murat kurum
murat kurum

Başbakan Binali Yıldırım'dan ABD'ye sert vize tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Türkiye kabile devleti değil. Bize yapılan misliyle karşılığını veririz. Nitekim saatler sonra aynı ifadelerle karşılığını verdik. Devletler aralarındaki sorunları konuşarak çözmek durumundadır. Devamlı dostluk ya da düşmanlık olmaz. ABD gibi bir ülkeye yakışmayacak bir davranıştır. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Neymiş efendim; FETÖ soruşturması kapsamında, Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. E ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılanın, Amerika'nın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek. Yani beyefendilerden izin mi alacağız?

 

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Başbakan , "'nin müttefiklik ilişkisi ile bağdaşmayan  kararına ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizdeki ABD misyonları dahil bütün elçiliklere sağlanmakta olan geniş güvenlik tedbirleri devam ediyor. Daha kısa bir süre önce İçişleri Bakanlığımıza gelen bir yazıda ABD elçiliklerinin güvenliklerinin arttırılması yönünde bir talep oldu. Bu talebi memnuniyetle karşılayarak güvenlik tedbirlerini artıracağımızı büyükelçiliğe bildirdik. Elçiliğin verdiği cevap: Bizim güvenlik endişemiz yok, teşekkür ederiz. Yaman bir çelişki. Türkiye kabile devleti değil. Bize yapılan misliyle karşılığını veririz. Nitekim saatler sonra aynı ifadelerle karşılığını verdik. Devletler aralarındaki sorunları konuşarak çözmek durumundadır. Devamlı dostluk ya da düşmanlık olmaz. ABD gibi bir ülkeye yakışmayacak bir davranıştır. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. " dedi.

Neymiş efendim;  soruşturması kapsamında, Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. E ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılanın, Amerika'nın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek. Yani beyefendilerden izin mi alacağız? Onların icazetini mi alacağız? Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını, görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? 'un başı FETÖ'yü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe, dostluğa sığar mı?

 

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısındaki konuşmasında şunları kaydetti:

"BEYEFENDİLERDEN İZİN Mİ ALACAĞIZ, ONLARIN İCAZETİNİ Mİ ALACAĞI"

Bu hiç ama hiç inandırıcı bir gerekçe değildir. Kafalarının arkasındaki nedenin, gerçek nedenin ne olduğunu da söylemekte, ifşa etmekte gecikmediler. Neymiş efendim; FETÖ soruşturması kapsamında, Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. E ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılanın, Amerika'nın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek. Yani beyefendilerden izin mi alacağız? Onların icazetini mi alacağız? Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını, görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? 15 Temmuz'un başı FETÖ'yü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe, dostluğa sığar mı? Eğer (ABD) müttefikliğimiz devam edecekse, Suriye'de PKK'nın kuzenleri, yeğenleri PYD, YPG'ye de kol kanat germekten bir an evvel vazgeçmeli. Düşmanlarımızla iş tutmak, müttefikliğimize yakışmaz. Müttefiklik zor zamanda da güzel günlerde de birlikte olmak demektir.

 

KUZEY IRAK'TAKİ GELİŞMELER

Bölge zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun, sınırlarımızda yaşanan hiçbir gelişmeyi görmezden gelemeyiz. Yangını uzaktan seyretmek gibi bir lüksümüz yok. Bölgede ne olup ne bittiğini kavrayacak olan ülke Türkiye'dir. Bölgemizde yaşanan gelişmelere Rusya ile İran ile  sürecinde inisiyatif aldık. Ülkemize yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak için Fırat Kalkanı'nı başlatmıştık. Bu harekatla güney sınırlarımızda emniyetli alan tesis ettik.

İDLİB OPERASYONU!

 esasen Halep'te geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar sonrası sivil halkın bölgeye gelmesi neticesinde ağır şartlar içinde oradaki insanlar yaşıyor ve bu insanlar arasına sızan terör unsurları var.İdlib güvenlik çemberine alınacak ve terör faaliyetleri önlenecek. Diğer yandan da olası iç karışıklıkta ülkemize yeni bir göç dalgasının önüne geçilmiş olacak. Bu amaca yönelik olarak  unsurları önden intikallerini yaptılar. Şimdide 8 Ekim itibariyle askerlerimiz orada keşif faaliyetlerine başlamış durumdalar. Bu Fırat Kalkanı'ndan sonra sınırlarımız ötesinde ikinci faaliyettir.

"TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Bölgedeki tüm zorluklara rağmen Türkiye istikrarını muhafaza ediyor. Büyümeye devam ediyor. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın 13.'sü Avrupa'nın 5. ülkesi haline geldi. Hedefimiz 2020 yılında üst gelirli ülkeler arasında yer almak. Gücü ve sağlamlığı defalarca test edilmiş büyüme çizgisinde ilerliyoruz.

MECLİSİN GÜNDEMİ YOĞUN

Bu hafta mecliste yoğun bir gündem var. Torba yasada toplumuzu ilgilendiren çok önemli konular var. Ayrıca genel kurulda görüşülmeye başlayan iş mahkemeleri kanunu tasarısı tamamlanacak değil mi? Geçen hafta başladı, 10 maddesi tamamlandı. Bu hafta inşallah bu tasarıyı tamamlayacağız. Ciddi mağduriyetler oluyordu, bu arabuluculuk müessesesi ile mahkemelerin yükü azalmış olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'daÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da

Türkiye’nin vize resti Büyük Şeytanı şok ettiSonraki Haber

Türkiye’nin vize resti Büyük Şeytanı şok...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar