Şehit babası Safitürk’ten Lütfü Türkkan’ın skandal paylaşımına cevap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit babası Safitürk’ten Lütfü Türkkan’ın skandal paylaşımına cevap
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, büyük bir skandala imza atarak teröristlerin şehit ettiği Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün babasını hor gören bir paylaşımda bulundu. Paylaşıma tepkiler çığ gibi büyürken Baba Asım Safitürk, Türkkan'a cevap vererek "O arkadaşa kızmıyorum fakat üzüldüm benim kanayan yarama sanki tuz, biber ekmiştir" dedi.

Şehit babası Safitürk’ten Lütfü Türkkan’ın skandal paylaşımına cevap

İYİ Partili Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Eli kanlı PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk'ün fotoğrafını paylaşan Türkkan paylaştığı fotoğrafın altına "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba" yazdı.

Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk olayı duyduğunda çok üzüldüğünü ama milletvekiline kızmadığını açıkladı.

"Ben birlik beraberlik tavsiye ediyorum"

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde küçük ve sevilmeyen bir hadise oldu. Allah Resulü yüce Peygamberimiz şefaatçimiz; vatan sevgisi imandan kaynaklanan bir olaydır buyuruyor. Bende bu sevgiyle birileri davet etmişti bunun için Ankara'da bulundum. Orada milletvekilleri ile görüştüm beni güzel karşıladılar. Ben millet meclisini merak ettim, gitmişken orayı da görmek istedim. Bir milletvekili arkadaşımız vesile oldu Allah razı olsun tamam dedi. Mecliste bütün vatandaşlarımıza açık olan yere götürdü ve bende aşağı meclise doğru baktım. Biraz mesafe uzak olduğu için beni oraya götüren arkadaş birisinin el salladığını söyleyerek benimde ona karşı el sallamamı istedi. Ben de sevgi gösterisi olarak iki elimle beraber el salladım.

Daha sonrasında da telefonuma düştü ki adam bize bu sarıklı, cübbeli kim diye bir şey atmış. Ben tabi bu adama kızmıyorum da biraz üzüldüm tabi bu vatanın bir evladı olarak. Ve ecdadımızın mezarlarına baktığımız zaman mezar taşlarında bile sarıklı mezar taşları olanlar var. Biz bu kadar yabancı bir arkadaşın milletin temsilcisi olarak mecliste bu kadar şaşırabileceği hiç aklımıza gelmiyordu. Zaten ben bir vatandaş olarak, mecliste vatandaşa ayrılan yere gittim, milletvekillerinin mesai yaptığı yere değil.

O arkadaşa kızmıyorum fakat üzüldüm benim kanayan yarama sanki tuz, biber ekmiştir. Biz bir milletiz Yüce Rabbimizin bize emri var; topyekün Allah'ın dinine, kitabına sarılın, ayrılmayın, bölünmeyin ve parçalanmayın diye. Onun için parti ayrımı gözetmeden o arkadaşın kim olduğunu söylemiyorum. Ben birlik, beraberlik tavsiye ediyorum" dedi.

Şehit babası Asım Safitürk- Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk

Ne olmuştu?

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, terör örgütü PKK tarafından şehit edilmişti. Oğlunun cenaze namazını kendi kıldıran baba Asım Safitürk, TBMM'deydi. Davetli olarak Meclis'e gelen Safitürk, bütçe görüşmeleri yapıldığı sırada da Genel Kurul'u gezdi. Tam da bu sırada Safitürk'ü gören İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, fotoğrafını çekti ve bir skandala imza attı.

Sosyal medya hesabından şehit babasını küçümseyen paylaşımda bulundu. Türkkan, "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba" mesajını paylaştı. Sarıklı cübbeli diye algı operasyonu yapan Türkkan'ı Cumhuriyet paçavrası da izledi.

Türkkan'a yanıt AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'dan geldi. Boyraz, Genel Kurul'u gezen kişinin terör örgütü PKK'nın şehit ettiği Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk olduğunu söyledi. AK Partili Boyraz, Asım Safitürk'ü hor gören Türkkan'a da tepki gösterdi.

Türkkan, gelen tepkiler üzerine skandal paylaşımını silmek zorunda kaldı.

"Ben arkadaş değilim"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan baba Asım Safitürk, "Milletvekilleri davet ettiler. Tabiki bu milletin meclisi. Ben Lütfü Bey'in üslubunu yanlış görüyorum. Ben arkadaş değilim. Ben memlekete şehit vermiş bir şehit babasıyım. Benim sarık ve cübbemden rahatsız olmasını da tarihi okumadığını düşünüyorum. Bu memleketin geçmişini tarihini bilmediğini düşünüyorum. Biraz tarihi okumasını tavsiye ediyorum kendisine. Neden rahatsız oluyor anlamadım. Millet Meclisimizi görmek kadar tabii hakkım var. Bir bedel ödemiş babanın, yaşlı bir insanın Meclis'e gelip ziyaret etmesinden daha güzel ne olabilir. Benden özür dilemesini bekliyorum. Genel Başkan Meral Akşener'in bu konuda ne düşündüğünü de merak ediyorum" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayan SaatÖnceki Haber

Bayan Saat

AK Partili isimden Kur'an'a dil uzatan Özgür Özel'e cevap!Sonraki Haber

AK Partili isimden Kur'an'a dil uzatan Ö...

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.
Murat Kurum: İstanbul'un mahalle mahalle sorunlarını biliyoruz
Son dakika... AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?
MHP lideri Devlet Bahçeli: Hazımsızlık Kelime-i Tevhid'deyse tarafımızı ilan ediyorum! La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah .
Meral Akşener isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi: Cakarta'nın kaosuna mahkum ediyorlar
Ümit Dikbayır, İyi Parti'den ihraç edildi
NBBTC Holding 1.Ekonomi Kalkınma Konseyi Toplantısı 2-3 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar