murat kurum
murat kurum

TSK açıkladı: Rakam 616'ya yükseldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytin Dalı harekatının 10. gününde gece boyunca savaş uçakları ve ATAK helikopterler terör mevzilerini vurdu. Hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edildi. Operasyonlarda toplam 616 terörist öldürüldü.

 

21:02 TSK, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 616'ya yükseldiğini duyurdu.

Ayrıca, TSK'nın bir önceki açıklamasından bu yana yapılan hava harekatlarında 9 hedef imha edildi.

16.25 Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'in batısında gerçekleştirdiği operasyonda stratejik 915. Tepe ele geçirildi.

Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe'ye yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı.

16.00 Doğan Haber Ajansı, sınır hattındaki Cinderes çevresinde bombalanan terör mevzilerinin fotoğraflarını servis etti. Zeytin Dalı harekâtının başından beri çatışmaların sürdüğü bölge, hayli kritik bir konumda. Bugün Cinderes'in girişindeki Hammam köyünden de ilk fotoğraflar geldi.

15.35: İhlas Haber Ajansı: Reyhanlı'ya teröristler tarafından atılan roket, Gültepe Mahallesi'ne isabet etti. Çevredeki iş yerlerinin camları kırıldı, bir araç zarar gördü. Can kaybı veya yaralı yok.

15.00: Anadolu Ajansı: PKK'lılar, Almanya'nın başkenti Berlin'de federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert ile bakanlık sözcülerinin düzenlediği ortak basın toplantısını bastı. Terör yandaşları, ellerinde 'Savaş burada başlıyor' ve 'Silah ihracatını durdurun' yazılı siyah pankartlar ve terör örgütü YPG'yi temsil eden bez parçası ile yerli ve yabancı gazetecilerin bulunduğu salona girdi. Terör sloganları atan beş kişi, polise haber verilmesi üzerine salonu terk etti.

14.25: Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, El Bab'ın güneyinde yer alan Salah köyündeki YPG mevzilerini top atışlarıyla vurdu.

14.10: Zeytin Dalı harekâtında öldürülen YPG'li teröristlerin cenazeleri Afrin'de kaldırıldı. Yerel kaynaklar, 15 terörist için düzenlenen törende tabutların üstüne örgütün bez parçalarının örtüldüğünü aktarıyor. 

 

İKİNCİ ORDU KOMUTANI BURSEYA'DA

13.45: Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ile İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, dün ele geçirilen Burseya Dağı'nda incelemelerde bulundu.

13.20: Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçakları, helikopterler ve topçu birliklerince vuruluyor. Savaş uçaklarının sınır hattındaki uçuşu sürerken sınır ötesindeki bazı noktalardan dumanlar yükseliyor.

Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürütülen operasyonlarda teröristlerden temizlenen Reyhanlı ilçesi karşısında sınırın sıfırındaki El Hamam  köyü merkezine teröristlerce top atışı yapıldığı görüldü.

12.40: YPG'li teröristlerden alınan kritik noktaya sekiz tank ve 12 zırhlı araç gönderildi. İnşa edilen kule, dağın çevresinde sekiz kilometrelik alanı kuş bakışı görmeyi sağlayacak.

12:00 : Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 100 metre ileride bulunan 2 Türk bayrağı, direkleri sökülerek iş makinalarına yüklendi.

Kilis İl Özel İdaresine bağlı kamyon ve iş makinalarına yüklenen direkler, daha sonra çok sayıda askeri zırhlı araçlar ile birlikte Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan geçilerek Suriye’nin Azez kenti sınırlarında yer alan Burseya Dağı’na götürüldü.

 

10.55 : Kilis'in karşısındaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedeflerine Fırtına obüsleriyle zaman zaman atış gerçekleştiriliyor. Dumanların yükseldiği bölgede patlayan topların sesleri sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor. Türk savaş uçakları da sınırda uçuş yapıyor.
 

10:27 : Gece boyu süren operasyonda 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi ve etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 oldu. 25 uçakla gece boyu devam eden bombardımanda ise 44 terör hedefi yerle bir edildi.

09.40 : Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sınır karakoluna Suriye tarafından YPG'li teröristler taciz ateşi açtı. Derbesiye bölgesindeki teröristlere anında karşılık verildi, tank ve obüslerin karşı saldırısında iki YPG'li öldürüldü.

07.45 : Türk jetleri gece boyunca çok sayıda hava harekâtı düzenledi. Bombardımana tutulan yerler Afrin çevresi, Minniğ havalimanı, Kefrcene, Tel Rıfat ve Meryemin.

07.30 : Atak helikopterleri, gece saatlerinde Afrin çevresindeki YPG'li mevzilerini vurdu.

07.15 : Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP de, Burseya Dağı'na dikilen Türk bayrağının fotoğraflarını dünyaya geçti.

07.10 : Türk ordusu tarafından YPG'li teröristlerden dün alınan Burseya Dağı'ndan yeni görüntüler ortaya çıktı. Onlarca Türk özel kuvvetler askerinin dikkat çektiği görüntüde, sıcak çatışma anları yer alıyor. Video kaydının finalinde ise canlı yakalanan YPG'liler var.

 

YPG/PKK'nın Afrin'de en çok önem verdiği Burseya Dağı'nın TSK-ÖSO operasyonuyla kurtarılmasının ardından Zeytin Dalı Harekatı büyük ivme kazandı. Harekatın 10. günde Afrin şehir merkezine 13 kilometre kaldı.

Afrin'in kuzey doğusundaki Burseya Dağı'nda 7 yıldır üstlenen YPG/PKK'lı teröristler destansı bir operasyonla püskürtüldü.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 9. gününde dağa Türk bayrağı çekildi ve terör mevzileri darmadağın edildi. 


 

AFRİN'İN MERKEZİNE 13 KİLOMETRE KALDI

Burseya Dağı'yla birlikte 19 kritik nokta kurtarıldı. Stratejik dağın 13 kilometre uzağında Afrin merkezi bulunuyor.

 

BURSEYA DAĞI'NDAN AFRİN MANZARASI

 

MPT-76 İLE NÖBET

Çevre güvenliğini sağlayan Türk askeri, yerli silahımız MPT-76 ile poz vermeyi de ihmal etmedi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amedspor'a CHP'li vekilden destekÖnceki Haber

Amedspor'a CHP'li vekilden destek

ABD medyası şaşkın: Canlı bombalarla müttefikiz!Sonraki Haber

ABD medyası şaşkın: Canlı bombalarla müt...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar