Soylu ; ''Organize bir provokasyon değil''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari'de şehit olan Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protesto ve ardından yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi şehidimizin akrabasıdır. Olay dışarıdan kaynaklı provokasyon değil. Tepkinin bu hale gelmesi ne kadar yanlışsa, bu olaydan siyasi bir rant çıkarmak da o kadar yanlıştır." dedi..

Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası Süleyman Soylu açıklamalarda bulunuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari'de şehit olan askerimizin cenaze töreninde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Hakkari Çukurca sınırında bulanan üst bölgesindeki çatışmada şehit olan 4 arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Yurt genelindeki bütün şehit cenazelerinde katılan devlet erkânına göre aldığımız güvenlik önemler ve tedbirler bellidir. Yine aynı önlemler alınmıştır.

Henüz cenaze namazı kılınmadan önce Mansur Yavaş alana gelmiştir. Orada köylü kadınların kendisine bir kısmi protestosu olmuştur. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu gelmiştir. Kendisine yoğun sözlü protestolar olmuştur. Cenaze töreninin ardından cenaze arabaya konulmuştur.

Şehit yakınlarının ve vatandaşların bulunduğu alandan Kemal Kılıçdaroğlu aracına giderken kendisine açıkça saldırı söz konusudur. Aracına ulaşması mümkün olmadığı görülünce bir eve alınıyor ve güvenliği sağlanıyor.

Törendeki bu hareketlenme başlar başlanmaz, 1 jandarma bölüğü, 2 jandarma özel harekat bölüğü, Emniyet'ten 350 çevik kuvvet, 9 özel harekat timi bölgeye sevk edilmiştir. Evin çevresindeki kalabalığın dağılması için Milli Savunma Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Çubuk Kaymakamımız teskin edici konuşmalar yapıyor.

Temel üzüntümüz şudur, biz şehit cenazelerini milletçe huşu içinde gerçekleştiririz. İnancımı gereği, geleneğimiz ve alışkanlığımızda bu var. Elbette ki siyasetçiler gerek şehit cenazelerinde, gerekse başka yerlerde tepkilerle karşılaşabilir. Burada tepkinin fiziki saldırıya dönüşmesi söz konusudur ve bizim bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Bju nedenle adli ve idari soruşturma başlatıldı ve hadiseye karıştığı tespit edilen 4 kişi gözaltına alınmıştır. Bununla birlikte şehir dışına çıkan şehit yakını bir kişi daha gözaltına alınmıştır. Bundan sonra da 4 kişi daha gözaltına alınmıştır.

 

"OLAY DIŞARDAN GELEN BİR PROVOKASYON DEĞİL"

Cenazeye kimin katıldığı, kimin geldiği bellidir. Kameralarla ve plaka tanıma sistemiyle kimin geldiği tespit edilebilmektedir. İnternetin, iletişim imkanlarının ve sosyal medyanın da etkisiyle, toplumsal olayların ilk saatlerinde bir bilgi kirliliği yaşıyoruz. Maalesef bu olayda da yaşananlara ilişkin bazı yanlış bilgi ve değerlendirmeler olduğunu gördük. Dünden beri başka yerlerden insan taşındığı gibi iddialar ortaya atıldı. Biz de bunu araştırmak için müfettişlerimizi görevlendirdik. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, olayın dışardan gelen bir provokasyondan kaynaklandığını tespit edemedik. Ayrıca Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin şehidin hısımı ve köylüsü olduğunu tespit ettik. Şehit cenazelerine Anadolu'nun her yerinden insanlar gelir. Dünkü olayda Kılıçdaroğlu'nun çevresindeki herkesin Akkuzulu'dan olduğunu tespit ettik. Akkuzulu'nun dışından da Çubuk'tan da cenazeye katılanlar olabilir.

Bizim ilk yaptığımız değerlendirmelerde, ortada organize bir provokasyon olmadığı görülmüştür. Tepkinin bu hale gelmesi ne kadar yanlışsa, bu olaydan siyasi bir rant çıkarmak da o kadar yanlıştır. Sorumluluk noktasındaki insanlar sağlam ve gerçek bilgilerle hareket etmelidir. Gerginlik oluşturacak adımlardan kaçınmak herkesin temel prensibi olmalıdır. Her seçim arkasında tortular bırakır.

Böyle bir hassas dönemde, bir genel başkan bir cenazeye gelecekse, genel başkanın güvenlik birimleri bunu güvenlik güçleriyle paylaşmalıdır. Seçimdeki pozisyonlar açık ve nettir. CHP'nin HDP'yle teması ve HDP'nin kendisini PKK'yla ayrıştırmaması toplum önünde gerçekleşmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cenazeye geleceğine dair herhangi bir bildirimi olmamıştır. Kimsenin haberinin olmadığı bir katılıma yönelik, örgütlü bir provokasyon iddiası da gerçekçi değildir. Özellikle de bir gün önce Sayın İmamoğlu, Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş arasındaki güzellemeler kamuoyuna yansımıştır. Tüm bunları konuşurken, bu psikolojik ortamı da gözönüne alıyoruz.

2.5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum ve sorumluluklarımın bilincindeyim. Bakanlığım döneminde birçok seçim kampanyası yapıldı. Sadece kendisine değil herhangi bir siyasetçinin güvenliğine halel getirdim mi?

Kimse kusura bakmasın, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin bu meseleye bakışı yapıcı ve birleştirici değildir. Genel Başkan Yardımcılarının sürekli şahsımı hedef göstermesi, buradan siyasi bir rant elde etme çabası, alalacele genel merkez önüne toğpladıkları kişilere şahsıma sürekli küfürler ettirmeleri hangi anlayışta olduklarını göstermektedir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sözcü’nün utanç manşeti!Önceki Haber

Sözcü’nün utanç manşeti!

Ahmet Davutoğlu eleştirilerini sıraladıSonraki Haber

Ahmet Davutoğlu eleştirilerini sıraladı

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar