murat kurum
murat kurum

Profesör Mehmet Çilingiroğlu'ndan korkutan açıklama: 2 haftada 240 bin kişi ölecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi, kalp damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türkiye'nin koronavirüse karşı attığı adımları överek ABD'de 2 hafta içinde 100-240 bin arasında insanın öleceğini söyledi.

Profesör Mehmet Çilingiroğlu'ndan korkutan açıklama: 2 haftada 240 bin kişi ölecek

Habertürk'te yayını terketti CNN Türk'te star oldu

Habertürk'te sözünün sık sık kesilmesi üzerine sinirlenerek yayını terk eden California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi, kalp damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırladığı Tarafsız Bölge programının ise yıldızı oldu. Ahmet Hakan ve programın diğer konukları Çilingiroğlu ile boğazda yemek yiyip, zeybek oynamak için sözleşti...

 

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 27 yıldır ABD'de bulunduğunu belirten California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi, kalp damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu sözlerine Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüsle mücadele konusunda yaptığı çalışmaları överek başladı.

"Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sağlık bakanımız ve bilimsel ekibimiz çok güzel çalışıyorlar. Hatta şunu söyleyebilirim ABD'den çok daha düzenli ve organize çalışıyorlar." diyen Çilingiroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul İkitelli'de açılacağını açıkladığı şehir hastanesi ile Türkiye'nin maske, solunum cihazı gibi sağlık malzemeleri alanında yaptığı çalışmalara da değinerek "ülkemle gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Türk halkından önlemlere uymalarını ve kendilerini korumalarını isteyen Çilingiroğlu, sağlıkçılara da özellikle vaka sayılarının fazla olduğu illerde daha iyi önlem almalarını ve solunum cihazı gibi malzemelerin de bu illere kaydırılmasında fayda olduğunu söyledi.

Habertürk'te Türkiye'yi övmek yasak! Prof Dr. Çilingiroğlu sinirden yayını terk etti! Didem Arslan

"ABD'de 2 hafta içinde yaklaşık 100 bin ile 240 bin arasında kişi ölecek"

Henüz sadece Türkiye'de değil dünya üzerinde salgının tepe noktaya ulaşmadığını belirten Çilingiroğlu virüsün kolay kolay gitmesini beklemediğini ifade ettikten sonra "ABD'de 2 hafta içinde yaklaşık 100 bin ile 240 bin arasında kişi ölecek" dedi. 

Çin'den gelen verilere güvenmediğinin altını çizen Prof. Dr. Çilingiroğlu, "Çin sayıları azalttı. Milleti tıktı içeriye. Sıkıyorsa Çin'de bir kişi çıksın sokakta maskesiz dolaşsın. Bakıyoruz bizimkilere boğazda balık tutuyorlar. Çin'de Japonya'da nezlede bile maske takıyorlar. Onların kültüründe bu var. Batı da ise hasta zannediyorlar. Çin'in verilerine inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Dünyadaki vaka sayısının 1 milyona yaklaştığını belirten Çilingiroğlu, "Şu ana kadar 45 bin kişi öldü. Solunum cihazlarına bağlı 40 bin kişi var. Yani yakında 100 bin kişiye yakın ölüme yaklaşıyoruz.1 milyon vakayı geçeceğiz. Çinin tamamen temizlediğine inanmıyorum. Ama ABD'de olanı naçizane anlatıyorum" diye konuştu.

İki ilacın ABD'de bin 100 hastada denendiğinin altını çizen Prof. Çilingiroğlu, şu ana kaar herhangi bir yan etki görülmediğini, aşı çalışmalarının da sürdüğünü anlattı.

Bu salgının kısa sürede bitmesini kimsenin beklememesi gerektiğini söyleyen Çilingiroğlu, "bu virüs yakın zamanda gitmiyor. Bu virüs yüzde yüz gitti deyip elimizi yıkayıp çıkmayı beklemeyelim" dedi.

"Türkiye'desiniz çok şanslısınız"

33 milyona yakın amerikalının işini kaybettiğini, psikolojik travma yaşadıklarını söyleyen Prof. Mehmet Çilingiroğlu, "Türkiye'desiniz çok şanslısınız. 50 lira veriyor SGK'lı oluyorsunuz. Devletimizinden yönetimimizden Allah bin kere razı olsun. ABD'de bir ilaç almak ne kadar pahalı. Hastaneye göğüs ağrısı için gidiyorsunuz 20 bin dolar. Tedavi olamıyorsunuz, ilaç alamıyorsunuz. Türkiye'de çok güzel durumdayız." ifadesini kullandı.

Sözlerine "Çin diyelim ki kurtuldu, sınırları kapandı. Dünyanın diğer bölgelerinde insanlar takır takır ölüyor. Bugün savaş alanı gibi New York. Şu değişmeyecek. Şu bir kaç hafta içerisinde yaklaşık 100 bin kişi ölecek. Söylüyorum size insanlar takır takır ölüyor diyorum. Ne iyimserliği. New York'ta araştırma yapılıyor, aşı çıkıyor diyorum size dinlemiyorsunuz. Herkes maske takmalı diyorum. Halen maske tak maske takma. Takarsan tak, takmazsan takma kardeşim ya. Ne saçma sapan şeydir." diye devam eden Çilingiroğlu sözlerinin sürekli kesilmesine kızarak yayını terk etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rüştü Reçber'den yoğun bakımda!Önceki Haber

Rüştü Reçber'den yoğun bakımda!

Çöplük pis koku yaymaya devam ediyor… Kemalist hesaptan skandal paylaşımlar!Sonraki Haber

Çöplük pis koku yaymaya devam ediyor… Ke...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar