Yunanistan'ın hesapları suya düştü! Türk donanması Doğu Akdeniz'de kuş uçurtmuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistan'ın hesapları suya düştü! Türk donanması Doğu Akdeniz'de kuş uçurtmuyor
Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de faaliyete başlamasının ardından Yunanistan adeta tutuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine engel olmak için her yolu deneyen Yunanistan'ın tüm senaryoları suya düştü. Oruç Reis sismik araştırmalara başlarken, donanma Yunanistan'dan gelebilecek tacizlere karşı 24 saat koruma sağlıyor. İşte Doğu Akdeniz'de yaşanan son dakika gelişmelerin detayları...

Son dakika haberi: Yunanistan'ın hesapları suya düştü! Türk donanması Doğu Akdeniz'de kuş uçurtmuyor

Oruç Reis'in faaliyete başlamasının ardından Yunanistan paniğe kapıldı. Oruç Reis'i engellemeye çalışan Yunanistan'ın planları ortaya çıktı. Yunan kurmaylarının Oruç Reis'i engellemek için hazırladığı senaryoları boşa çıktı. Türk donanması Yunan tacizlerine karşı 24 saat tetikte. İşte Doğu Akdeniz'de yaşanan son dakika gelişmeler...

Son dakika haberi: Yunanistan'ın hesapları suya düştü! Türk donanması Doğu Akdeniz'de kuş uçurtmuyor

Kahire ile yaptığı korsan anlaşmayla Türkiye'nin Mavi Vatan'ını işgale kalkışan Yunanistan, Türk donanmasının net cevabı karşısında sessizliğe büründü. Sismik araştırma gemisi Oruç Reis'i fırkateynler eşliğinde Mısır-Girit arasına gönderen Ankara'nın karşısına ne Atina ne de destekçisi ülkeler çıkabildi.

 

YUNANSİTAN YİNE AVRUPA'YA SIĞINDI

Gemilerin bölgeyi terk etmesi için Türkiye'ye 'süre veren' Yunan tarafı, isteğinin gerçekleşmediğini görünce yine Avrupa ve NATO'ya yardım çağrısı yaptı. Masadaki işgal hamlesini sahada göstermeye cesaret edemeyen Yunanlılar, Antalya sahilinden 250 kilometre güneydeki Oruç Reis'i 6 korvet, 6 fırkateyn, bir de denizaltının koruduğunu iddia ederek kendi kamuoylarına 'düşman çok güçlü' mesajı vermekle yetindi. Kaş-Meis hattında ATAK helikopterlerinin cirit attığı, Türk SİHA'larının Akdeniz açıklarını sürekli taradığı ve F-16'ların her an teyakkuz halinde olduğu mavi cephe, Atina tarafının psikolojik yenilgisiyle sonuçlandı.

Son dakika haberi: Yunanistan'ın hesapları suya düştü! Türk donanması Doğu Akdeniz'de kuş uçurtmuyor

Yaşananları yorumlayan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Yunanistan'ın bir inandırıcılığı kalmadığına dikkat çekerek, "Türkiye bölgedeki üstünlüğünü gösterdi. Benim orada beklediğim ciddi bir silahlı çatışmaya varacak bir gerginlikti. Türkiye ile büyük bir gerginliği ve sonu silahlı çatışmaya varacak bir süreci Yunanistan'ın göze alamadığı ve yönetemediği görüldü" dedi. Türkiye'nin 'savaşı kazandığını' söyleyen Gürdeniz, şunları dile getirdi:

BÜYÜK BİR YENİLGİ

"Yunanistan'ın bir inandırıcılığı yoktu. Türkiye bu manevrayla onu ıspat etti. Hep dediğim şey, Türkiye 2-0 önde başladı. Sahayı ilan ettik, Navtex yayınlandık, daha sonra 21 Temmuz'da geri çekilerek iyi niyet göstergesinde bulunduk. Üst üste iyilikler yapıldı. Bunun karşılığında Yunanistan, büyük bir hata yaparak Mısır'la anlaştı. Türkiye'nin şu anki tutumu ve manevrası kadar doğru bir davranış olamaz.

Atina, askeri ve diplomatik olarak Ankara karşısında çok büyük bir yenilgi aldı. Çünkü Türkiye'yi gereksiz yere aldattı. 'Uluslararası Adalet Divanına gideceğiz' dedi; sonra Mısır'la uluslararası hukuka uygun olmayan oldubitti bir anlaşma yaptı. Bu çereçevede hileli diplomatik hareketinden sonra askeri gücünü kullanamadı. Askeri güç ve diplomatik güç bir arada olmazsa bir işe yaramaz. Türkiye ne yapıyor, sahasını ilan ediyor, gerektiğinde o sahaya askeri gücünü de koyuyor. İşte Yunan bunu başaramadı."

CÜRET EDERLERSE...

"Yunanistan fiili bir müdahalede bulunmaya cüret ederse o şartlar altında Oruç Reis'in yanındaki savaş gemilerinin müdahalesi kaçınılmazdır. Uluslararası örf, adet, çatışmayı önleme tüzüğü vardır. Buna savaş koşullarında bile riayet edilir. Uluslararası hukuk ve nezaketten kaynaklanır. Gemilerin açık deniz alanlarında birbirlerine saygı duyarak yaklaşmaları gerekir. Burada gergin bir durum olduğu için Yunanistan bunu bozmak için elinden gelen gayreti gösterecektir. Türkiye'nin burada gemiye fiziki bir zarar gelmeyecek tarzda önlemler alarak bu tip faaliyetleri caydırması gerekir. Zaten savaş gemilerimizin varlığı da onun içindir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB'den Galata Kulesi skandalına AK Parti'den sert tepki: Bu nasıl bir nefret?Önceki Haber

İBB'den Galata Kulesi skandalına AK Part...

Yavaş’ın peşkeşleri saç-baş yolduruyor! Hem şeffaflıktan uzak, hem adrese teslim, hem de israfın daniskası...Sonraki Haber

Yavaş’ın peşkeşleri saç-baş yolduruyor!...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar