murat kurum
murat kurum

Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım Başbakan, sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakereleri için “KKTC ve Türkiye elinden geleni yaptı” dedi. CHP'nin sözde adalet yürüyüşüne ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Yıldırım, "Artık kabak tadı verdi. Bu işi bitirmeleri lazım. İşi başka yerlere taşırlarsa bu iyi niyetten çıkar" ifadelerini kullandı.

 

nde anlaşmaya varılamamasına ilişkin, "Sağlık olsun. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk heyeti, elinden geleni yaptı. Güney Kıbrıs Rum tarafı, AB üyesi olmanın verdiği rahatlık ile maalesef çözüm konusunda beklenen yapıcı tutumu göstermedi, göstermiyor. Güvenlik ve garanti konusu hayati öneme sahip bir gevşeme söz konusu değil. Ne zaman ister BM ister başka organizasyonlar adada kalıcı, eşit paylaşımı esas alan bir çözümü arzu ederlerse biz daima yapıcı olmaya devam edeceğiz. Olmaması halinde de dünyanın sonu değil. Hayat devam ediyor. Gereken ne ise bugüne kadar Kuzey Kıbrıs'a yaptıklarımız bundan sonra da aynı şeklinle devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık olsun. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk heyeti, elinden geleni yaptı. Yapıcı olamaya başından beri gayret etti. Gerçekten çözümü samimiyetle isteyen taraf olduğunu hem BM, Avrupa Birliği'ne diğer garantör ülkelere çok açık bir şekilde gösterdi. Ancak 2004'te yapılan referandum sonrası Güney Kıbrıs tarafının tek taraflı olarak AB'ye tam üye yapılması aslında bugünlerin alt yapısını hazırlamış oldu.

GÜVENLİK VE GARANTİ KONUSU HAYATİ ÖNEME SAHİP BİR GEVŞEME SÖZ KONUSU DEĞİL

Güney Kıbrıs Rum tarafı, AB üyesi olmanın verdiği rahatlık ile maalesef çözüm konusunda beklenen yapıcı tutumu göstermedi, göstermiyor. Bizim açımızdan olmazsa olmazımız hangi çözüm elde edilirse edilsin hangi konuda anlaşmaya varılırsa varılsın geçmiş yıllardaki acıların tekrarlanması için güvenlik ve garanti konusu hayati öneme sahip bir gevşeme söz konusu değil.

EŞİT PAYLAŞIMI ESAS ALAN ÇÖZÜMÜ ARZU EDERLERSE BİZ DAİMA YAPICI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin orada yaşayan kardeşlerimiz hukukunu korumak için uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Ne zaman ister BM ister başka organizasyonlar adada kalıcı, eşit paylaşımı esas alan bir çözümü arzu ederlerse biz daima yapıcı olmaya devam edeceğiz.

OLMAMASI HALİNDE DE DÜNYANIN SONU DEĞİL. HAYAT DEVAM EDİYOR

Olmaması halinde de dünyanın sonu değil. hayat devam ediyor. Gereken ne ise bugüne kadar Kuzey Kıbrıs'a yaptıklarımız bundan sonra da aynı şeklinle devam edeceğiz.

DOĞAL KAYNAKLARIN TEK TARAFLI OLDU BİTTİ İLE ORTAYA ÇIKARILMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ

Kıbrıs adanın etrafındaki doğal kaynakların tek taraflı oldu bitti ile ortaya çıkarılması yönündeki girişimler de asla kabul edilemez."

CHP'NİN İSTANBUL YÜRÜYÜŞÜ: ARTIK KABAK TADI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım,  genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun ne ilişkin açıklamasında ise şunları kaydetti:

Hiçbir ihbar göz ardı edilmeden gereken her şey yapılıyor. Güvenlik güçlerimiz bu yürüyüşte bir provokasyonla karşılaşılmaması için büyük çaba sarf ediyor. Özellikle itinalı davrandıklarını söylemek isterim. Ancak bu iş maksadına erişti. Daha fazla sürdürmenin anlamı yok. Ana muhalefet partisinin genel başkanı açıklamasını yaptı. Yarın bu eylemi tamamlayacaklarını ifade etti. Umud ederim herhangi bir kötü niyetli girişime fırsat vermeden bu eylemi tamamlamış olurlar. Tabi bundan sonra bu işte ısrar etmek hem yollarda, meydanlarda vatandaşa eziyet olur, aynı zamanda da ana muhalefet partisine ve genel başkanına bir eziyete dönüşebilir. Bizim tavsiyemiz hep beraber adaletin daha iyi işlemesi için gayret edelim. Ancak bunun yeri yollar değildir, yürüyüş değildir. Bunun yeri meclistir. Bir araya geleceğiz, konuşacağız. işleri daha iyi hale nasıl getiririz Bunun çaresine bakacağız. Artık kabak tadı verdi . Bu işi bitirmeleri lazım. İşi başka yerlere taşırlarsa bu iyi niyetten çıkar.

15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜ

Basın mensuplarının 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne ilişkin soruları üzerine Başbakan Binali Yıldırım, şu ifadeleri kulllandı:

Bir hafta sonra 15 Temmuz'un yıldönümü. 15 Temmuz demokrasinin zaferi anlamına geliyor. Alçak darbecilerin kaybetmesi anlamına geliyor. Bir kez daha şunu ifade etmek isterim ki; Rabbim ülkemize bu ve buna benzer bir felaketi bir daha göstermesin. Eğer böyle bir çılgınlığı tekrarlamak isteyen olursa bilsinler ki o gece olanların misli misli fazlası olacaktır. Bundan emin olsunlar ve akıllarını başlarına alsınlar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP açıkladı: CHP'ye katılacağızÖnceki Haber

HDP açıkladı: CHP'ye katılacağız

Kaynarca Adliyesi önünde gerginlikSonraki Haber

Kaynarca Adliyesi önünde gerginlik

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar