murat kurum
murat kurum

Türkiye’nin vize resti Büyük Şeytanı şok etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin vize resti Büyük Şeytanı şok etti
Gezi’den 15 Temmuz hain darbe girişimine kadarki kirli rolü deşifre olan ABD’nin küstah vize kararı tepkiyle karşılandı.

 

Türkiye’nin vize resti Büyük Şeytanı şok etti

 

FETÖ’cü hainlerle olan kirli işbirliği Türk istihbaratınca deşifre edilen ABD’nin, Türkiye’nin Ortadoğu’da üstlendiği kilit rolden rahatsız olduğu bilinirken, 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde aktif rol alan ABD’nin, Türk vatandaşlarına karşı vize yasağını uygulamaya koyması tepkilere neden oldu. Türkiye’nin ABD’ye aynı şekilde karşılık vermesinin güçlü devlet olmanın gereği olduğunu ifade eden uzman ve akademisyenler,  “Terörü besleyen ABD, Türkiye’nin böyle bir karşılık verebileceğini hiç tahmin etmedi” dediler. 

 

TÜRKİYE, KARİZMALARINI ÇİZDİ

SETA Ortadoğu Uzmanı Can Acun, Türkiye’nin bölgesinde kilit ülke konumuna gelmesinin ABD’yi rahatsız ettiğine değinerek, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin son dönemde Amerika’nın bu hamlelerine cevap vermek adına Astana sürecini başlatmış olması, Rusya ve İran’la Suriye’de ortak bir pozisyon alma eğilimi, hem de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandum girişimine karşı yine diğer bölge ülkeleriyle bir eksen oluşturmuş olması; ABD’yi daha da rahatsız etti ve bir anlamda Türkiye’yle ilişkilerini gerginleştiren bir faktör oldu.”  

 

AMERİKA, GERİ ADIM ATMALI

Son dönemde ABD konsolosluğunda çalışan bazı kişilerin FETÖ ile olan irtibatlarının ortaya çıkmasını da hatırlatan Acun, şöyle devam etti: “FETÖ ile ABD’nin Türkiye’deki çalışan bazı isimlerin ilişkilerinin deşifre edilmesini bir türlü hazmedemedi. Türkiye’ye bir şekilde diplomatik baskı ve siyasal şantajlar yaparak geri adım attırmaya çalıştılar. Nihayetinde karşılıklı vize verme sürecini durdurmaya kadar gitti. Burada Amerika’nın aklıselimle hareket ederek geri adım atmasını bekliyoruz. Aksi takdirde Amerika, Türkiye’yi tamamen kaybetme sürüklenir.”

 

ASIL DERTLERİ İDLİP HAREKATI

Türkiye’nin onurlu bir duruş sergilediğini belirten Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ise, şöyle konuştu: “ABD, tüm bunları sadece Metin Topuz’u istemek için yapmadı. İdlib Operasyonu başarıyla tamamlanırsa, bu daha sonra Afrin Operasyonuna dönüşecek. ABD, Türkiye’yi kendince uyarmış oldu. Burada ilk yumuşama sinyalini vermesi gereken ülke ABD’dir, tıpkı Katar krizine neden olup sonradan yumuşadığı gibi.” 

 

ERDOĞAN DİK DURDU

Sofuoğlu, şunları dile getirdi: “Tanzimat’tan bu yana Doğulu aydınlar, toplumlarını Batı’dan korkutarak sindirmişler ve Doğulu toplumlarda da Batılı toplumların güçlü olduğuna dair bir kanaat oluşmuştu. Sürekli olarak Batı güçlü, Doğu zayıf, Batı bizden 50 sene 100 sene ileride şeklinde kanaatler söylenile geldi. Erdoğan’ın bu tutumu bir cesarettir. Mesela, S-400 füzelerinin satın alımında hem ABD hem de NATO karşı çıktı. Fakat Türkiye dik durunca geri adım attılar.”

 

BU DÜŞMANLIĞI UNUTMAYACAĞIZ!

R.EKREM ŞAHAN / ANKARA - ABD’nin Türkiye’den yapılan vize başvurularını askıya almasını Akit’e değerlendiren uzmanlar ve STK temsilcileri, ABD’nin öne sürmüş olduğu ‘personel güvenliğimiz yok’ açıklamasının, tatmin edici, tutarlı bir açıklama olmadığını belirterek, bu içi boş gerekçeyle sergilediği düşmanlığın, Türk halkı tarafından unutulmayacağını bildirdiler.

 

“SÜPRİZ BİR KARAR DEĞİL”

Dış Politika Uzmanı İsmail Yaşa: “ABD, Türkiye’de çok büyük kayba uğradı. Devlet içerisine sızan FETÖ hücreleri bir şekilde ABD’ye çalışıyordu. ABD bir anda Türkiye’de yüzlerce adamını kaybetti. ABD, son günlerde yaşanılan olaylara ilişkin bir tepki aldı. Dolasıyla ilişkilerimiz iyi değil. Suriye’nin Kuzeyinde ABD ile Türkiye’nin görüş ayrılıkları var. ABD açıkça terörü destekliyor. Bu tepkiyi de sürpriz karşılamamak gerekir. Türkiye de gereken cevabı verdi.” 

 

“NE YAPTIĞINI BİLMİYOR!”

Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz: “Amerika’nın toplum nezdindeki duruşunu, tavrını olumsuz etkileyecek. 15 Temmuz sonrası Türkiye’deki Amerikancı anlayış yüksek duruma geldi. Amerika’nın bu tavırda bulunması plansız ve düzensiz bir sistemin halen yürütülüyor olduğunu gösteriyor. Amerika ne yaptığını ve ne yapacağını bilmiyor. Hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da kapana sıkışmış durumda. İlerleyen süreçte ABD’nin tavrı sertleşmesi mümkün. Fakat Türkiye bu tavır karşısında hızlı bir şekilde karşılık verdi. Bu durum Ortadoğu’daki süreci etkileyecek bir ihtimal taşıyor.” 

 

BU CEVABI BEKLEMİYORDU

ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol: “Bu kriz Türkiye Amerika ilişkilerinde uzun zamandır devam eden sorunlarda yeni bir dönüm noktasına işaret ediyor. Amerika’nın burada bir büyük Ortadoğu projesinde ciddi anlamda köşeye sıkışması, iki bu bağlamda düne kadar kendisiyle hareket etmekte olan müttefikinin Rusya ve İran ile birlikte hareket etmesi, üç NATO’ya karşı Astana düzeninin oluşumunda ciddi bir rol almasından dolayı Amerika Türkiye’ye uyarıda bulundu. Dolayısıyla bu kriz Kuzey Irak ve Suriye’deki hesaplaşmanın diplomatik anlamda en üst versiyonlarından biri olup ikili ilişkilerde kopmaya doğru gidebileceği Amerika’nın Türkiye’ye gönderdiği bir sinyal. Türkiye’nin vermiş olduğu cevabı ABD beklemiyordu. Bu restleşme önümüzdeki süreçte ABD’nin Türkiye’ye yönelik yeni atraksiyonlarına yol açabilir. Türkiye buna uzun bir süredir hazır. ABD’nin yeni müttefikleriyle (PYD, YPG, PKK) Türkiye’nin ABD ile hesaplaşma süreci başladı.” 

 

“DÜNKÜ TÜRKİYE DEĞİLİZ”

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç: “Türkiye’nin düşmanlarını destekleyen ve Türkiye’nin varlığını tehdit etmeye çalışan oluşumları cesaretlendiren, finanse eden, masum insanları ezen, ülkesinde ifade ve basın özgürlüğünden söz dahi edilemeyen, Guantanamo cezaevinde insanlara insanlık dışı yöntemlerle işkence eden, demokrasi götürme iddiasıyla yerle bir ettiği Irak’ta bulunan Ebu Gureyb Cezaevinde binlerce mahkûma aylarca işkence eden ABD şimdi Türkiye’ye FETÖ/PYD terör örgütünü bahane ederek vize yasağı koyuyor. Türkiye’yi üstü örtülü tehdit ediyor. Bu karar Türkiye için hiçbir anlam ifade etmiyor. 15 Temmuz darbe girişiminde de gördük ki, Türkiye dünkü Türkiye değil. Kimseye boyun eğmeyen-eğmeyecek ve bu uğurda her türlü kararı alabilecek, ülke çıkarları için kararlarında bağımsız olan daha güçlü bir Türkiye’nin inşası söz konusu.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başbakan Binali Yıldırım'dan ABD'ye sert vize tepkisiÖnceki Haber

Başbakan Binali Yıldırım'dan ABD'ye sert...

Bu Pazar seçim olsa… Son ankette dikkat çeken sonuçSonraki Haber

Bu Pazar seçim olsa… Son ankette dikkat...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar