nin adayının ve babasının mal varlıklarına bir incelesinler.

-Büyük bir şehir için korkunç bir yıkım olmuş diyebilir miyiz?

Bakın, 1989-1994 yılları arasında CHP’nin bu şehre kazandırdığı tek bir şey gösterin. Bulamazsınız. Oysa biz bugün çöpten elektrik üretiyoruz. Katı atık tesisleri yaptık. Bütün belediyecilik hizmetleri en üst seviyede veriliyor. Eserlerimiz ortada.

İstanbullu muhteşem dönüşüme oy verecek

-31 Martta Türk siyasi tarihinin en büyük oy hırsızlığıyla karşılaştık. Bu konu hakkındaki yorumlarınız merak ediyoruz...

Tek kelimeyle çalmışlar. Sayın Binali Bey’in oyları başkalarına yazılmış. Sandık tutanakları yok. Kanun çok açık olmasına rağmen sandık başkanları kamu görevlilerinden seçilmemiş. Tutanakların imzaları yok. Bu işte asıl mağdur AK Parti’dir. Zira çalınan oylar Binali Bey’indir.

-23 Haziran’da İstanbullular yeniden seçime gidiyor. CHP’nin yıkımını yakından görmüş biri olarak neler söylemek istersiniz?

Ben inanıyorum ki, İstanbul halkı, 1994’ten beri devam eden muhteşem dönüşüme oy verecek. AK Parti sayesinde dünyanın incisi haline gelen İstanbul’un muhteşem dönüşümü devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan son noktayı koydu! “Geri adım atılmayacak”Önceki Haber

Başkan Erdoğan son noktayı koydu! “Geri...

CHP’nin camileri depo yaptığının belgesiSonraki Haber

CHP’nin camileri depo yaptığının belgesi

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar