murat kurum
murat kurum

Bahçeli: Ülkücü hareket pazarlık yapmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli: Ülkücü hareket pazarlık yapmaz
MHP Lideri, AK Parti ile yapacakları ittifaka karşılık yürütmenin için yer alma gibi bir taleplerinin olmayacağını vurgulayarak “Bu, ahlaki değil. Ülkücü hareketin pazarı olmaz, pazarlaması olmaz” dedi. “İttifak Kürt oylarını kaçırır” iddialarına da sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, “Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlardır. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı” diye konuştu.

Bahçeli: Ülkücü hareket pazarlık yapmaz

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin AK Parti ile yapacağı “cumhur ittifakı”na karşı hükûmette yer alma iddialarına tepki göstererek “Böyle bir şey mümkün değil. Bizim ülkücü hareketin pazarı olmaz, pazarlaması olmaz” dedi.
MHP Lideri Bahçeli, Osmaniye dönüşü bir grup gazeteciye gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar özetle şöyle:

ÜÇ DÖNEM VURGUSU:  Cumhuriyet tarihi siyasi hayatımız açısından üç önemli dönemdir. İlki cumhuriyetin kuruluş dönemi, ikincisi çok partili siyasi hayat, üçüncüsü ise Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bundan sonra yapılacak olan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni çok iyi tanımlayıp, kavrayıp onun her türlü hukuki zeminini hazırlayıp uygulamaya geçmektir. 3 Kasım 2019 önemli bir tarihtir. Onu dikkate alarak çalışmaların yürütülmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bütün kurum ve kurallarıyla işler hâle getirebilecek çalışmaların neler olması gerektiğini tartışılmalı, komisyonlarda ve Genel Kurulda görüşülmeli ve hayata geçirilmelidir.

BEŞTEPE’DEKİ ZİRVE:  Sınırlı bir görüşme oldu. Basında yer aldığı şekliyle konuşmalarda “Uzlaşma nasıl olacak? İttifak nasıl olacak? C mi B mi D mi?” gibi konulara girilmedi. Sadece karşılıklı, iyi niyetle ortaya konmuş olan yaklaşımın hayata geçirilebilmesi için şimdi buna katkı sağlayan ve paylaşan partilerin üçer kişilik birer komisyonla çalışmaların başlatılması tavsiye edildi.

AFRİN OPERASYONU: Afrin tamamen Türkiye’ye tehdit olabilecek her türlü unsurdan arındırılmalıdır. Türkiye Suriye yakın bir yerde bir kuşakta kendisini tehdit edebilecek bir devletçik oluşumuna fırsat vermemelidir. Eğer bugünkü siyasi iktidar bu aşamaya gelmişse buna da tasarrufundan dolayı saygı duyarız. ABD 4 bin tırı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler.

KÜRT OYLARI TARTIŞMASI:   Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlardır. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden “Eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’lılar benim taraftarlarım oy vermeyecek” diye bir şey duydunuz mu? Verir vermez ayrı bir konu. Ama Türkiye’yi böyle yanlış istikamete yönlendirmek doğru bir şey değil.

HÜKÛMETTE YER ALMA İDDİALARI:  “Ben sizinle bu işleri yaptım, devam ettireceğim. O zaman hükümetin içinde bana da pay ver” demek ahlaki olmaz. Böyle bir şey mümkün değil. MHP veya herhangi bir parti 2019’da TBMM’de temsil edilmiş olsa kurulacak olan bir yürütmenin içinde yer alma isteği ahlaki olmaz. Edepsizlik olur. Biz diyoruz ki, “Böyle bir şeyin içine girmeyiz.” Bizim ülkücü hareketin pazarı olmaz, pazarlaması olmaz. Girenler de olursa gidiyor zaten bizimle alakası kalmıyor.

"TÜRKİYE BAŞINA BELA OLANLARI CESARETLENDİRMEMELİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM)  FETÖ sanıkları Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tahliyelerine yönelik kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Yargıyı kurumlar olarak birbirleriyle çatıştırarak ve üzerinde tartışmaları yoğunlaştırarak hatalara düşmemek gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Bir taraftan da hukuku farklı bir noktada yargılayıp bazı gelişmeleri dikkate alıp bugün için Türkiye’nin başına bela olmuş unsurları cesaretlendirecek konumda hukuku kullanmak da doğru değil” dedi.  

MURAT BOZ’LA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
 Bahçeli, Osmaniye’de konser veren şarkıcı Murat Boz’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konsere kalamadığı için üzüntülerini ileten Bahçeli, bir Osmaniyeli olarak programa katkısından dolayı kendisine ve Hadise’ye teşekkür ederek, Ankara’ya dönmek zorunda kaldığını ifade etti. Bahçeli şarkıcı Boz’a, “Hadise hanıma da hürmetlerimi söyleyiniz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ORC'den 2018'in ilk seçim anketiÖnceki Haber

ORC'den 2018'in ilk seçim anketi

Bomba iddia! Hepsi görevde 2 bin 500 kişi…Sonraki Haber

Bomba iddia! Hepsi görevde 2 bin 500 kiş...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar