murat kurum
murat kurum

FETÖ'nün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ'nün
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askeri yargıçların, GATA'daki mensuplarınca kalp rahatsızlığı bahanesiyle eledikleri yapıdan olmayan askeri öğrencilerin açtıkları iptal davalarının Askeri Yüksek İdare Mahkemesince (AYİM) reddedilmesi için çalıştıkları ortaya çıktı.

Özellikle 2010'da yapılan Anayasa değişikliğinin ardından sivil yargıda etkili olan FETÖ mensupları, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay'ı boş bırakmadı.

TSK İLE İLİŞİKLERİNİ KESTİLER

Askeri Casusluk, Balyoz gibi ürettikleri soruşturma ve davalarla yapıdan olmayan askerlerin önünü kesen örgüt mensupları, bu kumpasın içine sokamadıkları askeri öğrencileri ise sahte raporlarla okuldan atarak, TSK ile ilişiklerini kesti.

İPTAL DAVASI AÇMASININ ÖNÜ DE KESİLDİ

Örgütün sahte GATA raporlarıyla attığı öğrencilerin okula geri dönmek için kullanacakları AYİM'de iptal davası açma yolu da yine örgüt tarafından kesildi.

GATA'yı ele geçirerek, sahte raporlarla okullardan öğrencileri atan örgüt mensupları, bu işlemlerin iptali için açılacak davalara bakan AYİM'i de süreçte ele geçirdi.

Örgüt mensupları, AYİM'de askerlerin ilişik kesme işlemlerinin iptali davalarına bakan dairede çoğunluğu sağlayarak, açılan davaların reddi yönünde kararlar çıkmasını sağladı. Böylece cemaat mensubu olmayan askeri öğrencilerin okullarına geri dönmesi engellendi.

DURUŞMALARDA ANLATILDI

AYİM'deki bu davaların nasıl reddedildiği, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde FETÖ üyeliği suçundan yargılanan eski AYİM üyelerinin davalarında ortaya çıktı.

Bu davalarda, eski AYİM Üyesi Cemil Çelik'in, "askeri öğrencilere ilişkin dosyalarda itirazların reddedilmesi gerektiği" yönünde telkinde bulunduğu belirlendi.

Tanık olarak dinlenen eski AYİM üyesi Kenan Kenan, 2011-2013 yılları arasında yapıdan olmayan öğrencilere asker olmalarını engelleyecek şekilde sık sık "kalp üfürmesi- kalp rahatsızlığı" bulunduğu yönünde raporlar yazıldığını, bu öğrencilerin aynı sebeple TSK'dan ilişiklerinin kesildiğini söyledi.

AYİM'e yeni üye seçilen Cemil Çelik'in de odasına gelerek, bu öğrencilerin açtıkları davaların reddedilmesini istediğini söyleyen Kenan Kenan, "Bana, 'Bu davaları reddedelim, hepsi solcu' dedi. 'Ben de (nedense Allah hep bu kalp üfürmesini bunlara vermiş. Böyle şey olur mu? Bu kul hakkı değil mi, nasıl hesap vereceğiz?) diye sordum. Bana 'Böyle şeylerde kul hakkı olmaz' dedi. Kızdım, odamdan gönderdim. Sonra diğer üyelere de Çelik'in yanlış yolda olduğunu söyledim." diye konuştu.

Buna rağmen, kalp hastalığı veya başka bahanelerle ilişikleri kesilen askeri öğrencilerin açtıkları davalar, AYİM'in ilgili dairesince oy çokluğuyla reddedildi. Böylece, örgüt mensubu olmayan askeri öğrencilerin TSK ile ilişikleri kesilmiş oldu.

Okuldan usulsüz şekilde ilişiği kesilen öğrencilerin, AYİM'den ret kararı çıkmasının ardından Anayasa Mahkemesine yaptıkları bireysel başvurularda tek tek ihlal kararları çıkıyor.

TANSİYON İLACIYLA KALP DAMARLARINI GENİŞLETTİLER

FETÖ'nün "kalp" kumpasının ayrıntıları hazırlanan iddianamelerle gözler önüne serilmişti.

İddianamelere göre, özellikle sağlık raporlarını kendi amaçları doğrultusunda kullanan örgüt üyelerinin, Astsubay Meslek Yu¨ksek Okulları, Harp Akademisi ve Harp Okuluna girmeye hak kazanan kendilerinden olmayan adayları ic¸erik bakımından gerc¸ek dıs¸ı sagˆlık raporlarıyla eledikleri tespit edildi.

Askeri okullarda okuyan adayların ilis¸igˆinin kesilmesi ve halen TSK'da go¨revde olan pilotların aktif go¨revlerinin engellenmesi amacıyla da bir dizi yöntem izlendi. Bu kapsamda, hastalıkları bulunmamasına ragˆmen bu kişilere "mitral kapak yetmezligˆi", "yu¨ksek tansiyon", "aort damarı genis¸lemesi" ve benzeri tes¸hisler konularak, TSK'dan ilis¸iklerinin kesilmesi veya pasif go¨revlere getirilmeleri sağlandı.

Örgüt üyeleri, pilotluk görevinden uzaklaştırmak istedikleri kişilere, herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı halde "yüksek tansiyon" teşhisi koyarak, ileriki süreçte kalp damarlarını genişletme özelligine sahip tansiyon ilaçları yazdı.

Bir sonraki kontrole kadar bu ilaçları kullanan pilotların gerçekte hiçbir sağlık sorunu yaşamadıkları halde ilaç nedeniyle kalp damarlarının genişlemesi sağlandı. Böylece bu pilotlara, yapılan muayene sonucu kardiyolojik açıdan "uçamaz" raporu verilmesinin önü açıldı.

Örgüt mensubu olmayanlar bu yöntemlerle elenirken, gerçekte askeri okullara girmesini engelleyecek rahatsızlığı bulunup da örgüte yakın olan kişilere ise "sağlam" raporu tanzim edilerek bu kişilerin TSK'ya girmeleri sağlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Albayrak'tan 'enflasyon' yorumu! "Düşüş güçlü bir şekilde başladı!"Önceki Haber

Bakan Albayrak'tan 'enflasyon' yorumu! "...

FETÖ’nün akademik mahrem imamına 9 yıl hapisSonraki Haber

FETÖ’nün akademik mahrem imamına 9 yıl h...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar