İlaçta ‘Domuz’ tehlikesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlaçta ‘Domuz’ tehlikesi!
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) ilaç ve sağlık ürünlerine ilişkin şok edici bir araştırma yayımladı. Araştırmada, özellikle kapsül ilaçlarda, domuzdan üretilen jelatinin yaygın olarak kullanıldığı, ilaçtaki etken maddeyi muhafaza etmek için kullanılan kapsülün daha ucuz olduğu için domuz türevlerinden üretildiği belirtildi.

 

İlaç ile ilgili görsel sonucu

 

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği’nin (GİMDES) yayımladığı rapor, ilaç ve sağlık ürünlerinde domuz ağırlıklı ürünler kullanıldığını ortaya çıkardı. Raporda, özellikle kapsül ilaçlarda, domuzdan elde edilen jelatinin oldukça yaygın bir şekilde kullanıldığı, ilaçtaki etken maddeyi korumak için kullanılan koruyucu maddenin, daha ucuz olduğu için domuz türevlerinden elde edildiği belirtildi. Raporda ayrıca ilaç üretiminde, Etil alkol, Şellak, titan dioksit gibi yardımcı maddelerin yanı sıra aktif maddelerde; enzimler, karaciğer ve pankreas ekstratları, sistain, magnesiumstearat gibi helal olmayan maddelerin kullanıldığı da ifade edildi. 

 

DOMUZDAN ÜRETİLEN JELATİN REVAÇTA

Sağlığımız için büyük önem arzeden ilaçların ve diğer yardımcı ürünlerin üretiminde domuz ürünlerinin kullanılması ve ucuz olması nedeniyle sektörde oldukça rağbet görmesi Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği’nin (GİMDES) hazırladığı rapora şok edici bilgilerle yansıdı. İslam dininin kati suretle haram kıldığı domuz eti ve türevlerinin, insanların zaruri olarak almak zorunda kaldığı ilaçlarda kullanıldığının belirtildiği rapor, ilaçlardaki domuz tehlikesini de gözler önüne serdi. Raporda özellikle tablet ilaç üretiminde domuz ürünü türevlerinden elde edilen jelatinlerin sıklıkla kullanıldığı ifade edildi. İlaçtaki etken maddeyi korumak üzere kullanılan jelatinlerin çok büyük oranda haram kökenli ürünlerden elde edildiğinin belirtildiği raporda, bu durumun İslami açıdan büyük tehlike arz ettiği kaydedildi.

 

HARAM HAMMADDELER KULLANILIYOR

Müslüman bir ülkede tüketilen tablet ilaçların büyük çoğunluğunda domuzdan üretilen jelatinlerin kullanıldığının acı örneklerle anlatılan raporda skandallar bu kadarla da kalmadı. Sağlığımız için tüketmek zorunda kaldığımız ilaçlarda domuzlardan elde edilen birçok maddenin de kullanıldığı ifade edildi. Birçok ilacın üretiminde, etil alkol, şellak, titan dioksit gibi yardımcı maddelerin yanı sıra aktif maddelerde; enzimler, karaciğer ve pankreas ekstratları, sistain, magnesiumstearat gibi helal olmayan maddelerin kullanıldığı raporun sayfalarına yansıdı. Söz konusu maddelerin ise ilaçların prospektüslerinde yer almadığı ve hastaların yanıltıldığına da dikkat çekildi.

 

ERDOĞAN YERLİ İLACA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

İlaca yılda 25 milyar lira harcayan Türkiye’de en çok ciro yapan ilk 100 ilacın 95’i ithal. Ekseriyeti Hristiyan ülkelerde üretilen ilaçlarda Müslüman ülkelerin hassasiyetleri göz ardı ediliyor. Türkiye’yi her alanda şaha kaldıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli ve milli ilacın önemine dikkat çekerek, “Türkiye yerli ilaç sanayiinin önünün kesilmesi pahasına küresel ilaç sektörünün önünü açarak milyarlarca dolarını havaya savuracak bir ülke değildir” demişti. GİMDES’in internet sitesinden yayımladığı araştırma, Erdoğan’ın milli ilaç üretimine verdiği değerin ne kadar önemli olduğunu da göstermiş oldu. Savunma sanayiinde yüzde yüze yakın bir millilik sağlayan Erdoğan önderliğindeki ülkemizin aynı başarıyı ilaçta da göstermesi ve ithal ilaç tekelini kırması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yağma da yalan da Batı’nın işi!Önceki Haber

Yağma da yalan da Batı’nın işi!

2 Yunan askeri hakkında karar verildi!Sonraki Haber

2 Yunan askeri hakkında karar verildi!

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar