murat kurum
murat kurum

AK Parti'den Brunson açıklaması: Amerikan yönetimi ders almalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'den Brunson açıklaması: Amerikan yönetimi ders almalıdır
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili olarak Türkiye'nin dayatmalara prim vermediğini ve tehdit dilini kullanma konusunda Amerikan yönetiminin yaşanılanlardan ders alması gerektiğini söyledi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,

Adana'da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Çelik, dün serbest bırakılarak ülkesine dönen ABD'li rahip Andrew Brunson ve Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan Cemal Kaşıkçı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Dayatmalar karşısında Türkiye'nin herhangi bir şekilde onların takvimiyle hareket etmesi mümkün değildi. Cumhurbaşkanımızın, bu dayatmaları hiçbir şekilde önemsemeyen ve kurumların kendi kararlarını vermesi yönünde tavır gösterdiği ortadadır. Bu şahsa suçu sabit görülerek belli oranda bir ceza verildi. Yargılamanın diğer aşamaları devam edecek.

Eleştirilerin ortak noktası bir dayatma olduğu ve bu dayatmalar sonucunda serbest kaldığıdır. Bu sürecin iyi takip edilmemesinden kaynaklanan bir yaklaşım.

O günleri hatırlarsak, o dönemde hükümeti tehdit eden yaklaşımlar vardı. Bunlara hiçbir şekilde prim verilmedi. Türkiye'yi birileri tehdit etmeye çalıştığı zaman, bunlara Cumhurbaşkanımız tarafından prim verilmedi.

Bu yabancıların Türkiye'de yargılanması konusunda Türkiye'nin uzun bir tarih vardır. Geçmişte nasıl davranılmıştır, şimdi nasıl davranılmıştı? Geçmişte çeşitli hükümetler döneminde alınan tavırlar çok ilginçtir. Burda ayrıntıya girmeyeceğim. Bu son durum çok ayrıksı bir durumdur. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye'nin hiçbir kurumu dayatmalara prim verilmemiştir.

Eleştirilerin temelsiz olduğu şurdan bellidir; belli dayatmalarla bu kararlar alınmış olsaydı, o dayatmalara yapılırken Türkiye bu kararları alırdı. Tam tersine milli onur, milli haysiyet ve milli çıkarlar temelinde Türkiye'nin tutumu ortaya konmuştur. Dayatmalar neticesinde bu karar alınmış olsaydı, yaptırımlarla tehdit edilirken bu karar alınırdı. Türkiye'nin tarihinde görmediği ekonomik saldırılar yapıldı, bunlara prim verilmedi.

Maalesef yanlış bir tutum var. Amerikan yönetimini eleştirmek yerine, eleştiriyi içeri yöneltiyorlar. Amerikan yönetimi şunu anlamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti dayatma diline prim vermez. Netice itibariyle onların söylediği zaman Türkiye'de kimse buna prim vermemiştir. Bu dili hiçbir ülkeye karşı kullanmamaları gerekir. Eğer bu dil vasıtasıyla sonuç aldıkları ülkeler varsa, şunu bilsinler Türkiye'nin onur ve haysiyeti herşeyden önce gelir. Bu dilin çalışmayacağı yegane ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu gelinen nokta bir şeyi daha göstermiştir. Türkiye'de maalesef bu tip olaylar olduğunda muhalefetin bazı kesimleri derhal dışarıyla birlikte saf tutuyorlar. Bu çeşitli milletvekillerinin attığı bazı tweetlerde de görülmüştür. Amerikan yönetimi son derece yanlış tavır ortaya koymuştur. Amerikan yönetimi bundan ders almalıdır. Türkiye hiçbir şekilde taviz vermemiş, geri adım atmamıştır.

CEMAL KAŞIKÇI

Bizzat Cumhurbaşkanımız büyük bir hassasiyetle takip ediyor. Kurumlarımız kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Biliyorsunuz başsavcılığın da yürüttüğü bir soruşturma var. Türkiye'nin kendi müstakil soruşturması yürüyor.

Bu mesele çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesine ilişkin spekülatif iddialar vardır. Güçlü bir şekilde soruşturulacak. Böylesi bir eylem, demokratik dünyanın tüm değerlerine saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni doğrudan ilgilendirmektedir. Kendi topraklarımızda bu şahıs kaybolmuştur. Şahsın bir mekana girdiği ve çıkmadığı görülmektedir. Bunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Bu Türkiye'nin asla kabul etmeyeceği bir eylemdir. Ağır sonuçları olur. Bu uluslararası kurumlarla, demokratik dünyayla bu meseleyi gerçekleştirenler arasında bir olaydır. Hassasiyetimiz çok yüksektir. Bir takım çalışmalar hakkında günübirlik bilgi verilmemesi, çalışmaların aksadığı anlamına gelmemektedir. Eninde sonunda bu şahıs nasıl kaybolmuştur, ona karşı nasıl bir eylem gerçekleştirilmiştir, kimler tarafından gerçekleştirilmiştir, bunlar ortaya çıkarılacaktır. Kaşıkçı'nın kaybolmasının üstü örtülemez. Bu meseleyi sonuna kadar takip edeceğiz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik cezaları havadan tespitle geldiÖnceki Haber

Trafik cezaları havadan tespitle geldi

Avrasya Tüneli'nde yeni dönem!Sonraki Haber

Avrasya Tüneli'nde yeni dönem!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar