murat kurum
murat kurum

Bu millet sahtekârlığa prim vermez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu millet sahtekârlığa prim vermez
‘Sahte senetle 600 bin dolar tahsil etmeye çalıştığı’gerekçesiyle 500 bin TL para cezası verilen CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’a tepki çığ gibi büyüyor. Hem siyasetçiler, hem vatandaş, “Sahteciliğe bulaşana halk prim vermez” diyor. CHP’den ise çıt çıkmıyor

CHP, İYI Parti ve HDP ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın SABAH'ın haberiyle gündeme gelen sahte senet skandalı, Türkiye'nin gündemine oturdu. Necmettin Kesgin adlı işadamı adına düzenlenen 600 bin dolarlık sahte senedi tahsil etmek isterken suçüstü yakalanan ve mahkeme tarafından hakkında yaklaşık 500 bin liralık tazminat ve para cezası verilen Yavaş'a tepki çığ gibi büyüyor. Skandala hem siyaseçiler hem vatandaşlardan tepki yağdı.

TWİTTER'DA İLK 10'A GİRDİ

Haber, #MansurdanBüyükVurgun hastagiyle sosyal medya hesaplarından defalarca paylaşıldı ve Twitter'da trend topic listesinde ilk 10'a girdi. On binlerce mesaj paylaşan vatandaşlar, 'sahtecilik' yapan birinin başkenti yönetmeye aday olmasına tepki gösterdi. Twitter'da en çok paylaşım yapılan haberler arasında ilk 10'a girdi.

CİĞERİMİZİ SÖKTÜN MANSUR

Skandalla ilgili halkın tepkileri şöyle:
*** 600 bin dolarlık sahte senet kullanmış. Bu suçlardan dolayı Yavaş'a 500 bin TL para cezası verilmiş Yargıtay cezayı onamış. Bu kadarı yeterlidir herhalde. Başkenti 'CHPHDP- İP' yönetirse varın gerisini siz düşünün.
*** Hayırlı işler Mansur Yavaş ciğerimizi söktün :) Bunlara belediye teslim etmek, hırsıza anahtar verip ben evde yokum demektir.

ŞİMDİDEN BÖYLE YAPARSA 

*** Şimdiden böyle yapıyorsa bir de Ankara'yı alırsa gerisini siz düşünün. 
*** Sahte senet işi yap siyasetçiyim diye ortalıkta gez, Yavaş, Mansur Yavaş. 
*** CEHAPE'liysen vurgun şart. 
*** CHP'nin üyelik için en önemli şartları: çalacaksın, çırpacaksın, engelleyeceksin, iftiraatacaksın. 
*** Sahte senetle icra tahsili yapmış, yetmemiş 600 bin dolarlık sahte senet kullanmış. Bu fiillerden dolayı Yavaş'a 500 bin TL para cezası verilmiş, Yargıtay cezayı onamış.
*** Bunlara belediye teslim edilir mi?
*** Çakma Battal İlgezdi...






 

İŞTE TEHDİT MESAJLARI

SABAH'ın haberiyle Türkiye'nin gündemine oturan sahte senet skandalında gün geçtikçe yeni belgeler gün yüzüne çıkıyor. SAMAŞ adlı şirketin Kayseri Şeker'den alacağını tahsil etmek için devreye girerek 600 bin dolarlık sahte senedi tahsil etmek isterken suçüstü yakalanan Yavaş'ın, parayı tahsil etmeye kalkıştığı işadamı Necmettin Kesgin'i hakaretlerle tehdit ettiği ortaya çıktı. Yavaş'ın Kesgin'e 0530970.... numaralı cep telefonundan, küfürlü hakaretli SMS'ler attığı tespit edildi. O mesajlarda Yavaş, Kesgin'e "Seni kodese attırmazsam bu mesleği bırakırım" diyor.



İŞTE o mesajlardan bazıları:

8 Ağustos 2014 03.11: Sabahtan getir paramı  17.10: Daha ne bekliyorsun.
Ödemeyi geciktirdiğin her günün maliyeti var unutma. Ben kimsede paramı bırakmam.
20 Şubat 2015 11.43: Seninle uğraşacağım.
14.54: Hem de hapis yatacaksın.
17.25: Bu hafta tutuklanmazsan ben bu mesleği bırakırım.
21 Temmuz 2015 04.32: Yedirmem sana... Söke söke alacağım...
11 Eylül 2015 22.59: Anandan emdiğin süt burnundan gelecek. Sen daha benitanımamışsın. Seni içeri attırıp sürüm sürüm süründürmezsem, bana da Mansurdemesinler.




MAHKEMEYE NE HESAP VERİRSE VERSİN
SKANDALA bir tepki de Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'den geldi. Yenimahalle'de vatandaşlarla buluşan Özhaseki, bir vatandaşın SABAH'ın Yavaş hakkında iddiaların olduğu manşeti göstermesi üzerine konuşmasını keserek şunları söyledi: "Onu bir göstersene arkadaşlara. Vallahi yeni bir şey çıktı gazetelerde, hayretler içerisinde okuduk. Diyor ki orada 'Sahte bir senetle, adamın birisini tehdit ederek para alıyor' Mahkemeye vermiş adam, sahte senet olduğunu. Bizim başkan adayı meğerse oradan gün ve ceza yemiş, bizim de haberimiz yeni oluyor. Allah'a kurban olayım sahte senet nedir? Öyle şey olur mu? Neyse artık biz orayı geçtik, mahkemelere ne hesap verirse versin" 



ANKARA BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR
SABAH'ın haberini paylaşanlardan biri de MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya oldu. Karakaya, "Ankara bir açıklama bekliyor" dedi. İşte söyledikleri: Bu çok ciddi, büyük bir iddia... Burada sahte senetten bahsediliyor, sahtekârlıktan bahsediliyor, cezalardan bahsediliyor. Bununla ilgili kendisinin mutlaka Ankaralı' ya açıklama yapması gerekiyor. Aksi takdirde bu konuyla ilgili söylenecek her şey doğru ve geçerli kabul edilecektir. Takdiri Ankaralılara bırakmalı. 

 

HALKIN KARŞISINA ÇIKMASI, İRONİK BİR DURUM
TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise, "Belediye başkanlığına aday olan birisinin her şeyden önce milletin emanetini yüklenecek emin birisi olması gerekmektedir. Adı böyle bir skandala karışan Yavaş'ın emin biri olmadığı da gün yüzüne çıkmıştır. Mensup olduğu parti ve ittifak ettikleri partilerin dahi sahiplenmediği bu kişiyi Ankara'nın da sahipleneceğini sanmıyorum. CHP-HDP ve İP yetkililerinin konuyla ilgili bir açıklama yapmamaları da bu durumu gösteriyor" dedi. Gazeteci Emin Pazarcı da, "Burada Mansur Yavaş'ın iş takipciliği yaptığı belli. Normal bir avukatlık faaliyeti değil. Ortada 600 bin dolarlık bir senet var. Bu senetle ilgili yargı süreci devam ediyor. İlk bakışta görünen yargıda etik olmayan iş takipciliği yaptığı ortada. Etik olmayan bir davranış içine giren bir kişinin belki suç boyutu da vardır. Başkente belediye başkanlığına soyunması, "Ankara'yı dürüst şekilde yöneteceğim" demesi inandırıcı değil. Halkın karşısına bu şekilde çıkması ironik bir durum" diye konuştu. ANKARA

YARGIDA TEHLİKELİ YAPILANMA VAR
MANSUR Yavaş'ın mağdur ettiği işadamı Necmettin Kesgin'in, yargı çevresinde iş bitiren, merkezinde 'rant' olan Ankaralılar Grubu'ndan şikayetçi olduğu öğrenildi. Yargıdaki çevrelerini kullanarak dosyalara haksız müdahaleler yapan grubun buluşma yerinin, Mansur Yavaş'ın Çukurambar'daki avukatlık ofisi olduğu belirtiliyor. Grubun ayrıca, belli periyodlaryla Eskişehir Yolu'ndaki bir lokantada özel locada buluşarak yemek yediği vurgulandı. Çok sayıda yargı mensubunun bulunduğu grubun bir dönem FETÖ'cülerle çalıştığı, çok sayıda işadamını mağdur ettiği, insanların tehditlerden çekindiği için konuşmaktan kaçındığı ifade edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medipol Başakşehir, Napoleoni ile kazandıÖnceki Haber

Medipol Başakşehir, Napoleoni ile kazand...

Kılıçdaroğlu'nun sözleri güldürdü: CHP'ye oy vermek uygarlığa oy vermektirSonraki Haber

Kılıçdaroğlu'nun sözleri güldürdü: CHP'y...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar