murat kurum
murat kurum

Sıra uçak gemisinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kınalıada Korveti’nin Tuzla’da denize indirilmesi töreninde konuştu: Türkiye kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke arasında. Uçak gemisi gibi bu alanda zirve olan projeler bizim için artık hayal değil

Sıra uçak gemisinde

 

 

Cumhurbaşkanı , Tuzla'da  (4. ) Denize İndirme ve  (5. Milgem) İnşa Başlangıç Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. İnşallah uçak gemimizi de yapacağız" dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

 DENİZLERDEKİ GÜCÜMÜZ ARTACAK: İnşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek Burgazada'yı, 2020'de Kınalıada takip edecek. Bu gemilerimizin de devreye alınmasıyla denizlerdeki gücümüz daha da artacak. Savunma sanayisinde takip eden değil, takip edilen, tüketen değil üreten bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor.



 TERÖRLE MÜCADELE EDEMEZDİK: Herhangi bir alanda muadil ürünler ve projeler arasında mutlaka kendi firmalarımızı tercih etmek durumdayız. Acil ihtiyaçları karşılayacak kadarını dışarıdan temin yoluna gitsek bile planlarımızın omurgası mutlaka milli imkânlara dayanmalıdır. Şayet 15 yıldır bu yöntemi takip etmiyor olsaydık, bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de sınır dışı operasyonlarımızı da yürütemez hale gelmiştik.

 KARŞILARINDA BİZİ BULURLAR: Yaşanan tıkanıklıkları, sıkıntıları çözecek, küçük-büyük demeden bu alanda fikri projesi olan herkesi destekleyecek bir sistemi süratle tesis etmeliyiz. Zaman zaman girişimcilerin şevkini, kıran kimi umursamazlıktan, kimi rekabette taraf tutmaktan kaynaklanan ama kimi de buram buram art niyet kokan olumsuzlukların haberlerini alıyorum. Sebebi ne olursa olsun Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Böyle tavır içine girenler, karşılarında bizi bulurlar.

 

 MİLGEM'İN YÜZDE 65'İ YERLİ: Türkiye büyük iddiaları olan bir ülkedir. Bu iddiaları hayata geçirebilmemiz için öncelikle savunma sanayisi imkânlarımızı en üst düzeye çıkarmamız şart. Geçtiğimiz yıl bu alanda 5 milyar dolarlık üretim ve 1.6 milyar dolarlık ihracat gücüne erişmemiz, önemli olmakla birlikte, henüz hedeflerimizin çok gerisinde olduğumuz bir gerçektir. 2023 yılında savunma sanayisinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen bir ülke olarak adımları daha hızlı atmamız gerekiyor. Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında. Tamamen milli olarak tasarlanmış MİLGEM projesinde yüzde 65'in üzerinde yerli katkı oranı sağlandı. Bu projede gemilerin inşası ve teçhizi, 50'nin üzerinde yerli kurum, kuruluş ve firmanın katılımıyla yürütüyor. MİLGEM, devlet kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve KOBİ'lerin işbirliğiyle başarıya ulaşan örnek bir projedir.

 HEDEF DÜNYA LİDERLİĞİ: Savaş gemileri konusunda özel sektör ve askeri tersanelerde tamamlamış olduğumuz 14 projemiz bulunuyor. Önümüzdeki senelerde sözleşmesi imzalanacak 10 projemiz daha var. İnşallah uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız. Şu ana kadar Malezya, Bahreyn, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır, Gürcistan, Pakistan, Türkmenistan, Nijerya, Norveç ve Romanya'ya çeşitli tip ve boyutlarda 165 gemi veya bot ihracatı yaptık. Askeri gemi inşa sektöründe ülkemizi, dünyanın ilk sıralarına taşımayı hedeflemeliyiz. Geldiğimiz noktada  gibi zirve projeler artık hayal olmaktan çıkmıştır.



EMİNE ERDOĞAN DENİZE İNDİRDİ
, Kınalıada korvetinin denize indirilme metnini okuyarak, korveti denize indirdi.



İSTANBUL FİRKATEYNİ'NE İLK KAYNAK...
MİLGEM Projesi'nin beşinci gemisi olan İstanbul Firkateyni'nin de ilk kaynağı törenle yapıldı. 113 metre boyunda, 14.4 metre genişliğinde ve 3 bin ton deplasmana sahip olması planlanan İstanbul Firkateyni'nde 123 personel görev alacak. İstanbul Firkateyni'nin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salih Tuna: Keşke Fetullah da katılsa diyecek misin?Önceki Haber

Salih Tuna: Keşke Fetullah da katılsa di...

Kandil’cilerle kol kola yürüdülerSonraki Haber

Kandil’cilerle kol kola yürüdüler

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar