CHP-HDP ittifak flörtü .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP-HDP ittifak flörtü .
2019 Genel Seçimi yaklaştıkça CHP-HDP ittifak çalışmaları da hız kazanıyor. Terör örgütü PKK'yı da arkasına alan bu kirli ittifak için; iki cepheden de yeni açıklamalar geldi..

demirtas kilicdaroglu ile ilgili görsel sonucu

 

Uzun zamandır gündemde olan - ittifakı için dün iki taraftan da art arda açıklamalar geldi. CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği "Adalet Kurultayı" kapsamında yapılan "İnsan Hakları Çalıştayı" raporu tamamlandı. CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın hazırladığı raporda, katılımcıların 12 önerisine yer verildi. Raporda, "Kürt meselesinin çözümü için cesur adımlar atılmalı. Barış yüksek sesle, ısrarla talep edilmeli. Kürt fobisinden kurtulmalı, HDP ile güçlü bir ittifak kurmalı. Sivil itaatsizlik eylemlerinin sayısı ve çeşidini artırmalı" denildi.

Raporun ardından "CHP-HDP ittifakı" yönündeki haberlere ise CHP Genel Başkanı 'ndan "Niye ittifak yapalım, biz CHP'yiz. Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyor muyuz? Evet, istiyoruz. Bütün vatandaşlardan oy istiyoruz" yanıtı gelmişti.

 

'BİR ARAYA GELMEMİZ LAZIM'
Rûdaw'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Erdal Aksünger, şunları söyledi: "AK Parti'ye karşı her platform ve taraf bence bir araya gelmeli. Hiçbir şekilde aksini düşünmüyorum. Demokrasi ve barışın canlanması için gerek HDP, gerekse diğer taraflar, kim olursa olsun aynı platformda bir araya gelmemiz lazım." dedi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise, konuya dair şunları kaydetti: "Olması gereken ilk iş, Türkiye'deki bütün demokrasi güçlerinin ortak ilkelerde, ortak paydalarda, öncelikle seçime dair fırsat eşitliğinin ve seçim güvenliğinin, fikir hürriyetinin, OHAL dışında, olağan bir rejimin içerisine Türkiye'yi bir kez daha geri göndermenin çabasında ortaklaşmaları gerekiyor. Bu ortaklaşma olmadığı müddetçe bu ülke bu siyasi iktidar tarafından maalesef daha çok acıya muzdarip bırakılacaktır. HDP bu konuda çok açık ve nettir. Eşitlik, özgürlük, adalet, çatışmasızlık vazgeçilmezimizdir. Bütün bu ilkeler ışığında kim elini uzatırsa HDP adalet, eşitlik, barış çabasının yanında olacaktır."

 

DEMİRTAŞ: GEÇ KALMAYALIM
HDP'nin tutuklu Eş Başkanı  dün Cumhuriyet gazetesine yazdığı yazıda da ittifak sinyalleri verdi. "Türkiye'de yeni bir rejimin inşa edilmeye çalışıldığını gören ve bundan tedirgin olan, kaygı duyanların somut adımlar atması için çok geç kalmaması gerekiyor" uyarısında bulunan Demirtaş, "Toplumsal muhalefeti aktif bir siyaset öznesi haline getirmek için koşullar çok uygun. Toplumun her kesimi temel demokrasi ilkelerinde yan yana gelmeye hazırken ve bunu meydanlarda bizzat yaparken, siyasi temsil noktasındaki aktörlerin bu konuda gereksiz kaygılarını anlamakta zorlanıyorum doğrusu" ifadelerini kullandı.

 

PKK: ACİLEN ORTAK PLATFORM KURMALI
Terör örgütü 'nın lider kadrolarından, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, AK Parti'ye karşı CHP ve HDP'nin acilen bir cephe kurması gerektiğini söyledi.

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF'ye konuşan terörist Karasu, "Türkiye tarihinde bu kadar geniş cephe ilk defa ortaya çıkmış. Ama bu cephe bir resmi cephe değil, bir biçime kavuşmamış, bir örgüte ve platforma kavuşmamış, bir ortak harekete ve ortak kurumlaşmaya kavuşmamış. Bu durum karşısında bir sorumsuzluktur ve tehlikeyi ifade etmektedir" ifadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyet'ten skandal Arakan haberiÖnceki Haber

Cumhuriyet'ten skandal Arakan haberi

CHP'nin 'piknikçileri' terörist çıktı .Sonraki Haber

CHP'nin 'piknikçileri' terörist çıktı .

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar